Lupta cu mucegaiul chiar poate fi câștigată

0

Acasă se spune că trebuie să te simți întotdeauna confortabil. Însă din păcate există anumiți factori care crează disconfort. Mucegaiul este una din principalele probleme. Nu numai că este inestetic atunci când apare pe la colțuri dar este și periculos pentru sănătate. Cei care au probleme cu astmul o știu cel mai bine. Pe lângă astm, mucegaiul poate favoriza apariția sau agravarea sinuzitei, problemelor pulmonare, probleme la nivelul articulațiilor, insomnie, probleme de concentrare sau de vedere.

Mucegaiul este o ciupercă microscopică ce se înmulțește prin spori. Principalul factor care favorizează înmulțirea ei este umiditatea din locuință. Alți factori sunt infiltrațiile de apă, vegetația crescută pe pereții exteriori, izolația de proastă calitate.

Mucegaiul se formează în special în locuri în care se formeză mult abur cum ar fi baia sau bucătăria, sub parchet, pe pereți la colțuri din cauza izolației de proastă calitate și a faptului că peretele nu poate „respira”, sau în locuri ascunse pe spatele obiectelor de mobilier.

Apariția mucegaiului este chiar o problemă, iar curățarea acesteia nu este suficientă. Cel mai important este să elimini sursa care favorizează apariția sporilor.

Cum poți evita apariția mucegaiului.

  • Aerisește zilnic locuința minim o oră. De preferabil atât dimineața cât și seara. Prin procesul de aerisire, curenții de aer vor contribui la împiedicarea  formării mucegaiului pe pereți.
  • Nu usca niciodată rufele în casă. Cu această problemă se confruntă în special persoanele care locuiesc la parter. Dacă nu stai la casă pentru a le usca afară, nu ai balcon pentru a le usca la aer și nici blocul nu are o uscătorie, cel mai bine este să cumperi un uscător de rufe electric sau o mașină de spălat rufe cu funcție de uscare. Chiar dacă le mai lași apoi ceva timp la aer, important este să nu le usuci complet în locuință și nici să nu le bagi jilave în șifonier. Vor mirosi urât, vor favoriza apariția mucegaiului și se vor deteriora rapid.
  • Folosește în permanență în baie și bucătărie soluții antimucegai. Dacă nu cumperi soluții chimice, poți face tu soluții din oțet, bicarbonat de sodiu și apă oxigenată. Nu uita să folosești de fiecare dată mănuși pentru a proteja mâinile de iritații și pentru a păstra mereu unghiile frumoase. ,) În plus curăță bine bucătăria de murdărie, nu lăsa alimentele să se altereze și aruncă zilnic gunoiul.
  • Montează hotă în bucătărie și ventilator în baie. Chiar dacă ai geamuri atât la baie sau la bucătărie, hota și ventilatorul vor elimina mai rapid aburul și mirosul neplăcut.
  • Izolează corect locuința. Pentru asta apelează la specialiști. Dacă o faci d unul singur tot ce e posibil fie să nu știi ce materiale să cumperi fie nu știi cum să le montezi corect astfel încât să nu fie probleme nici de siguranță nici de confort. Dacă renovezi, ia în vedere folosirea unui mortar care conține aditivi antimucegai.
  • Toaletarea spațiului verde. Verdeața din jurul locuinței, blocului este esențială. Dar nu lipită de pereți. Poate că arată bine, dar menține și umiditatea. Dacă ai copaci care au crescut prea aproape de bloc, atunci fă o cerere la administrația locală pentru toaletare sau chiar tăiere. Nu sunt de acord cu tăierea copacilor, dar dacă aceștia crează alte probleme, atunci trebuie găsite soluții care să compenseze asta. Mai exact plantarea altora la o distanță suficientă de bloc cât să permită soarelui să luminez pereții.
  • Cumpără un dezumificator. O să fii uimit câtă apă poate colecta. În zonele în care există multă umezeală, dezumidificatoarele casnice sunt absolut necesare. Umiditatea normală a aerului intr-o locuință ar trebui sa fie de 65-70%. Dacă acest nivel este depășit, atunci există risc de apariție a sporilor de mucegai. Un astfel de aparat elimină cu ușurință umezeala și crează un mediu prietenos și sănător de trăit. }n plus sunt dezumificatoare cu funcție de uscae rufe. ĂÎn așa fel, umezeala din casă rămâne o amintire.
  • Încălzirea să fie uniformă în întreaga locuință. Dacă stai la casă sau la bloc și ai repartitoare de căldură, menține aceeași temperatură în întreagă locuință. Dacă vrei să faci economie cu energia termică încălzind doar o cameră, vei constata în cele din urmă că nici nu vei economisi mulți bani și te vei alege și cu alte probleme de sănătate, inclusiv vei favoriza apariția mucegaiului.

Dacă vei ține cont de cele scrise mai sus, cu siguranță mucegaiul nu va mai fi o problemă.

Nu toți se confruntă cu umezeala. În unele locuințe este fix invers, mediul este prea uscat, iar și acest inconvenient crează probleme de sănătate. Soluția este un umidificator de pe dezumidificam.ro!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.