Atomul, motorul vietii si al tuturor elementelor universului

0


Cu siguranta ca punctul acela aflat in miscare care devine tatal universului este atomul si celalalt punct numit de Eminescu mama universului a fost un atom diferit.

Atomul este motorul universului si al vietii, de aceea se studiaza si la fizica, dar este prezentat dezvoltat si in manualul de chimie clasa 9.

Exista numeroase legi si principii legate de atomi si de plasarea lor in orbital, iar toate sunt dezvoltate pe inteles in manualele de chimie clasa a 9-a, care pot fi comandate de pe site-ul librariei Delfin.ro.

Este minunat sa stii configuratia atomilor din perioadele 1, 2 si 3, ce inseamna izotopii sau cati izotopi are hidrogenul!

Fara chimia de a IX-a nu as fi stiut ca hidrogenul are trei izotopi:
⦁ hidrogenul usor (protiu)
⦁ hidrogelul greu (deuterium)
⦁ hidrogenul supragreu (tritiu).

Izotopii diferiti ai unor elemente sunt utilizati in agricultura, medicina si arhitectura.

Legaturile chimice stau la baza multor substante chimice, fara de care am trai mai dificil, nivelul de confort si securitate fiind mult diminuate.

Avem nevoie sa stim toate acestea nu numai daca ne dorim sa ajungem chimisti. Nevoia de chimie se justifica si la fabricarea si comercializarea medicamentelor sau cosmeticelor, dar si bucatarii sau patiserii manipuleaza substante chimice.

Profesorii de chimie pun bazele unor cunostinte pe care elevii lor le vor regasi mereu in aspecte din vietile lor, tocmai de aceea unii dintre ei sunt atat de exigenti.

Este bine sa stim efectele reactiilor pe care le provocam constient, sa ne ferim de cele negative si sa avem grija de noi insine si de cei dragi. De pilda, in trecut se stingea var in gropi improvizate sau in anumite vase, fara ca participantii la actiune sa poarte echipamente de protectie, iar stropii aceia fierbinti au provocat arsuri grave oamenilor. Un strop de var sarit in ochi poate avea efecte groaznice.

In acest moment, pe site-ul librariei Delfin.ro se gasesc cele mai bune manuale de Chimie pentru clasa a IX-a, fara de care nu pot sta elevii care dau admitere la: Chimie, Industrie Alimentara, Farmacie, Stomatologie, Medicina, diferite ramuri ale Politehnicii care au specializari axate pe utilizarea chimiei in diferite industrii.

Intrebarea este poate fi manualul de clasa a IX-a util si unui specialist, care a absolvit o facultate de profil? Raspunsul este pozitiv, fiindca de multe ori invatam lucruri dificile, de mare finete si le uitam pe cele usoare.

Comandati acum manualul de chimie prezentat mai sus si cei care sunteti inca implicati in procesul de invatare, dar si cei care iubiti chimia si ati terminat de mult o facultate.
Puteti face acest lucru din simpla curiozitate. Nu vreti sa vedeti ce s-a mai schimbat prin manuale?

Scepticii spun ca tot ceea ce era de descoperit in domeniile: matematica, fizica, chimie a fost descoperit. Personal, consider ca daca toti oamenii adoptau acesta idee, astazi nu aveam nici telefoanele mobile, nici internetul, nici ATM-urile fizice sau virtuale cu ajutorul carora putem face o multime de operatiuni financiare.

Omul nu trebuie sa se resemneze niciodata, ci sa continue munca de cercetare a inaintasilor sai cu toata putere fiintei sale!

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.