Să îți construiești un nume nu e ușor. De cele mai multe ori nu produsul vinde, nici cel care îl promovează ci brand-ul. Iar pentru brand acest aspect este mult mai apăsător, pentru că și mai greu este să-ți păstrezi imaginea intactă. Bineînțeles că pentru asta trebuie să fii mereu competitiv, să oferi clienților doar produse de calitate, la prețuri avantajoase. Pe lângă acest aspect, trebuie în continuare să vii cu ceva nou. Altfel nu reziști. Iar concomitent să investești și în reclame de promovare.
Eu am fost de când mă știu fan Samsung. Primul nostru televizor color cumpărat imediat după revoluție a fost un Samsung. Am rămas în continuare fan al brandului în materie de televizoare chiar și acum când pe piață sunt zeci de branduri din care aș putea alege.
Când cei de la Samsung au început să producă telefoane mi-am pus aceeași problemă. Să dau Nokia pe Samsung? De ce nu. Și nu am regretat, pentru că Nokia a avut un picaj semnificativ deoarece nu au reușit să țină pasul cu telefoanele de nouă generație. Însă ce e al lor, nu le va lua nimeni. Au produs cele mai rezistente telefoane mobile de pe piață. Dar s-au plafonat și au avut mult de pierdut.
Acum a venit timpul să renunț la Samsung în favoarea Huawei. De ce spun asta? Telefonele au în comun aceeași funcție: vorbitul. Diferența este oferită de alte caracteristici tehnice cum ar fi durabilitatea bateriei, fiabilitatea produsului, calitatea imaginii, eficien’a procesorului sau alte funcții suplimentare. Una din cele mai importante: camera foto/video. Dacă în privința calității fotografiilor nu am nimic de reproșat telefoanelor Samsung…. în privința filmărilor nu pot spune același lucru. Mai ales cele realizate pe timp de noapte. Însă nu calitatea imaginii e principala problemă ci calitatea sunetului. Pârâie îngrozitor, iar dacă vrei de exemplu să înregistrezi un concert nu ai nicio șansă cu un Samsung. Spun asta din experiență, deoarece din cele peste 20 de concerte CSD la care am participat abia unul am reușit să îl înregistrez cum trebuie iar asta după ce mi-am schimbat telefonul. Fiecare cu pasiunile lui.
Poate că spuneți că nu ar trebui să iau un telefon pentru cameră. Dar atunci ce rost are camera dacă nu îmi oferă calitatea dorită? Așa revin la clasicul telefon cu butoane și investesc într-un DSLR sau o cameră video. Dar dacă telefonul îmi poate oferi ce îmi oferă un DSLR, atunci aleg telefonul. Apoi un telefon îmi poate oferi ce îmi oferă și o tabletă. Să navighez pe internet și să fiu mereu la curent cu noutăție este esențial pentru mine, mai ales că activez destul de mult în mediul online din punct de vedere profesional. În plus stau prost cu orientarea, așa că GPS-ul mă ajută să ajung la destinație de fiecare dată fără să întreb oameni de pe stradă care poate fără vină mă pot induce în eroare.
Practic un într-un telefon performant se găsesc 4-5 echipamente și este normal să îmi doresc să îmi oferă aceeași performanță ca fiecare echipament achiziționat pentru funcții individuale.
Am comparat și am ales.
Când am decis că e momentul să aleg un nou telefon, am analizat cu atenție piața. Mi-am creionat un buget, dar și anumite standarde de calitate, iar în funcție de aceasta am început să elimin. Am analizat mai întâi datele tehnice, iar în cele din urmă am ales trei telefoane: Huawei P20PRO, Samsung Galaxy S10 și Iphone X. Din punct de vedere tehnic, funcțiile sunt asemanătoare, cu + și -. Aici intervine prețul, iar competiția este părăsită de Iphone. Rămân cele două branduri în luptă. Bineînțeles performanța camerei este cea mai importantă, dar și celelalte specificații tehnice contează.
Analizând cele de mai sus ar și din cauza dezamăgirilor anterioare legate de calitatea sunetului oferită de vechiul meu Samsung Galaxy A4, dar și pentru că Huawei garantează o calitate foto video superioară, acesta din urmă câștigă lupta, deși ambele puteau fi achiziționate la acel moment cu acceași ofertă la portare la Orange. Vreau să mai lămuresc ceva. E nedrept să compar un A4 cu un S9, însă în ceea ce privește camera Huawei P20Pro îi dă clasă telefonului Samsung Galaxy S9.
Acum este timpul să achiziționez un nou telefon pentru partenerul meu. El nu are mania concertelor așa că funcția de bază nu va fi camera foto, deși joacă și aceasta un rol destul de important. Ca buget o să mă învârt în jurul sumei de 1000 de lei, iar atenția mi-a captat-o noul Huawei P smart 2019. Este un telefon de o clasă inferioara P20 Pro, dar merită din plin șansa de a se transforma în noul lui partener de drum, împreună cu o pereche de casti fara fir ideale pentru a prelua apeluri telefonice în timp ce se află la volan.
P.S. Pentru a compara mai ușor telefoanele, puteți folosi site-uri de specialitate ca acesta, sau puteți deschide două pagini diferite și le puteți alătura pentru o comparație mai eficientă.
Excelent articolul, multumesc pentru informatiile detaliate.