Coșul de cumpărături pentru bebelușul tău

0

Maternitatea este cel mai frumos dar de la viață. Ea dă viață în toate sensurile… pruncului care se naște, ție ca mamă, partenerului ca tată, iar prin voi celor din jur: bunică, soră, mătușă, iar lista poate continua. Însă venirea pe lume a unui copil nu înseamnă doar fericire și dragoste. Ea vine la pachet cu multă responsabilitate iar asta poate pune presiune pe umerii proaspeților părinți. Grija față de un copil nu se rezumă doar la nevoile primordiale iar acest aspect vă poate arunca ușor într-un abis din care vă e din ce în ce mai greu să ieșiți pe măsură ce vă lăsați copleșiți de gânduri. Relaxați-vă. La momentul potrivit veți ști ce să faceți. În plus puteți cere sfatul părinților, medicilor sau persoanelor avizate atunci când vă simțiți depășiți de situație.

O sesiune de shopping cu sau pentru copilul tău!

Știu că timpul este cel mai mare dușman al omului modern. Și în același timp mersul la cumpărături chiar dacă este o activitate plăcută devine și extrem de obositoare. Mai ales atunci când  mergi la cumpărături cu bebelușul. În plus drumul până la un Centru Comercial reprezintă o altă provocare  a nervilor provocați de ceilalți participanți la trafic și a timpului pierdut. Așa că e păcat să consumi energie și timp. Poți cumpăra on-line haine bebeluși de calitate superioară online de la brand-uri celebre precum Frugi, Noukie’s, Jojo Maman Bebe, iar timpul economisit îl poți folosi pentru a te juca cu copilul, pentru a citi din cartea preferată, pentru a urmări un film, pentru a dormi sau pur și simplu pentru a te plimba în parc.

Chiar dacă este mai comod să cumperi online, asta nu înseamnă că ar trebui să eviți să mergi la cumpărături. Mergi doar când știi că ai suficient timp pentru a căuta ce vrei să cumperi, altfel una dintre cele mai plăcute activități va deveni stresantă.

Ce fel de haine să alegi?

Este foarte important ca atunci când achiziționezi haine copii acestea să fie din bumbac și bumbac organic. Pielea bebelușului este foarte sensibilă, iar atingerea fină a unei haine nou-nacuti este ca o îmbrățișare fină de care pruncul are nevoie în permanență, chiar și atunci când nu se află la piept ci în brațe sau în pătuț. Foarte important este ca hăinuțele să nu fie prea strânse pe corp, pentru că va simți în permanență un disconfort. În același timp este bine ca să poarte în permanență body sau salopete bebeluși pentru a avea spatele mereu acoperit.

Jucăriile – Universul fiecărui copil!

Trebuie să recunoaștem că ne plac și nouă jucăriile la fel de mult ca celor mici. Și că ne bucurăm și noi de ele alături de copii. Dar un lucru nu trebuie omis. Atunci când cumpărăm jucării pentru copii trebuie să ținem cont de câteva aspecte esențiale: vârsta copilului, calitatea jucăriei, aspectul și utilitatea. O jucărie este ca un prieten. Îl ajută pe cel mic să descopere într-un mod mai prietenos lumea. Îl face să zâmbească și să prindă încredere în el.

Este foarte important ca toate jucăriile să fie sigure pentru cei mici. De aceea trebuie ca acestea să fie cumpărate doar din magazine autorizate iar tu să respecți instrucțiunile de pe fiecare cutie. Jucăriile pentru copii mai mari sunt riscante dacă sunt lăsate la îndemâna celor mici deoarece pot conține componente ce odată înghițite accidental pot duce la tragedii. Așa că dacă ai un nou-născut în familie, cumpără-i doar jucării pentru bebeluși. Dacă ai și copii mai mari, cumpără-le ceva adecvat vârstei dar ai grijă ca respectiva jucărie să nu ajungă accidental la cei mai mici.

În ceea ce privește calitatea materialelor din care sunt confecționate jucăriile, mizează de fiecare dată pe materiale naturale sau ecologice. Poți opta pentru diverse jucării din lemn care să contribuie la stimularea imaginației copilului.

Îngrijire

Pielea copilului este foarte sensibilă și predispusă la diverse alergii. Așa că evitați să spălați hainele bebelușului cu hainele voastre sau cu orice tip de detergent. Spălați hainele conform instrucțiunilor de pe etichetă pentru a evita deteriorarea  acestora. După ce s-au uscat, călcați-le. Nu este o pierdere de timp, pentru că recomandarea nu este pentru aspectul hăinuței ci pentru înlăturarea tuturor microbilor care pot intra în contact cu pielea. În același timp cumpărați detergent ecologic sau detergent special pentru haine de bebeluși.

În ceea ce privește scutecele, șampoanele, cremele sau șervețelele umede alegeți de fiecare dată produse ecologice care să nu cauzeze iritați sau alergii. De aceea este foarte important să mizați pe brand-uri pe care le cunoașteți și să citiți de fiecare dată etichetele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.