Smartphone-ul între dependență și necesitate. Situații în care este indispensabil

2

smartphone

Smartphone-ul a devenit un gadget indispensabil. Fără să ne dăm seama acesta a început să facă parte din viața noastră și să ne ajute să îndeplinim cu brio o mare parte din sarcinile zilnice. Bineînțeles că principala funcția a unui astfel de dispozitiv este comunicarea, indiferent de metodă. Deci funcția de bază a unui smartphone este aceea de a vorbi cu persoane aflate în altă locație față de cea în care ne aflăm noi.

Însă, ținând cont că vorbim de un telefon „inteligent”, acesta vine la pachet cu o serie de alte funcții menite să ne ușureze munca, să ținem mai ușor legătura cu cei dragi sau să folosim aplicații care să ne distreze sau relaxeze. Practic ai mai multe dispozitive în unul singur. Astfel nu mai ai nevoie să porți separat cu tine pe lângă telefon și o cameră foto, un GPS, o consolă de jocuri, o carte (deși aici recomand încă să se folosească metoda clasică și nu cea electronică), IPad sau chiar și laptop.

Din păcate există și acea parte mai puțin plăcută despre care puținini vorbesc. Smartphone-ul crează dependență. Dar nu neapărat în sensul rău. Este bine că evoluăm și că tehnologia face parte din viața noastră. Iar dacă te-ai obișnuit cu tehnologia este greu să te detașezi. Însă nu este totul chiar atât de tragic. Ne putem descurca și fără dispozitiv atât timp cât  micul gadget nu ne însoțește, iar dacă nu ne descurcăm, învățăm să o facem.

Însă hai să aducem în prim plan beneficiile pe care noile telefoane de ultimă generație le au! Când ai nevoie urgent de un smartphone!

Situații de urgență

E clar. În situații de urgență orice telefon indiferent de cât este de modern este absolut necesar. Pentru a suna la 112 nici măcar nu ai nevoie de credit pe cartelă. Însă pentru a îi suna pe cei dragi da. Deci în cazul unor situații de urgență, telefonul este indispensabil. Atât doar să fie și încărcată bateria. Totuși, spre deosebire de un telefon obișnuit, dacă ai semnal la telefon poți folosi coordonatele de localizare astfel încât să  primești ajutor în timp util.

Pentru a ține legătura cu cei dragi

Telefoanele clasice permiteau simple apeluri telefonice în care puteați auzi doar vocea celui drag. Însă telefoanele din noua generație permit ca distanța să fie oarecum redusă deoarece vă puteți și vedea. Există multe aplicații care petmit videoconferința. Doar o conexiune bună la internet și vă puteți și vedea nu doar discuta. În momentul de față, cele mai utilizate aplicații de video call sunt cele oferite de WhatsApp si Facebook.

GPS-ul

Ce ne-am face fără GPS în ziua de azi? Dacă trebuie să ajungi rapid la o anumită locație fără să știi coordonatele, atunci vei pierde ceva timp până vei găsi pe cineva disponibil să te îndrume la respectiva adresă. În schimb GPS-ul de pe telefon te va scoate din această încurcătură indiferent dacă ești cu mașina sau pe jos. Dispozituvul te va localiza dacă îi permiți să facă asta și te va trimite la adresa dorită. Practic, nu ai cum să te rătăcești. Așa că dacă ești pasionat de călătorii dar stai prost cu orientarea, GPS-ul de te telefon îți va fi de mare folos.

Fotografii de calitate

Sunt momente care merită a fi imortalizate. Este adevărat că cele mai frumoase amintiri nu pot fi descrise ci doar simțite, însă cu ajutorul unei fotografii sau imagini video vă veți putea bucura atât voi cât și cei dragi de acele clipe unice. Cu ajutorul unui telefon de ultimă generație cum este noul Huawei P20 puteți surprinde cadre de la un eveniment la care ați mers și de care doriți să vă amintiți, imagini din locurile vizitate, capturi din natură sau cadre cu persoanele dragi. Pozele le puteți stoca mai apoi atât electronic cât și pe format de hârtie dacă doriți să faceți un album clasic. Dacă activați în media, atunci un telefon performant vă va ajuta să oferiți publicului mai ușor noi subiecte. În plus, dacă sunteți puși într-o situație  neplăcută, puteți folosi imaginile video ca dovadă într-un proces.

Corespondența

Prin intermediul unui smartphone poți interacționa de oriunde cu culegii sau colaboratorii tăi, indiferent dacă ești acasă sau în deplasare. Poți răspunde la mail-uri, poți publica chiar și articole pe blog. Pentru un client, un răspun cât mai rapid este o formă de respect. Cu ajutorul unui telefon mobil, poți răspunde la toate mail-urile în timp util chiar dacă nu ești la birou.

Divertisment

Hai că asta ne place tuturor. Cu ajutorul unui smartphone cum este Huawei P9 nu o să te plictisești niciodată în mijlocul de transport dacă faci naveta. Poți interacționa cu prietenii pe rețelele sociale, poți citi noutățile din presă, poți asculta muzică la căști (că doar nu vrem să asculte toți  ce ascultăm noi), poți urmări clipurile preferate sau poți chiar citi o carte online.

Atât de multe poți face cu un singur dispozitiv. Sau poți pur si simplu să te deconectezi de la tehnologie și să privești pe geam… oameni și locuri. Penru că nu trebuie să uităm de frumusețea pe care ți-o oferă o conversație face to face. Indiferent de ce anume simți să faci, important este ca acele clipe libere să-ți aducă bucurie.

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.