Sfaturi esențiale pentru picioare sănătoase!

1

Picioarele, la fel ca oricare parte a corpului au nevoie de atenție și îngrijire. Mai ales că sunt destul de solicitate atunci când suntem nevoiți să ne petrecem mult timp în picioare. Pentru a avea mereu picioare frumoase și sănătoase, nu trebuie decât să respectăm câteva reguli simple:

Mergeți pe jos!

Nu degeaba se spune că mersul pe jos face piciorul frumos. Mergeți pe jos minim o oră pe zi. Dacă locuiți la etaj, urcați din când în când scările. Dacă pe lângă acestea mai practicați și un sport, cu atât mai bine! Astfel vă veți menține condiția fizică și veți avea picioare puternice și sănătoase.

Alimentație sănătoasă

Evitați să consumați produse alimentare care conțin o cantitate mare de sare, zahăr și amidon. Sarea mai ales are rolul de a umfla picioarele, iar în timp efectele se vor resimți nu numai asupra picioarelor ci asupra întregului organism.

Purtați încălțăminte adecvată

Evitați să purtați încălțăminte de proastă calitate sau încălțăminte nepotrivită. Aceasta nu trebuie să vă strângă piciorul și nici nu trebuie să fie prea largă. Mare atenție și la calapod. Eu am avut o experiență neplăcută cu ciocatele. Am piciorul lat și voiam să fiu la modă. Însă am sfârșit prin a ajunge pe masa de operație deoarece mi-am distrus efectiv unghiile de la picior.

picioare incaltaminte newbalance
Sursă foto: Facebook shoexpress.ro

Este foarte important să fie confecționată din materiale de calitate care să îi ofere piciorului lejeritate, să nu transpire  și nici să nu îi cauzeze răni. Pe ShoeExpress.ro găsești o gamă variată de încălțăminte de calitate pentru toate sezoanele și pentru toată familia. Pentru un plus de confort poți opta pentru încaltaminte NewBalance, încălțăminte foarte apreciată în USA și UK și cu o experiență de mai bine de 100 de ani în industria de confecționat încălțăminte.

Îngrijiți-vă corespunzător unghiile

Pentru igiena unghiilor folosiți doar ustensile personale. Sau dacă sunt folosite de toți membrii familiei, macar dezinfectați-le înainte cu puțin alcool sanitar. Piliți săptămânal unghiile și tăiați cu atenție colțurile pentru a veita încarnarea lor. Analizați orice modificare de culoare pentru a trata din timp micozele sau alte infecții.

Baie la picioare cu săruri minerale

Spălați-vă zilnic pe picioare și periodic aplicați un tratament cu sare de mare. Pentru asta, nu trebuie decât să adăugați apă călduță și sare de mare într-un lighean și să vă scufunați apoi acolo picioarele. O să simțiți o ușurare în tot corpul și vă veți simți mult mai relaxați. În plus, dacă sunteți răciți, o astfel de baie la picioare va contribui la scoaterea răcelii din organism.

Masaj și hidratare

Masați-vă și hidratați-vă zilnic picioarele. După o baie, un ritual de masaj de 5 minute la fiecare picior va scoate toată oboseala din organism. Pentru a îndepărta pielea uscată de pe călcâie, nu eyita să folosești o pilă electronică. Iar pentru o piele fină și delicată, folosiți o cremă specială pentru picioare.

Evitați frigul

Nu numai pentru picioare ci pentru întreg organismul. În sezonul rece, extremitățile sunt cele mai afectate de frig. Șosetele din bumbac și încălțămintea adecvată temperaturii de afară vor proteja picioarele de frig.

1 COMENTARIU

  1. eu sunt codasa la capitolul miscare. Stau foarte multe ore la birou si treaba asta nu prea face casa buna cu circulatia buna. Incerc pe cat posibil sa merg pe jos pana la magazin sau sa fac exercitii pentru picioare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.