Cum scapi de stările depresive de ianuarie? Foarte simplu! Fă tot ce îţi place…

2

 

iluminat philips cum scapi de depresie

Tot aud vorbindu-se cât mai des că ianuarie ar fi cea mai deprimantă lună din an. Asta cică au spus-o cercetătorii. Care cercetători, nu mă întrebaţi. Totuşi, dacă sunt cercetători, eu nu îmi permit să îi contrazic. Poate toţi avem momente în care cădem în paharul cu melancolie. Unii se scufundă, iar alţii aleg să înoate. Dacă şi pe tine te-a cuprins o astfel de stare, uite ce poţi face pentru a combate această stare apăsătoare:

Acordă-ţi puţin timp

Da, câteodată este necesar să fim şi singuri. Asta te va ajuta să-ţi aduni gândurile. E trist că unii oameni nu se pot bucura de singurătate. Când  eşti doar tu cu gândurie tale, ai şansa să meditezi mai uşor asupra propriei fiinţe, să-ţi observi propria reflexie şi chiar să îi percepi altfel pe cei din jur. Detaşează-te de tot şi încearcă să vezi totul ca un simplu spectator, nu ca un jucător de roluri.

Ieşi la plimbare

Plimbările lungi şi dese, cheia marilor succese… Parcă era despre pauză. Dar plimbările zilnice au un efect pozitiv atât asupra corpului cât şi a minţii. Practic, mişcarea este cheia pentru „mens sana in corpore sano”! O plimbare de cel puţin 30 minute pe zi are un efect benefic asupra organismului pe termen lung, contribuie la eliminarea obezităţii, întăreste sinstemul imunitar şi elimină stresul.

O vacanţă nu ar strica!

Dacă tot e ianuarie, atunci e păcat să nu profiţi de zăpadă şi să dai fuguţa la munte. Peisajele, pârtia de ski, vinul fiert cu scorţişoară cu siguranţă te vor scoate din cotidian şi te vor ajuta să te relaxezi. Dacă şi tu te simţi deprimat în ianuarie, ia în calcul să-ţi programezi din timp un concediu pentru anul următor. Poate că vrei să ai parte de o vacanţă exotică anul care vine. Ai tot timpul din lume să faci asta. Acum nu-ţi rămâne decât să te bucuri de prezent şi eventual să-ţi cauţi ceva şi pentru perioada de vară.

O schimbare de look – acelaşi tu, cu un alt chip!

Indiferent dacă e vorba de o simplă tunsoare, o altă culoare a părului, un tatuaj sau pearce, o schimbare de look te va face să te simţi mult mai bine. La fel de bine poţi merge şi la un salon de înfrumuseţare pentru câteva şedinţe de răsfăţ!

Citeşte

Cititul antrenează mintea şi o ţine ocupată. O carte bună mai mult ca sigur te va binedispune şi te va ajuta să uiţi de starea de anxietate. Plus la asta vei reuşi să-ţi îmbogăţeşti vocabularul, să  aflii informaţii noi şi să susţii dezvoltarea culturală care în ultimul timp este în picaj.

Mergi la spectacole: concerte, filme, teatru, stand-up comedy, karaoke

Bucuria pe care o simt atunci când merg la concertele artiştilor mei favoriţi nu poate fi descrisă în cuvinte. Efectiv simt că plutesc, iar efectul este de lungă durată. Pur şi simplu simt cum mă încarcă sufleteşte cu multă energie pozitivă. După un astfel de concert, tot ce îmi doresc este să merg la următorul, indiferent dacă acesta este la o distanţă considerabilă de casă. Dacă eşti în schimb un consumator de teatru şi film este păcat să stai în casă şi să nu mergi măcar o dată pe săptămână la un spectacol de teatru, de stand-up comedy sau cinema. O altă metodă prin care vei reuşi să-ţi activezi starea de bine este o ieşire la karaoke. Nu contează cât de bine cânţi. Contează să te simţi tu bine. Vei vedea cum stările depresive se vor pierde.

Cumpărături

E dovedit ştiinţific faptul că o sesiune de cumpărături creşte buna dispoziţie. Şi aici nu e vorba neapărat de bani. Poţi cumpură şi o simplă ciocolată, sau desertul preferat şi tot te vei simţi mai bine. Însă dacă cumperi ceva nou de îmbrăcat sau ceva pentru casă, atunci cu siguranţă e mult mai bine. Vânează reducerile şi înnoieşte-ţi garderoba! Iar pentru casă… Poate e timpul să cumperi o nouă perdea în living sau un corp de iluminat modern pentru hol cum sunt cele de aici! O locuinţă bine luminată te va face să te simţi mult mai bine. Şi cum iarna ziua este mai scurtă decât noaptea, iar lumina naturală este destul de zgârcită, nişte corpuri de iluminat moderne şi bine amplasate îţi vor schimba starea de spirit.

Mănâncă ce îţi place!

Nu spun să faci abuz de ciocolată, pizza sau shaorma. Dar dacă îţi plac, atunci nu te abţine. Găseşti destul de multe metode de a scăpa apoi de caloriile acumulate. Să fim serioşi. O ciocolată nu a ucis pe nimeni!

Dă o petrecere

Metoda cea mai bună de a scăpa de depresie este să te bucuri în ciuda ei. 😀 Cheamă-ţi câţiva prieteni apropiaţi şi dă o petrecere. Ştii ce spuneam la punctul unul… să îţi aloci câteva clipe doar ţie în care să fii singur şi să meditezi. Ei bine, doar câteva clipe nu să rămâi permanent singur cuc! Aşa că go party!

Şi nu în ultimul rând, fă tot ce îţi place!

Dacă ai un hobby, atunci caută să îi aloci zilnic câteva minute. Poate îţi place să pictezi, să găteşti preparate deosebite, să coşi goblenuri sau să sculptezi. Dacă tot îţi place să petreci mult timp în bucătărie, poate un set nou de oale sau alte ustensile pentru gătit te vor ajuta să realizezi cele mai gustoase preparate. Nu uita şi de lumină. Găseşti aici câteva modele de lămpi care imită foarte bine lumina naturală!

Dacă vei face ce îţi place, cu siguranţă vei fi un om fericit şi vei uita de stările deprimante!

 Sursă foto: philips.ro
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Ce ne-am nimerit cu articolele pe depresie. Eu alaltaieri tu azi. E o situatie neplacuta asta si suntem multi cei care facem cunostinta cu ea. Intr-adevar conteaza mult sa facem lucruri care ne plac si sa ne acordam mai mult timp noua pentru a trece mai usor peste perioadele astea gri.

    • Am vazut. 😀 Si ale noastre nu sunt singurele. Cred ca e vorba de astenia de ianuarie aici :)))
      Ma gandeam sa schimb subiectul, dar poate sunt persoane care chiar au nevoie de astfel de articole si le sunt de folos.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.