Bac Biologie. Ce opțiuni ai și cum înveți în așa fel încât sa îți fie ușor?

1

Desi nu este una dintre principalele materii de bac, biologia este una dintre cele mai frumoase. Fie ca alegi sa dai examen din biologia vegetala si animala sau din Anatomia si Fiziologia umana, ai sansele sa asfli o multime de lucruri interesante. Majoritatea pot fi aprofundate intr-un manual biologie de Dan Cristescu, insa pana la aprofundare, trebuie sa stii cum se da examenul si ce anume trebuie sa stii.

Cum se da examenul de biologie?

Un prim pas pe care il faci cand dai acest examen este sa alegi una dintre cele doua optiuni pe care le ai: biologia vegetala sau anatomia. Din fericire, exista carti biologie de Dan Cristescu pentru ambele variante, foarte frumos explicate.

Este greu de spus care parte este mai grea, insa nici nu conteaza atat de mult, atata vreme cat inveti si intelegi ceea ce inveti.

Daca ai hotarat care este partea ta preferata, trebuie sa afli cum se da exaemnul. Acesta contine, la fel ca si la proba de Limba si Literatura Romana, 3 subiecte:
⦁ Subiectul 1. Este cel mai simplu, pentru simplul fapt ca este grila. De regula, inrebarile pot fi de mai multe feluri: intrebari care iti solicita sa completezi anumite notiuni lipsa, intrebari care iti ofera 5 raspunsuri din care trebuie sa alegi, intrebari in care trebuie sa corectezi notiunile gresite sua intrebari inc are trebuie sa numesti si sa analizezi anumite notiuni. Pentru a trece cu brio peste subiectul 1 este suficient sa citesti cu atentie ceea ce ti se spune. Multe dintre intrebari sunt usor de rezolvat pentru cei care au invatat.
⦁ Subiectul 2. Este subiectul care reda doua afirmatii pe baza carora trebuie sa raspunzi la o seride intrebari.
⦁ Subiectul 3. Este cel care solicita cel mai mult cunostintele pe care ti le-ai insusit din manualul de Biologie Dan Cristescu. In general, acest subiect iti cere sa argumentezi anumite informatii .

Daca vrei sa treci cu brio peste bacul la biologie este bine sa raspunzi doar la intrebari pe care esti foarte sigur. Nu este greu, in conditiile in care baremule este formulat dupa cartile aprobate de Ministerul Educatiei. Acest lucru presupune, insa, sa citesti cartile. Pe langa citit poti sa respecti si o serie de alte reguli destul de importante.

O prima regula ar fi sa intrebi. Intreaba-ti profesorul in legatura cu tot ceea ce nu iti este clar si cere-i sa iti explice cat mai detaliat.

Daca nu vrei sa te cufunzi in carti, poti invata si in fata youtube-ului. Sunt o multime de vloggeri care te ajuta sa treci cu succes peste bac. Daca nici ideea de vlog nu iti place, poti urmari documentare. Fara doar si poate, vei afla foarte multe lucruri.

Inainte de bac incearca sa rezolvi cat mai multe teste asemanatoare cu cele care se dau la examen si odihneste-te, deoarece este foarte important.

Este mai usoara biologia vegetala decat cea umana?

Nu se poate spune asta. Atat plantele cat si oamenii sau animalele sunt extrem de complexe din punct de vedere biologic. Totusi, daca tot dai un astfel de examen este bine sa alegi anatomia, deoarece in felul acesta poti afla extrem de multe lucruri interesante despre propria ta persoana si cine stie, in timp poate ajungi medic sau pur si simplu iti pot folosi informatiile pe care le obtii .

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.