Cine nu iubeşte apa?
Mai ales vara, când mercurul din termometru parcă nu mai are loc, iar soarele pârjoleşte totul în jur! Aerul condiţonat în exces poate fi dăunător, mai ales pe termen lung dacă nu este folosit corespunzător. Apa şi sucurile reci de la frigider au efect de răcorire doar de moment. După câteva minute, senzaţia de căldură este şi mai mare. Parcă simţi nevoia în permanenţă să stai sub duş… Dar oare cine îşi doreşte să stea închis numai în baie ca să se răcorească?
Dacă ai norocul de a locui la curte şi deţii suficient spaţiu, atunci soluţia tutoror problemelor în lupta cu arşiţa este construitea unei piscine.
Sună a fiţă nu e aşa?
Ei bine, nu este chiar aşa. În ziua de astăzi, o astfel de investiţie este accesibilă oricărei familii cu venituri medii. Preţurile pornesc de la 2000 de euro fără TVA, fără manoperă şi alte materiale necesare construcţiei propriu-zise. Mai multe detalii despre costuri poţi găsi şi aici!
Dacă iei în calcul faptul că ai parte de tot confortul în intimitatea propriei curţi, atunci investiţia cu siguranţă merită din plin. În plus, cheltuielile se amortizează în timp. O astfel de piscină, dacă este bine întreţinută, poate avea o durată de viaţă de până la 100 de ani. Dar până atunci, să ne bucurăm de prezent zic! 😀
Înainte de a face acest pas, sfatul meu este să studiezi cu atenţie oferta de pe piaţă şi să alegi tipul de piscină care să se potrivească nevoilor tale, dar şi locului în care aceasta este amplasată.
De exemplu Elcora Piscine oferă o gamă variată de servicii de cea mai înaltă calitate în ceea ce priveşte vânzarea, proiectarea, construirea şi întreţinerea piscinelor. Cu o experienţă de mai bine de 10 ani în acest domeniu, Elcora Piscine deţine un portofoliu vast şi demn de toată lauda. Acest aspect m-a facut şi pe mine să fiu interesată de oferta lor.
Ce piscină să alegi
Dacă o să optez pentru o piscină realizată din beton Isoblok sau una cu structură metalică, mai rămâne de văzut. Ambele variante asigură calitate şi confort! Dacă tot le-am adus în discuţie, o să le fac şi câte o scurtă prezentare.
Piscinele termoizolante Isoblok sunt realizate din beton cu cofraj din polistiren. Sunt structuri modulare, rezistente, care garantează o izolaţie termică excelentă a pereţilor piscinei din beton, fiind în acelaşi timp foarte simplu şi uşor de instalat. Acestea pot fi realizate în orice formă şi dimensiune doreşti, sunt foarte fiabile şi uşor de întreţinut. Datorită proprietăţilor izotermice, apa se va păstra caldă o perioadă mai îndelungată de timp. Acest aspect reprezintă un avantaj, deoarece cheltuielile cu energia pentru încălzirea apei se vor reduce semnificativ.
Piscinele cu structură metalică, sunt realizate din oţel galvanizat acoperit cu polistiren, ceea ce garantează durabilitate şi calitate. Sunt uşor şi rapid de montat şi pot fi instalate atât suprateran, cât şi îngropate în totalitate sau parţial. Preţul este extrem de accesibil, ceea ce le face foarte populare. Se găsesc în diverse forme cum ar fi rotunde sau ovale şi cu adâncimi standard de 1,20 m, 1,35m sau 1,5 m. Peretele din oţel galvanizat, precum şi linerul aferent, au grosimi care variază între 0.6 mm şi 1 mm.
Pot fi achiziţionate sub forma unui kit complet, care include bazinul din oţel galvanizat, liner prefabricat, sistem de filtrare optim dimensionat, skimmer, duze de refulare şi de aspiraţie, pâslă antimicrobiană, scară din oţel inoxidabil, racorduri şi fitinguri PVC.
Indiferent ce voi alege, cert este că mă voi bucura din plin în fiecare clipă a verii, mă voi distra la maxim, în curtea mea se vor da cele mai tari petreceri, iar dimineţile mă vor surprinde savurând cafeaua şi admirând luciul apei line!
Unul din motivele care mă împinge să iau acesastă decizie este legat de faptul că îmi doresc ca băiatul meu să ştie să înoate. Nu vreau să fie fricos ca mine. Mai mult decât atât, înotul îl ajută să se dezvolte armonios, îi antrenează toţi muşchii din corp şi îl menţine mereu în formă. Să îl duc săptămânal la un bazin – e cam incomod.
În plus revin la problemele legate de igienă. Sunt sigură că apa dintr-o piscină publică este bine tratată, iar bazinul este curat. Dar de pe lângă piscină poate contacta diverse boli. Recunosc! Într-o oarecare măsură sufăr de misofobie (teamă patologică de murdărie sau de contaminare). Nu am fost dintotdeauna aşa, teama asta s-a declanşat de când am rămas însărcinată. După ce am născut, chiar am avut o perioadă când scoteam şervetelul umed pentru a deschide uşa când intram într-o instituţie publică sau într-o scară de bloc. De ştrand nici nu doream să aud! Uşor am început să mă vindec, probabil am suferit şi eu de sindromul postnatal!
Un alt motiv ar fi legat de faptul că toţi trei adorăm apa. În special băiatul şi soţul, care sunt semne zodiacale de apă. Unul rac, altul peşti – iar bălăceala este unul din principalele lor modalităţi de a se distra şi relaxa. Nu ştiu ce caut eu în ecuaţie, deoarece sunt semn de aer – dar deoarece denumirea latină a zodiei mele este aquarius, cred că undeva, cei care au citit în stele şi au întocmit zodiacal au făcut o mică greşeală, deoarece nu cred că există vărsător care să nu iubească apa – chiar dacă se teme de ea. 😀
În plus, eu sunt o persoană destul de pudică din fire şi nu îmi place să mă expun, mai ales la piscinele publice, iar marea e destul de departe de mine, aşa că aş opta cu siguranţă pentru o piscină mare în care să mă răcoresc şi să mă distrez cât e ziua de lungă!
Chiar dacă nu ştiu să înot, aş prefera o piscină cu o adâncime între 1,5 şi 4 metri deoarece nu îmi e ruşine să spun că nu intru în apă mai adâncă de bust fără colac de salvare.
Concluzionând, o piscină privată îţi oferă mult mai multe satisfacţii decât una publică. Iar dacă situaţia ţi-o permite, atunci de ce să nu te bucuri de colţişorul tău de rai în care să te răcoreşti când simţi nevoia, iar când oboseşti, să te relaxezi citind o carte bună şi savurând un suc natural de fructe! Astfel,”Visul unei nopţi de vară”
- Surse foto 1,2,3: www.constructii-piscine.ro
- Foto cocktail: Twitter The Residence Tunis
Cui nu i-ar placea sa aiba o piscina in curte, sa faci ce vrei tu, sa te balacesti cand vrei tu si de ce nu, sa-ti inviti si prietenii sa petreceti o seara de vis.
Daca tot ai casa macar sa fie cu piscina inclusa nu? 🙂 Mai ales ca o baie la o piscina publica costa 50-100 lei de persoana, merita investitia.
Ce n-as da sa am si eu casa la o curte rezonabila, sa-mi pun de-o asa piscina! Merita toti banii!
in piscina ta faci ce vrei, la ce ora vrei. Eu de ce crezi ca imi doresc una? Cu greu ma dezbrac in public asa am ajuns sa ma privez de bucuria unui balaceli adevarate de multi ani.
Eu locuiesc la casa si am suficient loc pentru o pisicina, dar inca nu avem…poate pe viitor
Daca stai la curte, o piscina este ideala vara si este pacat sa nu profiti de una!
Ar fi buna o piscina dar la apartament nu se poate.
Uuuuu arata bine insa stii vorba aia, bani de casa n-am insa o piscina tot imi iau! :))
Gata vreau piscina in fata blocului ??
Ghinion..stau la bloc. Dar recunosc ca tare mult mi-ar placea o piscina doar pt mine
Vreau si eu una, daca nu pentru mime neapărat, ptr Maya ca ar tine-o ocupata ziua intreaga 🙂
e visul oricarei persoane care sta la casa 🙂
Subscriu la tot ce ai zis in articol.
Nu consider ca e fita sa ai ceva la tine in curte, sa nu te expui daca iti doresti sa te bronzezi uniform.
Depinde de fiecare, eu prefer comoditatea, intimitatea.
Piscina in curte vreau si eu, acum sunt in stadiu de proiect.
de cand visez si eu la o piscina pentru curtea mea
Stau la casa, bani as face rost, de una micuta mi-as lua un credit de la banca. Dar pana acum nu m-am gandit ca mi-ar placea o piscina in curte.