Importanța pensulelor pentru un make-up reușit

1

Dacă faceți parte din vechea generație, cu siguranță vă amintiți că în ceea ce privește produsele de make up nu existau prea multe alternative. Existau anumite palete de farduri cu un aplicator care de cele mai multe ori se rupea. Foarte puține persoane aveau acces la produse de make up profesionale, calitative. Cu timpul însă tendințele în ceea ce privește industria de beauty au început să prindă contur, iar doamnele au început să pună mai mult preț pe calitatea produselor folosind chiar și acasă produse profesionale cum sunt cele de la NYX Cosmetics.

Aspecte importante în alegerea unei pensule.

O trusă de make-up nu trebuie să conțină doar produse de calitate superioară ci și instrumente pentru aplicarea corectă a acestora. Rolul unei pensule bune nu este doar de a aplica corect fardul ci și pentru a ușura munca reducând considerabil timpul. Iar cu toții știm cât de important este. În plus aceasta trebuie să fie rezistentă dar și plăcută la atingere.

O importanță deosebită în ceea ce privește alegerea pensulei pentru machiaj trebuie acordată tipului de fibră folosit la confecționarea acestuia, dar și modului de prindere. Acești factori determină calitatea și rezistența produsului. În același timp, un alt rol important îl are forma și tipul de tăietură, aspecte care determină rolul pensulei în realizarea machiajului.

O altă întrebare care poate multe dintre voi o adresați este de alegerea pensulei corecte pentru fiecare produs de machiaj.

Categorii de pensule

Fibrele din care au fost confecționate

Dacă ne gândim la fibrele din care pot fi confecționate, pensulele sunt de 3 tipuri: din păr natural, păr sintetic și duo fibra.

Pensulele din păr natural permit o încărcare foarte bună fiind destinate în special produselor cosmetice de tip prăfos cum ar fi pudra, blushul, fardul de pleoape. Părul natural, având o bună elasticitate permite aplicarea uniformă a produselor. Pensulele destinate bronzerului sau pudrei sunt confecționate în special din păr de capră. Pentru finisaje, pensulele sunt mai moi și sunt confecționate în mod special din păr de veveriță, iar pentru aplicarea pigmenților, a fardurilor pentru pleoape, alegeți o pensulă din păr de zibelină.

Pensulele pentru machiaj din păr sintetic potrivite pentru aplicarea texturilor cremoase cum ar fi fondul de ten sau rujul. Cele mai calitative produse sunt cele confecționate din taklon, un material foarte fin cu proprietăți apropiate de fibrele naturale, având proprietăți antibacteriene, antialergice și cu o mare putere de acoperire.

Pensulele duo fibra sunt confecționate din păr natural în combinație cu fibră sintetică și pot fi folosite atât pentru aplicarea texturilor cremoase cât și pentru aplicarea produselor pudrate.

Duritatea pensulelor

Pensulele confecționate din păr foarte moale sunt destinate pentru aplicarea pudrei.

Pensulele din păr scurt și tare sunt destinate aplicării fondului de ten, corectarea liniilor de cntur sau pentru spâncene.

Pensulele din păr moale cu fibre foarte lungi sunt ideale pentru aplicarea blushului.

Aegerea unei pensule de calitate cu este o sarcină tocmai ușoară, mai ales pentru o începătoare. Pensula pe lângă rezultate bune trebuie să fie și rezistentă la spălări multiple. Altfel o să constatați că va trebui să alocați mai mulți bani aplicatoarelor decât produselor în sine. Eu îmi cumpăr pensule de machiaj de la Elefant și sunt foarte mulțumită de calitatea acestora.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.