De ce trebuie să ții cont atunci când cumperi un robinet electric

1

Nu ne imaginăm cum ar fi viața fără apă caldă la robinet și cu atât mai mult fără apă deloc. Apa este esența vieții. Elixirul indispensabil, fără de care nu putem trăi. Iar faptul că nu este nevoie să mergem după ea la zeci de metri distanță, sau mai rău, la kilometri este cu adevărat un dar de la natură. Să deschidem robinetul și să ne putem bucura în voie de apă, indiferent dacă pentru băut, gătit sau spălat nu mai este de mult timp un moft, ci o normalitate, nu numai pentru cei care locuiesc în marile orașe ci și pentru cei care trăiesc în mediul rural.

Bineînțeles că pentru a ne bucura de tot ce ne oferă tehnologia, ne dorim să avem parte de și mai mult confort în ceea ce privește apa care curge la robinet, indiferent dacă aceasta provine de la rețeaua publică sau este adusă la suprafață cu ajutorul unui hidrofor sau pompe submersibile.

Ce faci dacă nu ai apă caldă la robinet sau apa se încălzește foarte greu?

Sunt zone racordate la rețeaua publică dar beneficiarii au parte doar de apă rece. Asta pentru că nu există puncte de termoficare oriunde. În acest caz, cea mai bună soluție este să îți montezi o centrală termică pentru încălzire și apă caldă sau un boiler electric doar pentru apă caldă. Însă sunt situații în care cea mai avantajoasă alegere este montarea unui robinet electric.

De ce un robinet electric și nu un boiler? De ce trebuie să ții cont atunci când dorești să faci o astfel de investiție.

O să vă dau două exemple concrete.

 1. Locuiești la oraș la etajul 7. Sunteți racordați la rețeaua publică, iar punctul termic nu este chiar aproape de voi. Dacă aveți nevoie de apă caldă, porniți robinetul și așteptați… V-ați gândit cât timp pierdeți și apă irosiți până în sfârșit curge la robinetul vostru apă caldă? Chiar și atunci poate că nu suficient de caldă. Cu ajutorul unui robinet electric, aveți parte instant de apă caldă la robinet, iar astfel nu va fi nevoie nici să irosiți apă, nici să plătiți bani în plus pentru ceva ce nu folosiți, iar ca bonus o să câștigați și mai mult timp. Investiția este una extrem de rentabilă, deoarece banii cheltuiți pe robinetul electic îi veți amortiza rapid. În plus, de cele mai multe ori apar avarii în cele mai nepotrivite momente. Un astfel de robinet nu te va lăsa fără apă caldă până la remedierea problemei.
 2. Ai o casă la țară moștenită, pe care nu  dorești să o vinzi și unde te retragi ori la sfârșit de săptămână, ori mergi pur și simplu câte o zi pe săptămână pentru a te recrea. Indiferent dacă este racordată la rețeaua publică sau apa este forată, apa caldă este necesară la fel ca cea rece. Dacă nu locuiești acolo în permanență, poate că ai considerat că nu este necesar un boiler sau o centrală. Un astfel de robinet este cea mai bună soluție în acest caz, mai ales că este ușor de montat, are un preț mai redus decât boilerul sau centrala, oferă instant apă caldă, nu necesită aprobări sau revizii, nu ocupă mult spațiu, dacă este bine întreținut poate avea o durată de viață chiar și de 20 de ani, apa este în permanență proaspătă spre deosebire de boiler care oferă apă deja stătută.

Cauți un robinet electric pentru încălzit apa? Avantaje și dezavantaje.

Înainte de a lua o hotărâre, analizează ce nevoi ai și cu siguranță vei face cea mai bună alegere. Dacă te afli în una din situațiile prezentate mai sus, atunci cu siguranță merită achiziționat un astfel de dispozitiv.

Însă mai există câteva dezavantaje de care trebuie să ții cont. Este foarte important ca rețeaua electrică să fie una nouă, trifazică pentru a suporta tensiunea. Dacă ai nevoie de mai multe robinete, s-ar putea ca acestea însumate să aibă un cost total mai ridicat decât un boiler. Un alt dezavantaj este legat de faptul că apa nu are o temperatură constantă. În plus, robinetele electrice obișnuite nu sunt recomandate pentru duș din cauza debitului de apă mai mic, însă există și dispozitive mai performante menite să facă față unu debit mai ridicat de apă.

Așa că ia în calcul aceste aspecte și alege un robinet electric cu o putere mai mare și cu o presiune maximă astfel încât să ai un flux continuu de apă caldă și să te bucuri chiar și de un duș. Însă și prețul este ceva mai ridicat, dar merită.

Dar dacă am început cu dezavantajele, nu trebuie să ignorăm avantajele

 • un astfel de robinet electric este mai ieftin decât un boiler sau o centrală
 • spre deosebire de centrală, nu ai nevoie de aprobări și revizii
 • este ușor de montat. O puteți face chiar dvs în doar câteva minute fără să apelați la ajutorul unei persoane autorizate.
 • spre deosebire de centrală sau boiler, robinetul electric este detașabil. Îl puteți monta și demonta oricând și muta pe orice alt robinet.
 • dacă iubiți natura, atunci cu siguranță o să realizați că nu irosiți apa
 • dacă țineți la buget, o să realizați că factura la consumul de apă va fi mai redusă
 • nu numai factura la apă va fi mai mică ci și cea la energie electrică, deoarece un astfel de dispozitiv consumă mai puțin decât un boiler sau o centrală.
 • ocupă puțin spațiu și nu este inestetic
 • dacă apar revizii la sistemul de termoficare, nu o să simțiți lipsa apei calde.

Așa că merită să aveți un astfel de aparat în locuință, indiferent de situație. Dacă doriți să achiziționați un robinet electric la cele mai înalte standarde și la un preț avantajos, Bartrom vă stă la dispoziție!

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.