Totul pentru un zâmbet frumos și sănătos

2

Principalele probleme legate de dantură sunt cauzate de lipsa igienei în copilărie, o igienă orală incorectă, dar și o alimentație lipsită de vitamine și minerale și bogată în zaharuri. La asta se mai adaugă frica nejustificată de a merge la stomatolog.

În urmă cu aproximativ 30 de ani, oamenii nu prea puneau preț pe îngrijirea dinților mai ales la sugari. Așa că prima mea pastă de dinți a venit mult mai târziu, abia când au început să mi se schimbe dinții. Cât era de important spălatul pe dinți nu conștientizam pe atunci, dar îmi aduc aminte și acum prima mea pastă de dinți de la Colgate. Atunci când am primit pastă de dinți și periuța a fost un moment memorabil. Văzusem până atunci doar la reclame și deja când am avut arsenalul meu, mă simțeam ca o vedetă de cinema.

Igiena orală – primul pas către o dantură frumoasă și sănătoasă

Îngrijirea dinților începe încă de la erupția primilor dințișori la sugari. Bineînțeles că se va folosi o pastă de dinți adecvată vârstei copilului și o periuță moale din silicon.

Pe măsură ce copilul crește și încep să îi apară dințișorii și măseluțele, acesta trebuie să știe că spălatul pe dinți este obligatoriu dimineața și seara înainte de culcare. Astfel se va face din acest obicei o rutină și îi va fi mult mai ușor să păstreze dinții sănătoși atât pe parcursul copilăriei cât și mai târziu în viața de adult.

Igiena corectă și completă

Să te speli pe dinți nu e suficient. Trebuie să o faci și corect! Asta înseamnă alegerea unor produse de igienă potrivite nevoilor tale, o igienă completă (pastă de dinți, apă de gură, ață dentară), un periaj corect și suficient și mai ales să te speli obligatoriu în fiecare dimineață și în fiecare seară înainte de culcare. Mulți fug de ața dentară, asta pentru că nu știu să o folosească corect. Însă vă sugerez să înercați și o să observați că este foarte ușor de folosit.

Apa de gură ar trebui folosită după fiecare periaj. Nu numai că împrospătează întreaga gură, dar înlătură și bacteriile care se pot fixa de pereții interiori din cavitatea bucală sau pe limbă. Mie îmi place cum acționează apa de gură de la Listerine!

Vizita la stomatolog – obligatorie!

Vizita la stomatolog joacă un rol esențial în păstrarea unor dinți frumoși și sănătoși. Indiferent cât de des și corect te speli pe dinți, există zone în care se va depune tartrul, care în timp macină și distruge smalțul. Medicii recomandă curățarea acestuia de două ori pe an. În plus, un consult la stomatolog este esențial și pentru prevenirea cariilor. Acestea pot să apară în zone care nu pot fi observate, în timp creând fisuri care distrug dintele sau provoacă dureri. Este foarte important să mergi la stomatolog și să te consulți și în privința produselor de igienă potrivite nevoilor tale. De exemplu dacă ai parodontoză medicul îți poate sugera să folosești Parodontax.

Un rol foarte important îl are alegerea unei periuțe potrivite. Medicii stomatologi recomandă periuța de dinți electrică din mai multe considerente. Majoritatea au timer, ceea ce permite un periaj suficient (2 minute) dar ți senzor de oprire dacă apeși prea tare. Capul periuței este mic și rotund, permițând perilor să ajungă și în zone greu accesibile. Este ușor de folosit și nu necesită decât să fie încărcată și să îi schimbi periodic capetele.

2 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.