Masina va face probleme?  +8 cele mai des intalnite probleme la o masina

0

Daca sunteti proprietarul unei masini stiti cum este sa va aflati in situatia in care nu puteti intelege ce problema are masina voastra si de ce. Asigurarea performanetei generala a masinii este o responsabilitate importanta a fiecarui proprietar de autovehicule. Astfel, cunoasterea principiilor de baza alte intretinerii auto si aplicarea manevrelor de urgenta atunci cand este cazul reprezinta o componenta esentiala. Aici veti gasi cele mai frecvcente probleme pe care le le puteti intampina si de care cu siguranta aproape toti proprietarii de autovehicule s-au lovit macar o data.

Acestea sunt cele mai intalnite 8 probleme pe care le puteti intalnit la o masina, cum trebuie abordate aceste probleme comune si cum pot fi prevenite:

1. Baterie defecta. Bateriile pot dura si functiona corespunzator timp de aproximativ cinci ani. In cele din urma, datorita utilizarii regulate, in special in timpul deplasarilor scurte, pot aparea defectiuni la terminale precum si la legaturile de strangere. Folosirea de lubrifianti cum ar fi vaselina pot mari durata de viata a acesteia protejand bornele impotriva coroziunii. In timpul deplasarilor scurte, functia bateriilor poate fi extinsa prin incarcarea peste noapte. Cand bateria nu functioneaza, o solutie comuna este pornirea bateriei cu ajutorul unei alte masini. Insa este important sa stiti ca aceast lucru este periculos intrucat bateriile genereaza gaze foarte combustibile. Cu o singura scanteie, gazul poate fi aprins si poate duce la o explozie.
2. Anvelope sau roti distruse. Conducerea pe distanta scurte sau lung s-ar putea realiza mai rapida si mai usoara, folosind anvelope si roti eficiente. Impactul si elementele dure pot aduce stricaciuni jantelor. Pentru a fi pregatit de situatii neprevazute, luati in considerare intotdeauna o anvelopa suplimentara pentru rezolvarea situatiilor de urgenta. Consulatarea unui specialist in pneuri ar fi de asemenea benefica pentru a restabilit performantele maxime ale anvelopelor si ale rotilor.
3. Sunteti blocat afara sau ati pierdut cheile. Pierderea sau lasarea cheilor in interiorul masinii reprezinta fi o problema serioasa impiedicand soferul sa intre in masina. A avea un set suplimentar de chei va este de mare ajutor. Notarea numarului de identificare al cheilor poate face de asemenea inlocuirea mult mai rapida.
4. Alarma defecta. Una din caracteristicile sofisticare ale vehiculelor actuala este sistemul de securitate cum ar fi alarmele. Acestea sunt de mare ajutor pentru proprietar dar poti fi, de asemenea si o sursa de probleme. In afara de alarma puternica care trezeste intreg cartierul noaptea, sistemul aceasta uneori distinge foarte greu proprietarul real al masinii.
5. Probleme cu alternatorul/generatorul. Erorile prezente in alternator sau generator sunt principalele cauze ale unor probleme constante cu bateria. Cand nivelul de temperatura al motorului creste rapid, centura poate fi blocata.
6. Probleme cu combustibilul. Este important sa nu lasati masina sa mearga o perioada lunga de timp cu putin combustibil. Acest lucru poate duce la o deterioare mai rapida a componentelor. Exista situatii in care pot fi prezente scurgeri din cauza injectoarelor defecte sau a pompelor blocate. Inlocuirea acestor piese reprezinta o decizie foarte buna.
7. Daune cauzate de impact sau coliziune. Stilul de viata foarte agitat in care traim reprezinta unul din motivele principale ale accidentelor rutiere iar in urma acestora masina sufera stricaciuni mai mult sau mai putin serioase. Intr-o astfel de situatie masina trebuie neaparat trimisa catre o eventuala reparatia. In urma accidentelor marca de masini Mercedes este care prezinta cele mai multe probleme. Chiar daca pe moment acestea nu par probleme serioase, masina  poate capata unele noi chiar si dupa ce a fost reparata. Din pacate, cu aceasta marca de masini astfel de situatie apare deseori in urma unui impact. Testati-va singuri masina Mercedes chiar acasa pentru un plus de siguranta in trafic.
8. Bujiile defecte. Ca parte a sistemului de aprindere, bujiile sunt printre cele mai importante componente ale unui vehicul dar care adesea sunt ignorate. Pentru a evita problemele si pentru a-si pastra functia corespunzatoare trebuie inlocuite periodic.

Acestea sunt unele din cele mai des intalnite probleme cu care va puteti confrunta daca sunteti proprietarii unei masini iar pentru a vedea exact care sunt piesele defecte la un autoturism, puteti achizitiona un tester auto DELPHI DS150 chiar de pe ediagnoza.ro ce va va ajuta sa faceti acest lucru cu bani putini. Sunt multe situatiile care pot duce la o problema serioasa cu masina si care pot genera probleme in lant si chiar se poate ajunge la situatia in care masna nu mai porneste deloc. Schimbarea consumabilelor si testarea periodica a masinii pot face minuni pentru masina voastra si astfel o puteti pastra impecabila pentru o perioada lunga de timp.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.