Cum iti ajuti copilul sa invete mai bine o limba straina?

0

Cunoasterea unei limbi straine este extrem de importanta intr-o societate ce tinde din ce in ce mai puternic spre globalizare. Exista cateva limbi, cum ar fi franceza, engleza, germana sau chiar chineza, care pot oferi avantaje serioase oricarei persoane care le cunoaste.

Pentru parintii de astazi este greu sa isi indrume copiii catre un anumit domeniu, in conditiile in care totul este intr-o continua schimbare. Ceea ce este cert insa, este ca au nevoie de invatarea unor limbi straine.

Sfaturi utile pentru indrumarea copilului catre o limba straina

Conform celor de la Stewart English School, orice parinte trebuie sa ia in considerare urmatoarele sfaturi:

  1. Invatarea limbii trebuie sa inceapa devreme. Explicatia este simpla: copiii insusesc foarte repede o multime de informatii. Conform specialistilor, varsta recomandata pentru inceperea unei noi limbi este 2 ani si jumatate-3 ani. Parintii care nu cunosc foarte bine nicio limba, in asa fel incat sa poata fi adevarati profesori, pot opta pentru un curs engleza online copii, cu ajutorul caruia sa isi insuseasca si ei din ce in ce mai multe informatii.
  2. Trebuie sa se inceapa intotdeauna cu propozitii si cuvinte simple. Ulterior, se poate creste complexitatea.
  3. Chiar daca exista dorinta ca prichindelul sa stie mai multe limbi straine, este de preferat sa inceapa pe rand fiecare limba. De la 3-4 ani se poate urma in paralel un curs engleza si un curs franceza online copii.
  4. Daca se opteaza pentru mai multe limbi, se poate merge pe metoda „un parinte, o limba”. Unul dintre parinti poate vorbi cu cel mic in romana si engleza iar celalalt in romana si franceza;
  5. Muzica, filmele, poeziile si cartile ajuta foarte mult. Practic, orice inseamna arta poate sa fie un pas in plus pentru insusirea limbii straine si de asemenea, poate sa reprezinte o varianta cat se poate de distractiva si de interesanta pentru cei mici.
  6. Invatarea unei limbi straine dureaza ani de zile, asadar, nu trebuie sa existe foarte multe asteptari de la inceput. Copilul va reusi sa vorbeasca fluent abia dupa 3-4 ani si isi va imbogati vocabularul pe masura ce creste. Este foarte important ca parintii sa fie constiinciosi si sa le transmita celor mici acelasi obicei.
  7. Incurajarea copilului sa vorbeasca este importanta. Este bine sa fie incurajat sa vorbeasca cu persoane necunoscute atat in limba materna, cat si in limbile straine. IN felul acesta se va dezvolta atat din punct de vedere lingvistic, cat si din punct de vedere al modului in care socializeaza si va putea sa sudeze o multime de cunostinte importante.
  8. Este important ca inca de la inceput, copilul sa invete reguli gramaticale. Totusi, este bine sa fie pastrate reguli simple, similare cu cele scolare.

Orice copil care invata una sau mai multe limbi straine va ajunge sa confunde cuvintele si sa preia cate ceva de la fiecare limba. Nu este nicio problema insa. In timp, va reusi sa separe toate limbile cunoscute in mod instinctual si chiar va putea sa gandeasca in limba pe care o alege in fiecare moment.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.