Îți plac drumețiile? Uite ce nu trebuie să îți lipsească dacă pleci la drum cu bicicleta.

1

Foarte important! Indiferent dacă pleci cu bicicleta pe un traseu montan sau o scurtă plimbare prin oraș, echipează-te corespunzător. Nu pleca niciodată la plimbare fără a purta o cască bicicletă pentru protecție.

Dacă îți plac drumețiile și simți nevoia să evadezi din când în când în liniștea din creierii munților și să iei și bicicleta cu tine, dacă ești începător uite ce nu trebuie să îți lipsească atunci când pleci la drum:

În primul rând nu pleca niciodată singur pe un traseu montan. Mai ales dacă este un traseu pe care nu l-ai mai parcurs până acum. Plimbările prin pădure pot fi frumoase, dar în același timp pot fi și periculoase. Deci, pe un astfel de traseu nu trebuie să îți lipsească un partener de călătorie.

Dacă pleci singur, neapărat trebuie să ai telefonul încărcat, un cablu de date și o baterie externă. În același timp trebuie să anunți ce traseu vei parcurge pe cineva din familie sau un prieten apropiat care cunoaște traseul. Dacă poți da share location cu atât mai bine.

Indiferent dacă pleci singur sau în grup trebuie să aveți fiecare câte un rucsac care să conțină apă pentru a vă hidrata pe traseu și câteva gustări. Alte obiecte importante: lanternă, baterii de rezervă pentru lanternă, brichetă, un briceag (nu pe post de armă albă) și haine de schimb, mai ales dacă vreți să rămâneți peste noapte. În plus nu trebuie să vă lipsească nici pelerinele de ploaie. Vremea la munte este imprevizibilă, așa că poate oricând începe o furtună.

Pe lângă acestea, trebuie să aveți mereu la voi măcar un kit medical de prim ajutor în caz de nevoie (plasturi, pansament steril, rivanol, spirt, analgezice).

Dacă înoptați atunci nu trebuie să vă lipsească cortul și sacii de dormit. Sacii de dormit sunt foarte importanți pe timp de noapte deoarece vă asigură protecție împotriva insectelor și confort termic sporit, indiferent de anotimp. De aici poți cumpăra saci de dormit confecționați din materiale rezistente și de înaltă calitate. Fiecare model este special construit pentru a se adapta formei corpului, fiind disponibili atât în variante unisex cât și pentru copii sau modele special adaptate pentru femei. În plus sunt ușor de transportat, așa că nu trebuie să îți faci griji că vei îngreuna bagajul.

Nici bicicleta nu ar trebui să plece pe traseu fără o „revizie”. Asigură-te că „mijlocul de transport” este pregătit de traseu și este echipat corespunzător. La fel ca în cazul mașinilor, nici bicicleta nu trebuie să plece pe un astfel de traseu fără o cameră de schimb, petice, pompă de umflat roțile și un set multifuncțional de chei.

Și nu în ultimul rând, nu uita să iei cu tine voia bună și să ai suficient spațiu de stocare pentru fotografii.

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.