Secretele transformării mansardei într-o încăpere WOW

0

Mansarda este o încăpere în care aruncăm pur și simplu aruncăm ceea ce nu mai folosim, dar, totuși, nu aruncăm. Este un spațiu de depozitare a lucrurilor vechi de care nu vrem să ne despărțim sau pe care le punem „la păstrare” și se așează praful pe ele. E timpul să ștergem praful și să facem ordine, pentru că aceste idei de amenajare a mansardei te vor face să te apuci de renovat.

Nu putem spune că mansarda este o încăpere ce ne vine în minte atunci când ne gândim să renovăm. Cu toate acestea, ea merită atenția și interesul nostru. Ideile pot veni căutând câteva imagini cu mansarde și prin încercarea de a personaliza. Nu este o misiune grea și este chiar distractiv.

Iată ce se poate face cu mansarda:

 

  • Spațiu de depozitare, dar altfel

 

Dacă nu ne dorim să transformăm mansarda într-o altă încăpere și dorim să îi păstrăm rolul de depozit, putem modifica acest spațiu pentru a-l organiza mai bine. În loc să fie toate obiectele aruncate pur și simplu, putem încerca să punem totul în organizatoare, în dulapuri mai vechi, rafturi sau în alte moduri, însă mai bine gândit, astfel încât să nu pară o cameră haotică și murdară.

 

  • Dormitorul mai aproape de stele

 

Dacă ne decidem să transformăm acea cameră, mansarda este spațiul perfect pentru a fi transformat într-un dormitor. Cu atât mai bine dacă există și ferestre prin care putem privi cerul înainte de a dormi. Un pat de o persoană, un covor, pereți pictați în culori cât mai deschise pentru a da senzația de spațiu mai mare, o noptieră și avem deja tot ce este necesar.

 

  • Living în miniatură

 

Poate nu un living principat, ci unul secundar, în miniatură, însă ideea tot funcționează foarte bine. Chiar dacă nu va fi cea mai mare cameră din locuință, va fi cu siguranță un loc în care îți poți așeza o canapea sau un fotoliu, un televizor sau o bibliotecă și o măsuță pentru a te putea relaxa.

 

  • Biroul de la etaj

 

Mansarda este locul perfect pentru un birou, mai ales dacă avem o sursă de lumină. Este imposibil să nu putem poziționa un birou și câteva rafturi sau dulapuri. Este un spațiu foarte bun și pentru că este separat de restul casei și poate să ofere o capacitate mai mare de concentrare.

 

  • Cameră de distracții

 

Dacă nu dorim să amenajăm în mansardă un spațiu de depozitare, un dormitor, living sau birou, putem amenaja o mini cameră de distracții în care să ne punem toate jocurile sau chiar un mini cinema. Exista o mare varietate de idei ce pot decurge de aici.

Putem găsi mai multe idei aici despre cum putem înfrumuseța o mansardă.

Renovarea unei mansarde este o idee excelentă pentru a crea o cameră foarte reușită și să facem ca aceasta să facă parte cu adevărat din casa noastră. Ar fi păcat ca acest spațiu să rămână nefolosit sau irosit când poate fi transformat în ceva unic ce ne înfrumusețează și întregește casa.  

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.