Periuța de dinți electrică vs. periuța de dinți manuală

0

Igiena orală este foarte importantă, iar alegerea unei periuțe de dinți bune și a pastei de dinți potrivite este esențială. Bineînțeles că vizita la medicul stomatolog nu trebuie să fie făcută doar pentru intervenții urgente, ci periodic pentru prevenirea cariilor și înlăturarea tartrului care periodic se depune. Medicul stomatolog îți poate recomanda o pastă de dinți potrivită pentru nevoile tale.

Periuță de dinți electrică sau periuță de dinți clasică. Ce să alegi?

În ceea ce privește periuța de dinți, este important să știi că aceasta joacă un rol la fel de important ca pasta de dinți folosită. De aceea trebuie să alegi cu grijă periuța și mai ales să îi schimbi capătul de periaj sau dacă este una clasică, să o înlocuiești o dată la 3 luni.

Avantajele periuței de dinți electrice

În ultimul timp, periuța de dinți electrică a câștigat mult teren în fața celei clasice. Asta datorită numeroaselor avantaje pe care aceasta le prezintă.

 • Igiena orală este importantă încă de la primul dințișor, așa că este important să îi obișnuim pe cei mici cu rutina zilnică. Pe măsură ce va crește, o periuță de dinți electrică va fi mult mai atractivă decât una clasică. Spun asta din experiență proprie. Copilul meu este mai mult decât încântat să se spele singur pe dinți dimineața și seara. Și sub supravegherea mea, chiar folosește corect periuța.
 • Este mult mai ușor și comod de folosit de persoanele care poartă aparat dentar sau prezintă anumite afecțiuni motorii.
 • Periuța de dinți electrică execută într-un timp scurt, mult mai multe mișcări decât cea clasică.
 • Periuța de dinți electrică oferă mișcări mai complexe de rotație și chiar oscilație, spre deosebire de cea clasică, astfel dinții vor fi curățați eficient.
 • Periuța de dinți electrică poate avea timer. Dimineața avem tendința de a ne grăbi și de a spăla superficial dinții. Utilizarea unei periuțe de dinți cu timer este un avantaj important. Astfel vei ști că ai respectat timpul corect de periaj de 2 minute.
 • Periuța electrică poate avea senzor de presiune. Atunci când optezi pentru o periuță electrică, este important să optezi pentru una care are acest senzor, mai ales dacă ești tentat să apeși prea tare pe periuță în timpul periajului. Senzorul te împiedică să apeși prea tare pe suprafața dintelui, blocând temporar periuța. Apăsând prea tare în timpul periajului, riști să îți distrugi smalțul, dar și să tocești periuța în mai puțin de o lună.

Avantajele periuței de dinți manuale

Când vine vorba de igienă orală, nu facem rabat de la calitate. O periuță electrică normală poate fi la fel de eficientă ca una electrică dacă este folosită corespunzător. Care sunt avantajele periuței manuale:

 • Prețul este principalul avantaj al periuței manuale. Este adevărat că și acesta diferă de la un producător la altul în funcție de complexitatea funcțiilor în cazul celor electrice sau de rigiditatea perilor din capătul periuței în cazul celei clasice. Însă prețul unei periuțe de dinți manuale este considerabil mult mai mic. Chiar și capătul de periaj care trebuie înlocuit este mai mare decât prețul unei periuțe clasice.
 • Periuțele de dinți clasice pot fi găsite chiar și la un magazin de cartier. Așa că dacă ai plecat în vizită la rude și ai decis să rămâi peste noapte și nu ai periuță de dinți, o vizită la magazin va rezolva acest inconvenient.
 • Periuța de dinți clasică are dimensiuni mai mici și poate fi mai ușor de transportat.
 • Periuțele de dinți manuale oferă o varietate mai mare în ceea ce privește disponibilitatea cum ar fi rigiditatea și componentele perilor, mâner flexibil etc.
 • Periuța de dinți manuală o folosim de când ne știm. Unele persoane nu se pot adapta la fel de ușor la noua tehnologie și preferă în continuare să folosească una clasică.
 • Periuța de dinți electrică are nevoie de baterii sau de încărcare. Nu o dată mi s-a întâmplat să constat că am periuța descărcată, iar temporar tot la cea clasică m-am întors.

Toate produsele pentru igiena orală le comand de la Notino. Din fericire, acolo găsesc o gamă variată e produse pentru igienă dentară, așa că am de unde alege. Am comandat atât periuțele de dinți electrice cât și cele clasice, dar și pasta de dinți sau apa de gură.

Recomand să vă schimbați periodic capetele de periaj, iar, chiar dacă aveți periuță de dinți electrică, să nu vă lipsească nici cea manuală. Nu se știe niciodată când ai nevoie de ea. În plus, vă spun un secret. Chiar dacă momentan kit-ul de călătorie așteaptă ridicarea totală a restricțiilor, pentru a ne putea bucura de o mini vacanță, acesta conține periuță de dinți manuală, datorită dimensiunii reduse.


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.