De ce sunt importante batoanele proteice si cum trebuie incluse in dieta culturistilor

0

In prezent, tot mai multi sportivi aleg sa foloseasca suplimente nutritive, cu atat mai mult cei care se antreneaza pentru culturism. Batoanele proteice sunt unele dintre cele mai utilizate alimente de catre toate persoanele si nu doar de sportivi, motiv pentru care este important de determinat cine si cum ar trebui sa consume astfel de produse.

Specialistii de la fitandhealthy.ro aduc in prim plan informatii importante cu privire la acest subiect, explicand ce sunt de fapt batoanele proteice si care este modul optim de a le consuma.

Ce sunt produsele numite batoane proteice?

Sub denumirea de batoane proteice se gasesc acele produse care au fost folosite si de astronauti, dar si de sportivii care trebuiau sa aiba o alimentatie echilibrata si cat mai frecventa, pentru a oferi corpului o cantitate ridicata de proteine. Astazi aceste produse sunt cunoscute si utilizate inclusiv de copii.

Fiecare magazin culturisti comercializeaza printre alte suplimente si batoane proteice. Deoarece societatea se modifica in permanenta, s-a impus si o solutie avansata de hranire. Se poate spune ca batonul este un pas spre o astfel de alimentatie, insa sunt necesare mai multe explicatii pe aceasta tema si se recomanda, de asemenea, respectarea instructiunilor de folosire.

Batoanele proteice in diete

Pentru curele de slabire aceste suplimente nutritive au fost clar concepute ca formula optima si toate discutiile oficiale pe aceasta tema sustin utilizarea batoanelor in diete pentru a inlocui o masa.

Batoanele speciale pentru slabit au un nivel mic de calorii si nu sunt neaparat recomandate culturistilor care au nevoie de mai multe calorii si de o cantitate mare de proteine pentru a creste in masa musculara.

Cand trebuie consumat batonul proteic

Sunt multe persoane care vor sa ajunga la greutatea optima sau sa creasca in masa musculara, insa utilizeaza gresit batoanele proteice. In primul rand batonul proteic trebuie sa fie ales corect.

Persoanele care vor sa slabeasca trebuie sa consume carbohidrati doar in prima parte a zilei, insa pentru a creste masa musculara este bine sa fie consumati si in alte momente. Masa de dupa somn ar trebui sa contina carbohidrati, pentru ca rezervele organismului sunt complet epuizate. De asemenea, inainte de antrenament sunt recomandate mesele complete si batoanele proteice cu calorii mai multe.

Sportivii care nu au timp pentru o masa inaintea antrenamentului ar trebui sa consume un baton hiperproteic si unul cu un numar foarte mare de carbohidrati si cu cereale, altfel se vor simti lipsiti de energie si de tonus. In momentul in care este sesizata lipsa calorica organismul devine apatic.

Masa de dupa antrenament se compune de obicei din carbohidrati care se absorb rapid si din proteine similare, deoarece are un rol dublu: trebuie sa refaca rezervele de energie si tesuturile musculare care se distrug la antrenament.

Aceste momente in care batoanele proteice pot fi consumate sunt foarte importante, deoarece respecta nevoile organismului. Culturistii sau diverse alte persoane care le consuma nu ar trebui sa le ignore.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.