Cum îngrijești părul în sezonul rece

11

Odată cu venirea frigului întreg organismul are nevoie de o îngrijire specială. Părul de cele mai multe ori este cel mai neglijat în această perioadă, iar consecințele sunt dramatice asupra lui. Devine mai aspru, firav, se rupe ușor la pieptănat și cade în exces. Cum îl protejezi? Vă voi detalia în cele ce urmează.

Hidratează-ți  părul

Este foarte important ca o dată cu sosirea frigului să îți hidratezi corespunzător părul. Pentru asta alege întotdeauna produse de îngrijire naturale, blânde cu firul de păr atât de sensibil în această perioadă. Folosește neapărat un șampon natural potrivit tipului tău de păr. În același timp nu uita de balsam. Foarte important este ca în sezonul rece să folosești o dată pe săptămână o mască pentru păr. Aceasta va proteja textura firului de păr și îi va oferi vigoare și frumusețe.

Un șampon bio folosit de mine în sezonul rece și cu care eu m-am împăcat foarte bine este Klorane Papyrus. Este un șampon indicat persoanelor cu un scalp gras dar un păr uscat. Produsul este recomandat pentru toate tipurile de scalp, hidratează intens părul, îl face mai moale, fin și îi conferă strălucire. Părul meu este mai mult decât indisciplinat, iar acest șampon a reușit să îl mai tempereze. Șampoane naturale de la Klorane le recomand în sezonul rece. La Notino poți achiziționa acest produs atât în varianta de 200 ml cât și în cea de 400 ml.

În același timp evită să te speli des pe păr să folosești des feonul sau placa pentru păr. Și nu ieși niciodată cu părul ud afară chiar dacă încă este soare.

Protejează părul de vânt și ploaie

Nu ieși din casă fără umbrelă. Nu știi când ai ai nevoie de ea, iar ploaia nu te topește dar contribuie la deteriorarea părului și chiar și mai rău, poți răci. De aceea este important să ai întotdeauna o umbrelă cu tine atunci când ieși din casă. În același timp, părul trebuie protejat de vânt. Poți purta o pălăie sau o căciulă chic. Însă ai grijă ca acestea să fie confecționate din materiale moi. Altfel riști să îți rupi firele de păr.

Creșterea imunității întărește firul de păr încă de la rădăcină

Pentru creșterea imunității este recomandat să consumăm cât mai multe fructe și legume de sezon, iar ca supliment câte o linguriță de miere în fiecare dimineață pe stomacul gol și una înainte de culcare. În același timp, un supliment alimentar pe bază de magneziu va completa perfect scutul de apărare al organismului în lupta cu schimbările detemperatură și intemperiile. Aceste obiceiuri îți vor întări sistemul imunitar și cu siguranță nu doar riscul de a răci va scădea ci și părul va fi mai puternic. Astfel nu se va rupe și nu va mai pica în exces.

Și asta nu e tot. Notino  575 lei pentru Compărăturile de Crăciun folosind voucherele din cartea pe care o primiți în colet atunci când plasați o comandă de minim 220 lei, variante mari de parfum la prețuri mici și livrare gratuită la sute de parfumuri și produse cosmetice populare.

 

11 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.