Puțini sunt cei care spun că nu iubesc cafeaua. Spun asta pentru că până la 30 de ani nici eu nu aveam cafeaua pe lista de priorități matinale. Însă treptat, după ce am descoperit diferite sortimente de cafea și modalități de preparare, m-am îndrăgostit iremediabil de această licoare megică. Mai ales că acum mă pot bucura de diverse sortimente de cafea cu arome. Și la drept vorbind… cine poate ignora cu desăvârșire aroma și savoarea irezistibilă a cafelei?
Cel mai simplu mod de a prepara cafeaua
Există multe modalități de a prepara cafeaua. Când vine vorba de ibric, fiecare persoană o prepară după bunul plac în funcție de concentrația dorită. Majoritatea aleg modalitatea clasică de a fierbe cafeaua la foc mic. Pentru această metodă, recomandat este să se folosească apă rece, chiar dacă procesul de fierbere durează mai mult. Pentru ca zațul să se lase rapid la fund, după ce ați optit focul puteți adăuga puțină apă rece. În aproximativ 30 de secunde aceasta se va limpezi și va fi numai bună de consumat.
Cum prepar eu cafeaua la ibric.
O metodă mai rapidă, dar neplăcută pentru unele persoane este prepararea cafelei direct în ceașcă. Spun „neplăcută” deoarece zatul va rămâne pe fundul ceștii, iar la final trebuie băută cu puțin mai multă atenție. Însă din experiență spun că gustul este mult mai intens. Eu de exemplu la o ceașcă medie pun 3 lingurițe cu vârf de cafea și 2 lingurițe de zahăr. (Da. Îmi place cafeaua dulce… nu-i viața destul de amară? Măcar cafeaua să fie dulce.)
Cafea de vară la tine acasă – momentul meu de răsfăț!
În general prefer cafeaua fierbinte, indiferent de anotimp. Asta de dimineață când prefer să beau o cafea simplă, strong pentru revigorare. Însă la prânz îmi place să mă răsfăț, mai ales dacă soarele îmi șoptește că e timpul să mă răcorec cu ceva savuros.
Rețeta pentru un shake delicios cu cafea este simplă.
Eu folosesc:
- cafea cu diferite arome de la LaboratorulNaturii.ro,
- înghețată (de ciocolată, vanilie sau caramel)
- lapte
- frișcă
- gheață
- topping (de preferat de ciocolată)
Metoda de preparare este simplă. Cafeaua o prepar separat și o las să se decanteze și să se răcească. O strecor apoi printr-un tifon. Dacă aveți un expresor, atunci va fi mult mai ușor. Într-un blander adăugați cafeaua, câteva lingurițe de înghețată, lapte și gheață și amestecați bine. Pentru decor folosiți frișca și topping-ul de ciocolată. După gust, puteți presăra și un praf de scorțișoară sau puteți rade suplimentar puțină ciocolată. Gramaje nu voi da, pentru că nici eu nu folosesc ceva exact. Mereu le dozez după cum simt în acel moment, așa că vă las pe voi să vă jucați cu aromele și cantitățile, apoi vă aștept să împărtășiți cu mine impresiile. Mie mi-a ieșit de fiecare dată ceva absolut delicios.
Cafea cu arome – savoare în fiecare ceașcă
Consumatorii de cafea sunt de fiecare dată în căutarea a ceva nou. E clar. Cafeaua clasică de place în orice circumstanțe. Însă daca aceasta vine îmbrăcată în alte arome preferate de noi, atunci cu siguranță plăcerea de a savura o ceașcă va fi mult mai intensă. Dacă ești în căutare de ceva cu adevărat special, Laboratorul Naturii te va surprinde cu o gamă variată de sortimente de ceaiuri și cafea de origine si cu arome!
O ceașcă de cafea cu arome de la Laboratorul Naturii îți va face fiecare dimineață mai fumoasă și îți va aduce un strop de savoare la fiecare înghițitură. Pe site găsiți diferite sortimente de cafea Arabica prăjită și măcinată cu aromă de ciocolată belgiană, migdale și amaretto, alune de pădure, aromă cireșe migdale și ciocolată etc. Bineînțeles că și persoanele care preferă cafeaua fără cofeină vor găsi pe site cafea decofeinizată cu diferite arome.
Nici iubitorii de ceai nu sunt uitați. Vă puteți bucura de o gamă largă de combinații de arome care să vă revigoreze simțurile.
Cafeaua și alcoolul – A se consuma cu moderație!
Orice consumator de cafea care se respectă folosește această licoare și în alte combinații să le spunem… mai inedite. În prăjituri cafeaua a devenit ceva obișnuit, iar în combinații cu alcool, cafeaua este ceva cu adevărat sublim. Când am consumat prima dată un lichior pe bază de cafea făcut în casă, mi-am spus că aceasta este cea mai bună băutură cu alcool consumată vreodată.
Rețetă de lichior de cafea
Lichiorul de cafea se prepară mult mai ușor decât protofilul. Puteți folosi cafea boabe, cafea măcinată, cafea clasică sau cafea cu arome. Procedeul este același. Eu am folosit:
- 100 grame de cafea boabe Cherry Almond de la Laboratorul naturii
- 400 ml de Vodka
- 200 grame zahăr brun
- 200 ml apă
Cafeaua se va lăsa la macerat într-un recipient închis timp de 12 zile la loc răcoros și întunecat. Recipientul va trebui agitat zilnic astfel încât alcoolul să acționeze cât mai bine asupra boabelor de cafea. Puteți folosi un borcan cu o capacitate de 2 litri la această cantitate. După 12 zile faceți un sirop amestecând zahărul cu apa, iar după ce zahărul s-a topit, adăugați-l peste cafea și vodka. Lăsați încă 2-3 zile astfel încât toate ingredientele să se împrietenească. Strecurați compoziția printr-un tifon. Serviți lichiorul rece cu gheață. Poate fi servit rece, cu frișcă sau cu smântână pentru frișcă! Preparatul poate fi folosit inclusiv la însiropat blatul pentru tort sau prăjitură.