Cel mai fascinant ţinut, este ţinutul de mână – Le mage

5

Dragi prieteni, astăzi vreau să vă vorbesc despre o carte de poezii. Este mai exact un cadou de la autor prin intermediul Alinei. Mă bucur că am reuşit să descopăr oameni care iubesc frumosul, iubesc arta cuvântului şi ştiu să împletească cu măiestrie fiecare vers, dând naştere poeziei… sursa iubirii, creaţiei şi inspiraţiei!

Surpriza a fost şi mai mare deoarece această carte a sosit într-o zi specială… de 8 martie. Îi mulţumesc din suflet lui Mihai Gavrilescu (autorul) atât pentru această carte preţioasă cât şi pentru minunatele rânduri scrise special pentru mine. 🙂

Am puţine recenzii de carte pe blog, dar nici una la un volum de poezii, aşa că pentru mine acest articol este o adevărată provocare.

Câteva cuvinte despre autor

Mihai Gavrilescu, a ales să-şi semneze volumul de poezii simplu: Le mege! Faptul că nu a dorit ca numele să fie publicat pe coperta volumului denotă multă modestie. Arta de multe ori capătă o valoare mai mare atunci când nu ştii cine este creatorul! Rămâne ca tu să descoperi magia din fiecare cuvânt.

Dar oare de ce „le mage” (fr. „vrăjitorul”, „magicianul”)? Poezia este o artă a limbajului, a modului de expunere a tot ceea ce simţi. Doar un „magician” al cuvântului ştie cum să le aşeze astfel încât acestea să stârnească emoţie.

Ce conţine cartea?

Volumul m-a fascinat din prima clipă. Acesta conţine 135 de pagini „pline de iubire în toate formele ei”. Poeziile sunt însoţite de ilustraţii sugestive realizate cu măiestrie de către autor. O altă surpriză plăcută pentru mine a fost legată de faptul că volumul este însoţit de un frumos semn de carte cusut manual.

Cartea începe cu un Preludiu, la fel ca în amor…

„Există un ţinut unde curg
râuri lacrimale
săpând crevase
în palme
şi palmele se împreunează
în cascade de degete
şi degetele se împletesc
şi umplu cerul
cu porumbei de lână.
Cel mai fascinant ţinut este tinutul de mână.”

Ce m-a atras la această carte?

În primul rând titlul. Este atât de realist şi sensibil încât te face din start să spui „o vreau”! Şi după ce o citeşti, te gândeşti că aceasta se poate transforma cu uşurinţă în cadoul perfect pentru persoana iubită. Este o carte pe care nu trebuie să o dăruieşti oricui, ci cuiva faţă de care nutreşti cele mai pure sentimente de iubire… Sau cuiva care iubeşte poezia şi ştie să citească printre rânduri! Este o carte scrisă din suflet, pentru suflet, iar asta se simte în fiecare vers.

Poeziile sunt scrie în stil contemporan, majoritatea îmbrăţişând rima albă. Versurile curg natural asemenea unui râu magic de cuvinte. Încep şi se sfârşesc firesc, lăsând loc imaginaţiei să dea rod.

Cartea am citit-o pe nerăsuflate. Din acest motiv am decis să scriu acum despre ea, cât încă mai este proaspătă prima impresie. Am mai multe poezii care m-au răscolit într-un mod deosebit. „Scrisoare de la mine către eu”, „Cannon în Re major”, Înăuntrul meu locuieşte Beethoven” şi… „Cum eşti tu la mine-n eu”.

Cartea şi-a făcut rapid loc în bibliotecă. O voi reciti ori de câte ori voi simţi nevoia să mă bucur de câteva clipe de linişte şi de… frumos! Dacă şi voi vă doriţi această carte, o puteţi comanda de aici!

V-am îmbrăţişat! 🙂

 

5 COMENTARII

  1. Adevarul este ca mi-e dor sa citesc astfel de poezii, imi plac si atunci cand am ocazia pe net sa gasesc intamplator cate una o savurez cu placere si eventual le trec la favoritesau intr-un folder separat

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.