Recenzie: PIXI – Marea carte cu poveşti de noapte bună de la Grupul Editorial All

22

pixi-horia

Dragi prieteni. Astăzi vă invit în lumea poveştilor, o lume magică a copilăriei, prin intermediul cărţii de poveşti: PIXI – Marea carte cu poveşti de noapte bună de la Grupul Editorial All!

Probabil şi voi în copilărie aveaţi obiceiul să adormiţi în timp ce unul din părinţi, bunici sau o surioară mai mare vă citea din cartea groasă cu basme. Poveştile m-au fascinat o lungă perioadă de timp. După ce am învăţat să citesc îmi aduc aminte că devoram carte după carte. Citeam de plăcere şi îmi imaginam că eu sunt personajul principal din fiecare poveste.

Cărţile copilăriei mele nu erau aşa frumos ilustrate. Abia se afla câte o imagină alb negru rătăcită printre rânduri.

În ziua de azi, aproape toate cărţile de poveşti prezintă ilustraţii pe fiecare pagină, ceea ce le face şi mai atrăgătoare şi interesante pentru copii.

De ce am ales această carte?

Cartea are 130 de pagini  frumos ilustrate. Paginile sunt lucioase şi suficient de groase cât să poată fi răsfoite şi de copii fără să se rupă cu uşurinţă, iar coperţile sunt cartonate.

Am analizat cu atenţie cuprinsul şi am constatat că nici una din poveştile prezente în această carte nu se repetă. Spun asta, pentru că mai am încă două cărţi de poveşti şi de fiecare dată când mai doream una şi analizam cuprinsul, observam că aproape toate se regăsesc în celelalte cărţi.

Poveştile sunt uşor diferite deoarece personajele principale sunt puse în anumite situaţii obişnuite cu care se confruntă orice copil. Textul este destul de scurt, uşor de citit şi înţeles. Faptul că o poveste nu se întinde pe mai mult de două pagini reprezintă un avantaj, deoarece copiii mai mici se plictisesc destul de repede. Astfel, poveştile vor fi captivante şi mai uşor de înţeles.

Cartea face parte din colecţia „Pixi”, cel mai simpatic spiriduş care îl va ajuta pe copilul tău să înţeleagă mai bine lumea care îl înconjoară. Aceasta cuprinde 61 de poveşti pe care orice copil ar trebui să le audă sau să le citească, foarte educative şi amuzante. Acţiunile se învârt în jurul familiei, locul în care orice copil ar trebui să se simtă iubit şi protejat.

Poveştile sunt traduse din limba germană de Monica Livia Grigore. Acest exemplar este unul nou, apărut anul acesta la Editura Galaxia Copiilor care face parte din grupul Editorial All şi poate fi achiziţionat de aici!

Dacă sunteţi curioşi cu privire la cuprins şi întreaga colecţie, atunci vă invit să priviţi fotografiile de mai jos!

22 COMENTARII

    • Daca ai sti de cate ori ma adoarme fi-miu….
      Cateodata spun ca il culc, apoi revin sa termin un articol pe blog. Adorm inaintea lui si cu laptopul deschis. :))

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.