Tendințele în modă tu le stabilești nu decid alții pentru tine!

0

Auzim cât mai des despre noile tendințe în materie de fashion și deja ne imaginăm cum defilăm pe bulevarde la fel cum defilează modelele pe podium. Însă lucrurile nu sunt chiar așa. Ținutele pentru podium sunt realizate de marile case de modă doar pentru podium și pot fi purtate cel mult în cadrul emisiunilor TV sau spectacole. Însă nu zi de zi. Sunt incomode și deloc practice, chiar dacă arată senzațional.

În plus acestea sunt exagerat de scumpe. Să nu uităm cu o mare parte din populație nu își permite să arunce pe o haină sute de euro. Asta ar însemna jumătate de salariu sau chiar tot salariul. În unele cazuri chiar și salariul pe mai multe luni. Prețuri nejustificate aș putea spune, deoarece în afară de croială și material, haina nu spune o altă poveste. Plătești doar brand-ul. O haină nu trebuie doar să arate bine ci să fie și utilă. Să îți țină cald. Să îți protejeze trupul nu doar sufletul. Iar diferența se reflectă în preț, însă cald poate să îți țină și o haină cu un preț accesibil, iar dacă o porți cu stil, poți crea senzație printre cei din jur.

Este adevărat că o mare parte dintre hainele ieftine au o calitate îndoielnică și nu sunt chiar atât de frumoase. Dar dacă ai înclinații spre fashion și știi ce să alegi garantat o să găsești articole vestimentare la prețuri mai mult decât accesibile și care arată foarte bine. Spre exemplu, dacă ești în căutare de paltoane de dama ieftine, atunci analizează cu atenție ofertele pentru a face cea mai bună alegere.

Trebuie dărâmat mitul conform căruia haina îl face pe om. Nu! Omul face haina. Diferența este modul în care este purtată. În plus haina nu trebuie să respecte tiparele impuse de casele de modă. Trebuie să respecte tiparul impus de tine. Să ți se potrivească și să te reprezinte. Dacă o porți cu stil și o cârpă poate deveni inspirație pentru o nouă colecție.

În ceea ce privește încălțămintea lucrurile sunt puțin mai complicate. Poți cumpăra botine de dama ieftine și de calitate doar dacă ești atentă la detalii. Ține cont neapărat de materialul din care acestea sunt confecționate și de calapod. Acestea trebuie să fie comode și călduroase, nu doar frumoase. Încălțămintea nepotrivită poate cauza grave probleme de sănătate cum ar fi probleme legate de coloană, unghie încarnată, probleme cu circulația sângelui, oboseală cronică.

Este foarte important ca încălțămintea să nu îți creeze disconfort indiferent cât de bine arată. Spun asta din experiență. Era o perioadă în care se purtau ghetuțele acelea foarte ascuțite în vârf. Din câte am observat, moda a revenit. Pe atunci le numeam popular ciocate. Ei bine, eu având piciorul lat în partea din față, acest tip de încălțăminte mi-a creat pe lângă disconfort și câteva probleme care din păcate nu mai pot fi îndreptate. Fiind foarte strâmte m-am trezit la vremea aceea cu o unghie încarnată deoarece colțul creștea mereu spre interior din cauza presiunii asupra piciorului, iar altă unghie s-a deformat. Cu unghia încarnată problema s-a rezolvat de atunci, dar cea deformată continuă să crească la fel. Deci mare atenție la încălțăminte. În plus  tocurile prea înalte nu doar că sunt obositoare și pot cauza diverse probleme de sănătate, dar dacă faci un pas greșit poți să te accidentezi.

Voi ce părere aveți despre tendințele în modă? Cine considerați că le stabilește?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.