Cele mai importante utilaje din grădina ta

1

Dacă ai o grădină care necesită îngrijire, în ziua de azi tehnologia îți vine în ajutor cu mai multe scule și utilaje menite să îți ușureze munca, iar asta într-un timp mult mai scurt. Îmi aduc aminte în copilărie cum bunicii mei munceau de dimineața până seara în grădină, astfel încât să ne putem bucura de cele mai sănătoase și gustoase roade. Dar cu ce preț? Multă muncă, iar timp petrecut cu cei dragi foarte puțin. Așa au trecut anii pe lângă ei, au îmbătrânit, iar acum privesc cu regret la clipele irosite care nu mai pot fi recuperate.

Utilaje pentru săpat

Cele mai importante utilaje pentru săpat sunt motosapa și motocultorul.  Poate printre voi încă mai sunt persoane care au prins acele vremuri în care pământul era săpat în grădină la hârleț. Apoi mărunțit cu sapa și nivelat cu grebla pentru a pune brazdele de ceapă, usturoi sau răsadurile de roșii Ei bine acele vremuri au apus de mult. Acum cu o motosapă scapi de toate aceste operațiuni. Vei folosi sapa normală doar pentru formarea biloanelor.

Dacă ai o suprafață mai mare de teren de cultivat, atunci un motocultor este mult mai potrivit. Motocultorul spre deosebire de motosapă are un motor mai puternic și este dotat cu mai multe accesorii necesare în activitatea de grădinărit sau curățat terenul. Cele mai răspândite accesorii sunt lamele pentru săpat și mărunțit pământul, cultivator, greblă, presă pentru balotat fânul, tocător pentru resturi vegetale (ideale pentru compost), etc. Mai mult decât atât, motocoltorului îi poți atașa și freză pentru zăpadă așa că este util chiar și pe timp de iarnă. Bineînțeles că fiecare accesoriu poate fi achiziționat separat

Utilaje pentru cosit sau tuns iarba

Pentru cosit sau tuns iarba ai de ales între o motocoasă care poate fi folosită atât cu firul cât și cu discul (aceasta este recomandată pentru suprafețe mai mari de cosit), trimmer-ul ideal pentru suprafețe foarte mici și mașina de tuns iarba, ideală pentru suprafețe mici și medii, dar cu un teren bine nivelat.

Indiferent de ce alegi, un astfel de utilaj este obsolut indispensabil pentru întreținerea gazonului sau pentru cosit terenul. Iarba crește foarte repede și nu cred că vrei să transformi curtea într-o junglă.

Utilaje pentru irigat și alimentat cu apă gospodăria

Pentru irigat terenul trebuie mai întâi să aduci apa la suprafață. Iar în acest sens ideală este o motopompă. Aceasta are capacitatea de extrage apa și de a o refula la o anumită înălțime într-un rezervor pentru a fi folosită la irigat. Dacă dorești doar alimentare cu apă a gospodăriei atunci un hidrofor este tot ce ai nevoie. Gasești o gamă variată de hidrofoare pe quickshop.ro! Un alt utilaj util este pompa submersibilă, mult mai scumpă decât un hidrofor însă cu adevărat fiabilă. Aceasta poate fi folosită și la irigat iar deosebirea dintre aceasta și hidrofor sau motopompă este că pompa submersibilă nu absoarbe apa ci o împinge la suprafață.

Utilaje pentru întreținerea pomilor fructiferi

Pentru întreținerea unei livezi ai nevoie atât de utilaje precum drujba și atomizorul , dar și scule manuale precum fierăstrăul sau foarfea.

Cu ajutorul drujbei vei putea tăia crengile mai groase uscate sau copacii care s-au uscat pentru ca în locul lor să plantezi alții. Iar foarfeca este ideală penteru toaletarea crengilor rebele sau a celor uscate subțiri.

Atomizorul este ideal pentru a stropi pomii fructuferi cu diferite substanțe împotruva dăunătorilor. Acesta împrăștie eficient soluțiile tratament cu uz fitosanitar, uniform, pe toată suprafața pomului sau a dideritelor culturi. Este foarte important ca atunci când folosiți anumite substanțe să citiți cu atenție instrucțiunile de utilizare și să luați în calcul și  existența în apropiere a stupinelor. Nu vrem să ucidem gratuit ana din cele mai importante ființe ale existenței planetei, implicit albina. Așa că fără insecticide! Iar dacă sunt folosite, atenționați stuparii, altfel este ilegal.

Dacă vrei să îți utilezi gospodăria cu cele mai noi și performante utilaje, atunci www.quickshop.ro e cea mai bună alegere.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.