Tipurile modelelor de rulare și pe care trebuie să le alegi

0

„Banda de rulare” este un element al anvelopei care are rolul de a proteja de perforații și asigură conducerea în siguranță pe diferite suprafețe de drum. Schema de rulare a anvelopelor este creată pentru o conducere confortabilă în toate condițiile de drum. Orice producător efectuează sute de teste și abia apoi prezintă produsul pe piață. În timpul testului, se determină caracterul modelului de rulare pentru condus în diferite perioade ale anului și în orice vreme. Se ține cont de stabilitatea mașinii în timpul virajelor sau la frânare, în funcție de tipul de acoperire.

Tipuri de modele de rulare

Pentru a selecta anvelopele în funcție de schema de rulare, trebuie să le înțelegeți. Fiecare tip de anvelope este realizat pentru un anumit mod de condus și condiții specifice de mediu. Este dificil să se stabilească care model de rulare este mai bun fără anumite cunoștințe. Înălțimile benzilor de rulare pot modifica performanțele anvelopelor. Vă recomandăm să vă familiarizați cu fiecare opțiune mai detaliat.

Tipurile de benzi se bazează pe două categorii principale: asimetrice și simetrice. Fiecare este împărțită în alte două tipuri: direcțional și non-direcțional. Astfel, există 4 tipuri principale de benzi de rulare.
⦁ Simetric non-direcțional: modelul exterior este oglindit pe interiorul rampei, ceea ce facilitează instalarea. Una dintre cele mai populare opțiuni, deoarece costă mai puțin decât celelalte variante de pe piață și oferă o conducere lină și confortabilă.
⦁ Simetric direcțional: asigură scurgerea maximă a apei, ceea ce oferă un avantaj atunci când conduceți pe vreme ploioasă. În plus, alegerea unor astfel de pneuri asigură o creștere a vitezei, astfel încât aceste anvelope pot fi adesea instalate la mașinile sport. La instalare, este necesar să se țină cont de direcția figurii, care este de obicei indicată de o săgeată.
⦁ Asimetric nondirecțional: datorită caracteristicilor permite schimbarea rapidă a benzilor de circulație și realizarea curbelor. Instalarea acestor benzi trebuie efectuată numai în conformitate cu inscripțiile care indică laturile externe și interne.
⦁ Asimetric direcțional: include avantajele unui model direcțional simetric, care sunt completate de o tracțiune crescută. Dacă ați ales acest model, atunci când îl instalați, luați în considerare nu doar laturile, ci și direcția figurii.

Cunoscând toate tipurile de anvelope, puteți alege o opțiune care vă oferă stabilitate direcțională, frânare sigură și control precis. În caz de eroare, mașina va fi mai puțin stabilă, ceea ce duce adesea la un accident.

Criterii de selectare a modelului de rulare

Bineînțeles, pneurile sunt schimbate în funcție de perioada anului, fiind o gamă variată de modele.

Structura suprafeței drumului afectează considerabil manevrarea mașinii. Folosirea anvelopelor de iarnă pe timp de vară și invers, este interzisă, fiind un pericol atât pentru șoferul și pasagerii acelei mașini, cât și pentru alți participanți în trafic. Când frânați brusc, mașina poate fi trasă în lateral. Anvelopele necorespunzătoare tind să se umfle sau chiar să explodeze. Pentru a alege anvelope potrivite, trebuie să vă bazați pe condițiile în care este folosită mașina.

Dacă vorbim despre pneurile utilizate, inspectați cu atenție fiecare detaliu pentru a cunoaște toate defectele. Acest tip de selecție este cel mai periculos pentru începători. Dacă nu există suficientă experiență, este mai bine să vă consultați cu specialiști.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.