Care sunt cele mai utilizate tipuri de plase de tantari?

0

Odata cu venirea caldurii, pe langa doza mare de confort pe care o resimte fiecare persoana si cu numeroasele oportunitati de relaxare si de distractie, apar si anumite probleme. Una dintre probleme sunt tantarii, ceea ce face extrem de necesara prezenta unor plase de tantari la geamuri. Din fericire, exista o multime de plase anti insecte pentru care se poate opta, unele dintre ele foarte eficiente.

In ultimi ani, majoritatea plaselor anti tantari sunt gandite pentru geamuri termopan, lucru cat se poate de normal in conditiile in care termopanele sunt prezente mai peste tot. Chiar si asa, se pot diferentia mai multe tipuri de astfel de plase, in functie de modul de utilizare.
Care sunt cele mai utilizate tipuri de plase de tantari?

 

Cei de la reparatiitermopane-pvc.ro au evidentiat cele mai populare tipuri de plase de tantari, dupa cum urmeaza:

1. Plasele de tantari cu balamale. Sunt cele mai des intalnite, fiind si cele mai ieftine. Acestea sunt mobile, se monteaza pe exteriorul ferestrei si sunt batante spre exteriorul ferestrei. Ceea ce este foarte atractiv la ele este faptul ca sunt flexibile, putand sa fie demontate in momentul in care vine iarna. Cei care aleg sa opteze pentru astfel de plase de tantari nu trebuie sa isi bata prea tare capul cu ingrijirea lor, in conditiile in care au nevoie doar de o curatare periodica.

2. Plasele de tantari fixe. Gandite pentru geamurile care nu necesita o utilizare foarte intensa, plasele de tantari fixe sunt foarte eficiente, insa prezinta dezavantajul ca nu pot fi deschise. Sunt gandite indeosebi pentru bai si pot fi montate doar la ferestre. La fel ca si in cazul plaselor cu balamale, se pot demonta pe timp de iarna.

3. Plasele de tip rulou. Foarte apreciate pentru designul lor elegant, aceste plase sunt ceva mai complexe decat primele doua variante. Cei care le aleg le pot rula fara probleme cu ajutorul unui snur, exact cum se face si cu jaluzelele.

4. Plasele de tip plisse. Sunt ceva mai noi, insa foarte multi oameni le apreciaza pentru modul in care arata. Aceste plase pot fi montate deopotriva la geamuri si la ferestre si sunt foarte rezistente. De regula, sunt realizate din aluminiu extrudat, ceea ce le face sa reziste pe termen lung si foarte lung.

Este adevarat ca plasele de tantari nu ofera o varietate foarte mare de culori si de cele mai multe ori sunt destul de simple. Totusi, reprezinta una dintre cele mai importante achizitii pentru cei care doresc a aiba un confort cat mai bun, in conditiile in care pot tine departe tantarii si nu doar atat. Cu ajutorul plaselor de tantari pot sta departe si mustele sau gandacii urat mirositori, care fac din ce in ce mai multe probleme in ultima vreme.

Atunci cand se aleg niste plase de tantari trebuie sa se acorde mare atentie dimensiunilor, materialelor din care sunt construite si montajului. Tocmai de aceea, este indicat sa se opteze pentru o echipa profesionista pentru montaj.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.