Lame pentru ștergatorul de parbriz

0

Ștergătoarele de parbriz sunt dispozitive de neîlocuit și, în unele țări, este interzis să conduci o mașină care are sistemul de ștergătoare de parbriz defect. Lama ștergătorului de parbriz este o piesă auto consumabilă ce trebuie schimbată atunci când devine uzată. O lamă a ștegătorului care este corect achiziționată atunci când asigură curățatea parbrizului și asigură o vizibilitate perfectă pentru șofer, producând astfel efecte directe asupra siguranței în condusul mașinii pe șosele.

Producătorii auto permit atât înlocuirea elementelor din cauciuc dar și a întregii lame a ștergătorului. Există o gamă euautopiese.ro largă de diverse tipuri de lame pe piața pieselor auto de schimb. Principalele tipuri de lame de ștergătoare de parbriz sunt descrise mai jos:

În funcție de construcția ștergătorului:

  1. Convenționale. La acest tip, elementul din cauciuc se fixează pe rama principală cu ajutorului unei punți centrale și unor articulații de legatură. Aceste lame sunt simple și eficiente dar, totuși, își îndeplinesc sarcinile destul de slab atunci când este vorba de ninsoare masivă, întrucât tipul deschis de construcție pe care îl au se poate înfunda cu zapadă.
  2. Plate. Aceste lame sunt mult mai compacte și au o rezistență mai mică la curentul de aer, reducând astfel zgomotul și asigură o fixare pe parbriz mult mai bună, curățând astfel parbrizul mai bine de apă și murdărie.
  3. Hibride. Aceste lame combină avantajul ambelor tipuri de dinainte. În afară de aceasta, ele sunt dotate cu spolere aerodinamice pentru a asigura o mai bună fixare a lor pe parbriz.

În funcție de tipul de fixare pe brațul ștergătorului:

1) De tip J-Hook (cârlig). Acesta este un tip foarte obișnuit.

2) Side-pin (prin fixare laterală). De exemplu, astel de fixare o au ștergătoarele de la Skoda Octavia.

3) Top lock (prin fixare la partea de sus)

4) Bayonet (de tip baionetă). Acest tip permite înlocuirea cu ușurință a lamelor.

5) Pinch tab button (cu buton de fixare). Acest tip conține un buton pe partea laterală a conectorului.

6) Cu capăt drept.

Lățimea lamei. În general, lamele au orice lățime cuprinsă între 20 și 80 de centimetri.

În cazul în care lamele ștergătoarelelor de parbriz a vehiculului dvs alunecă, lasă urme, scârțăie sau nu aderă pe parbriz – trebuie să le înlocuiți, fără nici un fel de îndoială, cu unele noi.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.