Probleme cu centrala termică sau boilerul? Soluția aici!

0

centrala termica

Centrala termică este absolut necesară în orice locuință. Înainte de a cumpăra o centrală termică, indiferent dacă aceasta este pe gaz, electrică sau pe lemne, trebuie să știi că aceasta trebuie instalată de o un specialist și autorizată ISCIR. Mai mult decât atât, dacă aveți o centrală pe gaze aveți obligația de a face revizia la 2 ani, revizie efectuată tot de o firmă autorizată ISCIR. Asta pentru siguranța voastră și a celor din jur, dar și pentru protejarea bunurilor din imobil. Nimeni nu-și dorește să aibă parte de incidente neplăcute.

Însă ca orice aparat electronic din locuință și aceasta poate să se strice. Reparația bineînțeles că va trebui făcută tot de un specialist. Sub nici o formă nu apelați la improvizații sau modificări care vă pot pune viața în pericol. Dacă aveți probleme cu centrala, apelați la un specialist care să vă facă o expertiză și să vă recomande ce piese aveți nevoie. Puteți comanda voi necesarul de piese centrale termice, iar mai apoi instalatorul să se ocupe de reparații.

Dacă  constatați că o anumită piesă este problema, nu vă grăbiți să o comandați înainte de a primi un verdict de la un specialist. S-ar putea să mai fie nevoie de încă o piesă sau s-ar putea să comandați o piesă nepotrivită. În acest fel o să irosiți bani fără rost.

Dacă aveți o centrală pe gaz, implicit și o instalație de gaze în locuință, trebuie să știți că există două tipuri de verificări care trebuiesc efectuate. Pe lângă verificarea tehnică periodică (VTP) a centralei termice mai trebuie efectuată și verificarea instalației de gaz. Aceasta trebuie efectuată tot la 2 ani de către un reprezentant al furnizorului de gaze, indiferent dacă aveți sau nu centrală termică.

Sunt persoane care fac confuzie între cele două tipuri de verificări, crezând că este una și aceeași. Ei bine, dacă nu aveți verificarea la centrală valabilă, atunci când va fi efectuată verificarea la instalația de gaze, riscați să vi se sisteze furnizarea de gaz până când veți face verificarea și la centrală. În cazul în care nu vă supuneți prevederilor legale (Legea nr. 64/2008), riscați chiar și amendă sau închisoare.

Subliniez încă o dată faptul că revizia la centrala termică este o OBLIGAȚIE. Verificarea tehnică periodică trebuie efectuată la fiecare 2 ani de către o firmă autorizată ISCIR.

Dacă în locuință aveți și un boiler pentru încălzirea rapidă a apei menajere, trebuie să știți că și acesta trebuie verificat periodic. Nu este o obligație ca în cazul centralei termice pe gaze, însă pentru siguranța voastră e bine să o verificați periodic, altfel riscați să vă bubuie și să vă puneți viața în pericol. În cazul în care boilerul nu funcționează, este indicat să chemați tot un specialist pentru o expertiză tehnică. În cele mai multe cazuri problema este cauzată de rezistența boiler, aceasta putându-se arde din cauza fluctuațiilor de tensiune.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.