Un calculator nou sau unul refurbished

0

Lucrul nou incontestabil ar trebui să fie prima alegere indiferent dacă vorbim de un calculator nou, un telefon nou, o mașină nouă, o haină sau o casă.

Haideți să vorbim despre computere, obiecte de care fără să ne dăm seama am devenit dependenți atât la job cât și acasă. Din păcate sunt multe persoane cu un buget redus care au două alternative. Fie cumpără un produs de o calitate inferioară, fie cumpără un produs produs refolosit, dar verificat astfel încât să respecte standardele de calitate și să fie în perfectă stare de funcționare.

În cazul computerelor, majoritatea românilor au obiceiul de a repara produsul cumpărat și de a îi cumpăra diverse piese care se strică cu trecerea timpului. Reparația este o a treia variantă la care apelează cei care dețin deja un produs. De cele mai multe ori piesele schimbate și reparațiile repetate costă mai mult decât un computer nou, însă foarte important este scopul utilizării.

Dacă computerul stricat este unul folosit în mediul de afaceri, atunci cel mai bine este să achiziționezi unul nou pentru a fi sigur că nu întâlnești surprize neplăcute.

Dacă respectivul computer este utilizat acasă de copii pentru jocuri, iar în urma defecțiunii constați că s-a stricat placa video, atunci este chiar indicat pentru bugetul familiei să cumperi o placă video second hand. Un produs nou va avea aceeași soartă pentru că cei mici nu au același simț de răspundere ca un adult aunci când folosesc un computer, așa că vei economisi ceva bani.

Dar ce vaci dacă cel mic i-a cauzat computerului daună totală? Îl pedepsești și nu-i mai cumperi alt computer? Nu! O greșeală mare. Pentru că un computer nu este bun doar pentru jocuri. Trăim în era tehnologiei și nu putem ține copiii departe de ea.

Cea mai bună cale este să îl responsabilizezi. În primul rând îi alegi un computer cu un buget mai redus. Există o gamă largă de calculatoare refurbished cu un preț avantajos. Spun asta pentru că îi poți oferi diferite recompense pentru a strânge suma de bani necesara să își cumpere unul. Nu îi da în schimb mai mult decât are nevoie.

Să spun și de ce. Poate că este o comparație dură însă pe mine replica unui tânăr în cazul unui accident rutier m-a impresonat. Era vorba de un accident provocat de un proaspăt șofer, evident fără experiență, dar cu o mașină cu mulți cai putere. A fost zmeu și dus a fost. Părinții au rămas cu durerea și poate cu regretul că dacă nu ar fi cumpărat o mașină puternică, poate tragedia nu ar fi avut loc. Da și educația. Dar de multe ori adrenalina așează o mantie neagră peste tot ce înseamnă educație, principii, legi. În comentarii un tânăr a spus următoarele cuvinte. Prima mea mașină după ce am obținut permisul a fost o Dacie SH deși părinții își permiteau să îmi cumpere un bolid de lux. Asta pentru ca să capăt experiență, să o pot controla mai ușor. Nici ei și nici eu nu am considerat că sunt suficient de bine pregătit la acel moment pentru o mașină puternică.

La fel și cu computerele. Când va fi cazul. Pentru un copil care abia descoperă tainele tehnologiei, primii pași să nu îi facă pe un computer nou și scump.

Totuși, un computer refurbished nu înseamnă un produs de o calitate inferioară. Acestea prezintă o serie de avantaje precum:

  • Produsele sunt verificate tehnic, curățate de praf și testate astfel încât să funcționeze corespunzător.
  • Sunt însoțite de un certificat de garnție.
  • În cazul laptopurilor, unele pot beneficia de baterii nou.
  • Puteți achiziționa echipamente performante la un preț accesibil.
  • Unele computere vin deja cu licență Windows instalată așa că nu trebuie să mai cheltuiești bani și pe partea de software

Ce alegere faci este fix decizia ta. Însă înainte de a te arunca cu capul înainte în a lua o decizie, documentează-te. Un om informat în esență este un om mai bogat.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.