Favi dă viață casei tale. Emoțiile toamnei acum și în casa ta.

9

„A venit toamna, acoperă-mi inima cu ceva, cu umbra unui copac sau mai bine cu umbra ta.” Emoție de toamnă… ea ne învăluie la fiecare adiere rece a vântului, cu fiecare ram dezgolit, cu fiecare frunză purtată de vânt într-un dans romantic până ce aterizează împletind un firav covor ruginiu ce se frânge la fiecare pas pe care îl fac… Ploaia și frigul mă duc cu gândul la poezie. La Nichita, Bacovia, Eminescu… Păunescu. La cana de ceai cald ce mă așteaptă pe masa din fața fotoliului. La păturica pufoasă ce mă îmbrățișează atunci când frigul mă cuprinde și mușcă cu nesaț din mine. La ploaia ce lovește ușor în geam într-un ritm plin de senzualitate asemeni atingerii clapelor unui pian. Și vântul… el acompaniază fiecare notă ca un plânset de vioară. Ce peisaj plin de culoare dar atât de sumbru uneori.

Toamna… cea care naște roadele pământului și ți le oferă drept ofrandă pentru ca tu să-ți îmbogățești cămara. Și sufletul? Și sufletul cu poezie… Pentru că toamna emoția te cuprinde și simți că vrei să faci ceva mai mult pentru tine și pentru casa ta.

Poate că undeva la nivel de subconștient a rămas întipărit instinctul acela de supraviețuire. Asemeni viețuitoarelor care se adăposteau în bârlog și nu mai ieșeau până la primăvară și oamenii simțeau nevoia siguranței și confortului. Ce e drept în ziua de astăzi trăim alte vremuri. Avem toate mijloacele disponibile pentru a ne putea bucura de tot ce ne dorește inima. Totul chiar la un click distanță. Asta dacă timpul nu-ți permite să ieși din casă și pentru cumpărături nu doar pentru job. Sau poate că ești mult prea obosit pentru a lua la pas magazinele.

Indiferent de situație Favi.ro îți oferă într-un singur loc tot ce ai nevoie pentru a te bucura de o atmosferă cât mai prietenoasă și cozy, dar și de eleganță și rafinament astfel încât toamna asta să-ți aducă în casă confort și design la un preț corect.

Ce poți găsi la Favi?

  • Mobilă de calitate în stil modern, rustic, scandinav, retro, vintage, oriental, country, provensal sau chiar industrial.
  • Decorațiuni pentru cele mai inovative idei dar și pentru toate buzunarele.
  • Corpuri de iluminat
  • Reamenajări interioare.

Cum îmi pregătesc eu casa pentru toamnă.

Șemineu… între fiță și utilitate. 

Frigul bate la ușă, iar ca metodă de încălzire pentru mine ideea unui șemineu mă transpune în zona aceea romantică în care mă regăsesc și din care de multe ori nu-mi mai doresc să ies. Valsul ploii în tandem cu cel al focului din șemineu… Ce poate fi mai frumos? Iar eu în fotoliu citind o carte bună și ascultând în același timp șoaptele ploii.

O să spui că doar cei care locuiesc la casă se pot bucura de acest privilegiu. Ei bine, te  poți bucura de atmosfera creată de un șemineu cu foc adevărat chiar dacă locuiești la bloc. Cum? Poți achiziționa un șemineu mic care are drept combustibil bioetanolul. Pentru acesta nu ai nevoie de avize sau aprobări și nici de un coș de fum, însă acesta nu poate fi folosit ca sursă principală de încălzire ci doar pentru design. Bioetanolul este un combustibil de origine biologică și agricolă de consistență lichidă ce este obținut ca urmare a fermentării anumitor cereale cum ar fi grâul, porumbul, orezul sau anumitor plante cum ar fi sfecla, trestia de zahăr, cartoful etc. Bioetanolul este prietenos cu mediul, implicit nu poluează.

Însă cea mai simplă metodă de a te bucura de rafinamentul boem și în același timp rustic al unui șemineu este achiziționarea unui șemineu electric cu ajutorul căruia să poți construi o atmosferă de poveste chiar și într-un apartament mic. Până și un astfel de șemineu poate fi achiziționat de la Favi, așa că deja e pe lista mea de cumpărături. Este ideal mai ales dacă ești racordat la rețeaua de termoficare. Până primești căldură de la rețea, te bucuri de căldura oferită de șemineu. Acesta poate fi montat inclusiv în balcon dacă ai unul închis. Priveliștea va fi mai mult decât încântătoare.

O vitrină nouă pentru colecția preferată de cărți

O carte bună mereu trebuie să stea la loc de cinste, așa că în contrast cu design-ul de imitație de piatră al șemineului, o vitrină simplă și prietenoasă din lemn completează perfect spațiul gol lăsat de vechea bibliotecă prăfuită de ani. Astfel cărțile sunt mai bine protejate de praf, iar un raft poate fi rezervat fără îndoială pentru colecția de suveniruri sau pentru sticla de vinars XO. De ce cărți în vitrină și nu în bibliotecă? De ce nu?

 

O păturică pufoasă din lână

Gândul mă duce la bunica și la păturile acelea colorate cu care mă învelea atunci când îmi citea povești. Doamne și ce bine mirosea în casă a castane coapte, a plăcintă de dovleac sau a plăcintă cu mere. Mirosul de acasă nu se uită niciodată. Și nici căldura păturei și glasul bunicii.

O pătură moale din lână parcă-mi îmbracă mai atent sufletul împovărat de atât de multe amintiri. Are grijă să-și mențină căldura și să o păstreze cu grijă cât mai mult timp.

Poate că sună a clișeu dar acasă se construiesc cele mai frumoase amintiri. Nu este bine să ne atașăm de lucruri ci de oameni. Dar în mare parte lucrurile ne aduc aminte de oameni. Dacă le readucem la viață, retrăim și amintiri.

În urmă cu doi ani m-am mutat dintr-un apartament mare de patru camere în unul micuț de două. Am crezut că spațiul va fi o problemă. Ei bine, nu a fost. Pentru că familia mea e aici. Am renunțat fără să clipesc la o parte din lucruri, păstrând doar strictul necesar și un raft de cărți care a suferit pe timpul transportului. Ce ne-a rămas a trebuit readaptat spațiului. Nu prea mi-a reușit. Poate că din comoditate sau lipsă de timp am tot amânat reamenajarea, iar pe parcurs disconfortul și-a făcut loc. Însă a venit timpul unei schimbări. Nu am nevoie de un pat de 2 m x 2,2 m ci de îmbrățișări. Nici de multe camere în care să mă pierd ci de un loc în care să stăm împreună.

Tot ce avem nu luăm cu noi, rămâne aici. Iar obiectele care se strică nu valorează nimic însă relațiile da. Drept pentru care tot ce ne-a rămas ne va fi de folos la locuința de la țară. Iar noi dacă am pornit la un nou drum e timpul ca aici să lăsăm în urmă tot. Drept pentru care toamna ne întâmpină cu reamenajări în baie și remobilare apartament.

Sursă foto: Pixabay.com

 

DISTRIBUIȚI

9 COMENTARII

  1. Foarte frumos și plin de informații utile acest articol. Chiar l-am citit savurând un ceai fierbinte. Și în wishlist – ul meu se afla un șemineu, poate se indura moșul! 😉

  2. Uite , partea cu semineul eu chiar am facut o obsesie :)) In noua casa fix la acesta spect lucram acum. Sper ca in acest decembrie sa stau si eu in fata unui semineu adevarat si sa citesc o carte…chiar daca anul acesta nu ne mutam pentru ca mai avem multe de facut, dar de Craciun sper sa fie macar semineul gata. Pana atunci…inca in apartament cu mici decoratiuni si-o paturica moale si pufoasa de toamna.

  3. […] Pentru a da un nou suflu locuinței, te poți juca foarte ușor cu materialele și culorile. Optează pentru culori care se regăsesc în natură, nu te teme să te joci cu culorile. Optează pentru nuanțe neutre de bej și gri, a care poți adăuga o pată de culoare, cum ar fi o canapea verde, un tablou multicolor sau un covor în contrast cu mobilierul și pardoseala. Culoarea obiectelor de mobilier trebuie aleasă cu mare atenție, așa că alege un mobilier alb sau în conrast cu pardoseala. Nu se va demoda niciodată și îți va permite să îți redecorezi mult mai ușor locuința atunci când simți nevoia să faci o schimbare, fără costuri prea mari. Mai multe idei găsești aici! […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.