Din păcate, pe măsură ce înaintăm în vârstă, apar și anumite probleme de sănătate. Pentru a preveni apariția acestora este foarte important să mergeți regulat la medic pentru controalele de rutină și să adoptați un stil de viață sănătos. În plus, majoritatea problemelor de sănătate sunt ereditare. Riscul de apariție a unei afecțiuni de care suferă unul de părinți este destul de mare, de aceea este important să mergeți regulat la medic pentru a preveni apariția anumitor boli sau după caz pentru a le depista din timp.

Cele mai frecvente 5 boli întâlnite la femei

Cancerul de col uterin

Cancerul de col uterin este printre principalele afecțiuni care cauzează mortalitate în rândul femeilor. Fiind o afecțiune a uterului este evident că este întâlnită doar la femei. Din fericire, cancerul de col uterin este singurul cancer ginecologic care poate fi prevenit. Un simplu test Papanicolau poate identifica din timp formarea celulelor anormale de la nivelul colului uterin până ca acestea să se transforme în celule canceroase. Testul de screening Papanicolau este o procedură simplă care poate fi efectuată la orice cabinet ginecologic și presupune recoltarea de celule de la nivelul colului uterin.

Cancerul la sân

Unul dintre cele mai frecvente cancere în rândul femeilor este cancerul la sân. Acesta poate foi depistat tot prin controale regulate la medic. O simplă mamografie poate face diferența dintre viață de moarte pentru că dacă este depistat la timp, acesta poate fi tratat.

Osteoporoza

O altă afecțiune cu care femeile se confruntă în general este osteoporoza. Aceasta apare în mod special după vârsta de 55 de ani la femeile ajunse la menopauza și este asimptomatică până la prima fractură. Cu alte cuvinte, majoritatea persoanelor care suferă de osteoporoză nu știu asta chiar dacă acuză dureri de spate persistente, au unghii slabe și fragile și putere de prindere slabă. Conform statisticilor, una din trei femei suferă de osteoporoză. Mai multe informații despre osteoporoză pe centrokinetic.ro!

Depresia

Chiar dacă cu greu, în cele din urmă s-a demonstrat că depresia este o boală. Aceasta din păcate poate să apară la orice vârstă atât la femei cât și la bărbați. Însă femeile au o predispoziție crescută la dezvoltarea acestei afecțiuni emoționale din cauza vulnerabilității scăzute, pentru că în general femeile sunt mai sensibile și emotive decât bărbații. Conform statisticilor una din cinci femei suferă de depresie în timpul vieţii. Din fericire depresia poate fi tratată. Însă în anumite cazuri, dacă nu există suport emoțional, ajutor de specialitate și mai ales voință, aceasta poate fi letală.

Astmul

Astmul din păcate este din ce în ce mai întâlnit în rândul oamenilor. Conform statisticilor femeile sunt de trei ori mai predispuse la formarea acestor afecțiuni decât bărbații. Debutează în special după 20 de ani, dar nu scapă nici copiii, mai ales dacă aceștia sunt predispuși la anumiți alergeni cum ar fi fumul de țigară, mucegaiul, umidtatea sau factorii poluanți. Predispuse la astm sunt și femeile însărcinate, cum a fost și cazul meu. Este foarte important ca în acest caz afecțiunea să fie ținută sub observație astfel încât fătul să nu fie afectat din cauza faptului că nu primește o cantitat de oxigen suficientă pentru o dezvoltare armonioasă. Mare atenție însă, deoarece utilizarea corticosteroizilor are ca efect secundar scăderea densității osoase, aceasta reprezentând un risc crescut de a dezvolta osteoporoză.

Indiferent de afecțiune sau dacă prezinți un simptom care te face să crezi că suferi de ceva este foarte important să consulți un medic. Nu lua niciodată un tratament după ureche, nu amâna consultațiile anuale și încearcă să adopți un stil de viață cât mai sănătos prin o alimentație bogată în vitamine și minerale și fără componenți chimici și mult sport.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.