Cât de importantă e relaţia dintre mamă şi copil

17

Până să rămân însărcinată nu realizam cât de intensă poate fi dragostea faţă de propriul copil. Doar îmi imaginam! Abia  atunci când am ştiut că e acolo şi începe să se dezvolte am realizat că de fapt, abia din acel moment încep să trăiesc cu adevărat. Am realizat că viaţa mea prinde contur! Poate ai auzit şi tu că femeile frumoase strălucesc. Nu numai din cauza hormonilor care invadează întreg corpul evadând prin piele şi făcând efectiv o femeie însărcinată să strălucească. Strălucirea e dată şi de bucuria din suflet, de energia aceea pozitivă care înconjoară ca o aură corpul femeii, protejând-o de orice emoţie negativă. Fericirea se intensifică atunci când îi auzi prima bătaie a inimii, când îi simţi prima mişcare şi când îi vezi chipul de înger la ecograf. Fericirea devine din ce în ce mai intensă de fiecare dată când bebeluşul îţi dă un semn.

Apoi ziua cea mare… Sentimentul care m-a cuprins atunci când mi-am ţinut băiatul în braţe pentru prima dată nu îl pot descrie în cuvinte. E ceva fabulos! Pot spune doar că, o dată cu naşterea copilului meu, simt că am renăscut şi eu. El mi-a redat viaţa, transformându-mă dintr-o femeie în mamă!

De atunci petrecem fiecare clipă împreună. Nici prin gând nu mi-a trecut vreo clipă să renunţ la cei doi ani la care am dreptul prin lege şi să mă întorc la job. Pentru ce? Pentru câţiva bani în plus (salariul întreg + stimulentul de inserţie)? Nu merita!

Banii se fac uşor – se cheltuie şi mai uşor! Dar clipele pierdute nu pot fi recuperate. Fiecare moment din viaţa copilului este extrem de important, dar în primii  ani de viaţă se formează o legătură aparte. Aceasta fără îndoială nu va fi ruptă niciodată!

Între mine şi copilul meu s-a format o legătură puternică şi o dragoste necondiţionată. Tot el a fost cel care a întărit iubirea dintre mine şi soţ şi a întregit familia!

Timpul trece infiorător de repede, de aceea e bine ca fiecare mămică sau tătic să se bucure intens de toate clipele petrecute împreună cu cel mic. Eu personal nici nu realizez când au trecut cei 2 ani. Dacă nu aş fi stat cu el acasă în tot acest timp, probabil m-ar fi măcinat toată viaţa un sentiment de vinovăţie. Acela de a nu fi alături de copilul meu, când acesta are cea mai mare nevoie de mine! Şi-aşa am un regret că prea repede se scurge timpul. Parcă ieri era un bebeluş mic, ce îl ţineam cu grijă ca pe cel mai preţios diamant, iar acum aleargă prin jurul meu, mă strigă „mama” şi mă îmbrăţişează cât poate el de strâns. Dacă m-aş fi întors la job mai repede, toate aceste clipe minunate nu ar fi existat!

Mulţumesc, dragul meu copil că ai dat sens vieţii mele!

Sursa foto: Google
Sursa foto: Facebook Psihoterapeut Carmen Bontas
DISTRIBUIȚI

17 COMENTARII

  1. Când vine un copil se schimbă tot. Și la femeile care isi doresc un copil, sentimentele vin de atunci de când îl poartă deja în pântec. Mă bucur că ești fericită. Și eu aș fi dacă aș avea unul. 😉

    • 2 ani si o luna. Acesta e un subiect sensibil si dureros. Nu este chiar asa usor, intr-un articol viitor o sa intelegi de ce. Doar sanatate sa dea Dumnezeu la toata lumea! 🙁

  2. O fericire mai mare decat un copil nu exista si nici nu va exista niciodata!!! Eu ma simt implinita privind la cele doua printese ale mele. Nici eu nu am renuntat la dreptul meu – cei 2 ani la nici una dintre ele…si asa este foarte greu sa te desparti de copil si sa mergi la servici zi de zi!

  3. pe noi ne-a luat prin surprindere piciul dar a fost cea mai bun imbold pe care ni l-a dat Dumnezeu, acum am doi pitici minunati iar relatia dintre ei fiind doar 2 ani diferenta este minunata

  4. Oare ce poate fi mai frumos pe lume, decât să fii mamă? Să fiţi sănătoşi cu toţii! Şi aştept să mai scrii astfel de rânduri şi la al doi-lea pruncuţ….

  5. Imi place sentimentul pe care il traiesc. O data cu venirea copilui se schimba multe si ai o atentie sporita fata de copil si o dragoste imensa! Iubesc acest sentiment si ma gandesc si la fetita mea …. as vrea sa aiba si o surioara sau un fratior

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.