Timpul e relativ! Prețuiește-l mai mult!

1

timpul

Timpul este relativ. Asta este teoria lui Albert Einstein. Teoretic… e același pentru toți. Un minut tot 60 de secunde are. Însă practic este alfel resimțit de oameni în anumite situații.

Există un paradox. Când suntem fericiți se scurge cu viteza luminii, când avem de întâmpinat dificultăți, parcă nu se mai termină. În plus, când vine vorba de cei dragi spunem mereu fără să ne dăm seama „las’ că nu au intrat zilele în sac.” În schimb, atunci când vine vorba de job sau anumite activități obișnuite, ne plângem mereu că nu avem timp să facem tot ce ne-am propus. Nici nu ne dăm seama cât de repede se scurg clipele. Avem doar momente de conștientizare când observăm că ne cresc copii, ne îmbătrânesc părinții, iar nouă ne apar primele fire de păr alb sau primele riduri. Atunci privim cu regret în urmă și ne întrebăm oare când s-a dus? Se pare că timpul nu iartă pe nimeni. Și pedepsește crunt, pentru că pe măsură ce se scurge, noi ne stingem. De aceea ar trebui mai mult prețuit.

Indiferent de volumul de lucru, alocă mai mult timp pentru tine și cei dragi! Cum faci asta?

Împarte activitățile casnice.

Muncind împreună, treaba se termină mai repede. În timp ce unul dă cu aspiratorul, celălalt poate scoate rufele din mașina de spălat și le poate întinde la uscat. În timp ce unul șterge praful, celălalt paote spăla pe jos. Astfel vă rămâne timp prețios de care vă puteți bucura după bunul vostru plac.

Ușurează-ți munca folosind în gospodărie aparate electrocasnice performante!

Nu numai că îți ușurezi munca și nu obosești inutil făcând o activitate care la fel de bine poate fi făcută de o mașinărie, dar economisești și timp. Iar timpul este mai prețios decât orice. De exemplu, în bucătărie dacă utilizezi un astfel de robot de bucătărie, cu siguranță gătitul nu va mai fi o corvoadă chiar dacă nu este punctul tău forte. După ce ai terminat de gătit și mâncat ce faci cu vasele murdare? Ghici! Le lași în seama unei mașini de spălat vase. Pentru o familie de 3 membrii, persoana responsabilă cu spălatul vaselor pierde în medie jumătate de oră zilnic. Ei bine, acest timp poate fi folosit altfel….

Ce faci cu timpul liber?

Tic – tac. Tic – tac! Tic – tac. Se scurge. Nu e timp de pierdut pe lucruri inutile. Ce poți face?

Odihnește-te mai mult!

O porție zdravănă de somn o dată pe săptămână îți va încărca bateriile astfel încât să fii plin de energie câteva zile bune. Dacă nu te odihnești suficient îți va fi greu atât la job cât și acasă. Nimeni nu vrea să aibă în jur o persoană apatică. Dormi suficient cât să simți că ți-ai încărcat bateriile, apoi petrece timp de calitate cu cei dragi!

Citește, ascultă muzică, pictează, croșetează…

Cititul relaxează. La fel și muzica sau diverse activități plăcute pentru tine. Nu uita să te bucuri de ele, indiferent cât ești de ocupată. Dacă somnul este benefic mai mult pentru corp, aceste activități te ajută să elimini stresul și să te bucuri mai intens de fiecare clipă.

Petrece mai mult timp cu cei dragi

Timpul trece, amintirile rămân. Fă o colecție de amintiri frumoase petrecând cât mai mult timp cu cei dragi.

Călătorește, mergi la concerte, cinematograf, teatru. Sau pur și simplu ia din când în când masa în oraș!

Dacă iubești să călătorești, atunci nu ezita să pleci în vacanță ori de câte ori ai ocazia. Dacă îți place distracția, atunci mergi la concertele artiștilor preferați! Dacă îți plac piesele de teatru sau ești un cinefil convins, atunci nu invoca lipsa timpului drept scuză și bucură-te de spectacolul sau filmul preferat. Iar din când în când ia masa în oraș. Se poate mânca sănătos și la restaurant. Nu e bine să faci din asta un obicei, însă ocazional merită să mănânci și altceva decât ce se consumă în casă. Astfel, mai scapi din când în când și de corvoada vaselor murdare!

Joacă-te!

E frumos să te joci. Mai ales dacă ai copii mici. Joacă-te cât mai mult cu ei, deoarece timpul nu iartă.

Bucură-te din plin de fiecare clipă, deoarece aceste momente nu se mai întorc.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. TImpul nu e deloc acelasi pentru toti. Pentru cine se plictiseste, timpul trece al naibii de greu. Pentru mine, care abia reusesc sa respir, zboara. Acum ma trezesc, acum au trecut deja 3 ore si simt ca nu am apucat sa fac nimic. Toate sfaturile tale sunt bune, numai ca eu nu imi fac timp liber niciodata pentru mine pentru ca nu stiu sa spun Nu cand cineva ma roaga sa il ajut cu ceva.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.