Idei de design interior în 2021!

0

Toată această perioadă în care omenirea a experimentat noi încercări a cunoscut o evoluție în ceea ce privește nevoia unui confort ridicat acasă. Până să existe aceste restricții care pe mulți dintre noi ne-a închis efectiv în case, nu am realizat că spațiul pe care îl numim acasă are nevoie de un nou suflu și ar trebui să fie amenajat astfel încât să ne ofere confortul fizic și psihic necesar oricărui om. O să vă prezint câteva idei de amenajări interioare inspirate de pe motorul de căutare de mobilier și decorațiuni interioare Favi.ro!

Cum poți crea o încăpere dinamică?

Stilul minimalist – renunță la lucruri inutile!

Românii din păcate încă au tendința de a aduna și de a păstra lucruri care treptat devin inutile în ideea că vor folosi ele cândva la ceva. De aici și nevoia de a încărca spațiul cu obiecte de mobilier cât mai mari și greoaie.

Optează pentru un stil minimalist, iar dacă dorești în plus și un spațiu generos de depozitare, optează pentru corpuri de mobilier suspendate și pentru dulapuri până la tavan, în nuanțe deschise la culoare sau cu oglinzi pentru efect de mărire al spațiului.

Corpurile suspendate nu numai că oferă senzația de mai mult spațiu, dar sunt moderne, iar curățenia este mai ușor de întreținut.

Mobilier mai aproape de natură

Pandemia a făcut minuni în ceea ce privește conceptul de amenajări interioare. Nevoiți să petrecem foarte mult timp într-un spațiu închis, am simțit mulți dintre noi că ne sufocăm în propriile case, mai ales cei care locuiesc la bloc în apartamente mici. Astfel a apărut nevoia de a aduce natura în casă.

Poți opta pentru pereți pe care să aplicați piatră naturală, cărămidă și pe care puteți monta chiar și un șemineu electric. Acest tip de design se potrivește perfect cu mobilier realizat 100% din lemn masiv.

Dacă iubești natura, optează pentru mobilier din materiale sustenabile, iar dacă ai și un balcon, atunci poți să te bucuri de micul tău colț de relaxare. Decorează-l cu multe flori, așează o măsuță și un fotoliu și apoi bucură-te de câteva clipe de liniște.

Juacă-te cu culorile!

Pentru a da un nou suflu locuinței, te poți juca foarte ușor cu materialele și culorile. Optează pentru culori care se regăsesc în natură, nu te teme să te joci cu culorile. Optează pentru nuanțe neutre de bej și gri, la care poți adăuga o pată de culoare, cum ar fi o canapea verde, un tablou multicolor sau un covor în contrast cu mobilierul și pardoseala. Culoarea obiectelor de mobilier trebuie aleasă cu mare atenție, așa că alege un mobilier alb sau în conrast cu pardoseala. Nu se va demoda niciodată și îți va permite să îți redecorezi mult mai ușor locuința atunci când simți nevoia să faci o schimbare, fără costuri prea mari. Mai multe idei găsești aici!

Juacă-te cu luminile

Locuința ideală are ferestre mari, însă dacă locuința ta nu are, poți suplimenta acest inconvenient cu ajutorul corpurilor de iluminat. În funcție de tipul acestora și locul în care vor fi montate, indicat este să apelezi la un electrician. Însă garantat merită.

Industrial style – noul trend 2021

O abordare nonconformistă, stilul industrial a prins contur în 2021 fiind preferat atât de cei care vor să își amenajeze într-un mod inedit biroul transformând o hală veche sau un hambar într-un loc confortabil, dar și de persoanele care doresc să își decoreze locuința total diferit față de modul în care suntem obișnuiți să arate o locuință.  Model arhitectural rustic, nefinisat complet, cu pereţi neşlefuiţi la care adăugăm suporți din bare de fier și lemn pot transforma locuința într-un adevărat loc de poveste.

Fotografiile au caracter informativ și au fost preluate de pe platforma Favi.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.