Despre make-up și perfecțiune: Ești frumoasă, așa cum ești. Un make-up doar evidențiază asta!

0

Machiajul este o artă pe care puține persoane o stăpânesc cu desăvârșire. Un machiaj corect și frumos, realizat cu produse profesionale face întotdeauna diferența între un make-up artist și un amator. Nu toate fetele însă stăpânesc această artă. Eu sunt una dintre ele, iar atunci când sunt nevoită să particip la un eveniment foarte important, apelez la serviciile unui make-up artist.

În ceea ce privește machiajul de zi cu zi, eu sunt nevoită să mă machiez singură, chiar dacă recunosc – mi-a fost greu la început.. Cum se spune, nevoia te învață. Ar fi fost și culmea să fi mers zilnic la salon, ținând cont că un make-up artist nu este chiar atât de ieftin. Cu banii economisiți într-un an aș putea cu siguranță să îmi cumpăr o vacanță în Maldive. În plus nici nu aș avea timp. Așa că apelez la un profesionist doar la ocazii speciale pentru a nu mă face de râs, în rest, Dumnezeu cu mila! 😀

Să revenim. Realizarea unui make-up nu este chiar atât de complicată. Sunt anumiți pași pe care să îi urmezi, iar de mare ajutor sunt și tutorialele de pe Youtube. Însă mare atenție ce canale urmărești! Pentru că cele care arată absolut impecabil sunt mega editate. Vă spun eu. Un make-up nu face chiar minuni dacă ai de exemplu un ten cu probleme. Adică nu te transformă complet din Cenușăreasa în prințesă. Cu alte cuvinte, nu trebuie să rămâi dezamăgită dacă ai respectat întocmai pașii, iar rezultatul nu se ridică la nivelul asteptărilor.

Dacă vrei să îți îmbunătățești tenicile de machiaj și să porți ceva mai mult recât un ruj sau un mascara, atunci poți începe să te informezi despre toate categoriile de produse necesare, despre ce ustensile ai nevoie și despre anumite tehnici folosite. Până ajungi să urmărești tutoriale, este important să îți formezi deja o bază. De exemplu aici poți citi despre reguli pentru un machiaj de zi reușit.

Să nu te sperii dacă nu îți va ieși din prima. Pe parcurs îți vei perfecționa tehnica și vei căpăta mai multă îndemânare. Trebuie doar să exersezi. Asta ți-o spune cineva care a crezut că nu va reuși să se machieze singură și bine vreodată zi de zi. Însă acum o fac cu succes și destul de repede. Nu perfect. Dar bine. Mai am de exersat. Cel mai mult fug de aplicarea de farduri de pleoape. Am mereu impresia că nu este suficient și tind să pun prea mult când nu e cazul. Sau deloc atunci când mă grăbesc. O greșeală pe care o accept și încerc să o corectez. De aici am învățat ce greșeli să evit atunci când realizez un make-up de seară, astfel încât atunci când ies în oraș cu fetele să arăt cât mai bine.

Nu uita că un make-up, indiferent de situație trebuie purtat cu atitudine. Tu trebuie să știi că oricum ești frumoasă, iar un make-up reușit doar îți pune în evidență trăsăturile.

 

 

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.