Vă aduceți aminte de peștele de sticlă de pe televizorul alb negru? Trona mândru așezat de fiecare dată pe un mileu care atârna de cele mai multe ori pe ecran. Sau de balerinele din porțelan? Prezența lor umplea biblioteca și făcea ca ștergerea prafului să fie un lung și epuizant proces.
Mereau le-am urât. Consideram că încarc inutil spațiul. Multe dintre aceste bibelouri umpleau spațiul din fața cărților din bibliotecă. Iar dacă voiam o carte trebuia mai întâi să iau de braț balerina. Iar dacă o scăpam era jale. Nu mai ieșeam din casă două săptămâni… că deh! Am spart mândrețe de bibelou.
Stilul minimalist și obiecte decorative hand made!
Astăzi stilul minimalist a prins contur. Într-o casă modernă bibelourile nu își mai simt prezența. Eu am primit câteva cadou la nuntă, dar fiind niște kitschuri ordinare, le-am așezat pentru moment într-o cutie pe care am depozitat-o în debara, iar mai apoi, după ce m-am mutat, am depozitat-o fix la ghena de gunoi. Ca sfat. Nu oferiți niciodată cadou ceva ce vouă nu vă place sau ceva de care doriți să vă debarasați. Eu așa m-am simțit când le-am primit.
Obiecte decorative pentru living!
Livingul este spațiul în care în mod normal vă petreceți cel mai mult timp, împreună ca familie. Este în același timp și locul în care vă primiți musafirii. De aceea ar trebui să fie un loc primitor și frumos amenajat.
Eu în living am doar câteva elemente decorative din lemn, creații hand made, luate de prin vacanțe. Fiind pasionată de cultura hindusă am o mini statuetă a zeității Ganesha (în mitologie, zeu jumătate de elefant), statuetă pe care am primit-o cadou. Un elefant din lemn și două cutii de bijuterii din lemn în formă de cufăr în care am depozitat monedele. În una monede vechi ieșite din uz, în alta monede din diferite țări. Mai am o mini vază din ceramică și un suport de lumânare argintiu în formă de îngeraș. Mai am și iconița primită de la preot atunci când ne-am cununat, pe care am așezat-o tot pe etajeră. Față de numărul impresionant de bibelouri care locuiau în vitrină în copilărie, acum pot spune că elementele decorative sunt într-un număr rezonabil.
Elemente decorative pentru dormitor
Nici dormitorul nu l-am încărcat de bibelouri și statuete. Am doar două rame foto în care am afișat în una o fotografie de la nuntă iar în cealaltă o fotografie cu băiețelul nostru de la mare. În rest, mai am câteva lumânărele parfumate în suporți de sticlă, elemente decorative pe care le schimb periodic, pe măsură ce le folosesc.
Elemente decorative pentru baie
În baie mi-aș fi dorit foarte mult să aloc un spațiu plantelor, însă spațiul nu îmi permite și nici baia nu este prea luminoasă. Așa că am optat pentru altfel de aranjamente florale, din săpun. Arată bine și miros demențial. în plus le folosesc și la o baie relaxantă. În rest am optat pentru elemente decorative cu dublă funcționalitate. Una de decor, iar alta pe bază de suport pentru periuțe, produse make up sau dozator pentru săpun lichid.
Elemente decorative pentru hol și bucătărie
în bucătărie nu am elemente decorative. Deja am destule produse la vedere așa că nu mai încarc spațiul inutil. Frigiderul este pe hol. Și nu, nu este încărcat de magneți pentru că urăsc magneții la fel ca bibelourile din ceramică. Am aruncat vreo două cutii care conțineau magneți cât să acopere două combine frigorifice. Toți primiți. Singurul păstrat este unul cu un mesaj motivațional, primit la o comandă online de produse cosmetice. Pe hol tronează doar un suport drăguț pentru chei.
Voi ce elemente decorative aveți în casă?