Ai mai mult timp liber în concediul de maternitate? Încearcă ceva nou!

3

concediul de maternitate

Indiscutabil, în perioada în care ne aflăm acasă cu bebeluşul nostru trebuie să-i acordăm tot timpul, atenţia şi dragostea noastră, profitând din plin de această perioadă frumoasă din viaţa unei femei.

Oricât de solicitant ar fi, mămicile, mai ales cele care până la naştere au avut un mod de viaţa foarte activ – joburi, călătorii etc., spun că au la dispoziţie timp liber mai mult şi că ar dori să se ocupe cu ceva util. Noi le oferim câteva idei în acest sens!

Devin-o voluntar

În timpul liber pe care ţi-l oferă concediul de maternitate te poţi implica într-un ONG. Îl poţi alege în funcţie de interesele tale – dezvoltarea comunităţii, caritate, protecţia mediului etc. Avantajul pe care ţi-l oferă voluntariatul în această perioadă este că nu vei remunerată, astfel nu vei fi axată pe responsabilităţi şi sarcini ca la serviciu, ci vei face asta din plăcere. Un alt beneficiu este că vei comunica, vei întâlni oameni noi, te vei simţi utilă nu doar acasă, dar şi în societate.

Lansează un blog

Asta chiar este în trend! În ultimul timp, tot mai multe femei casnice îţi deschid un blog în care, de obicei, scriu despre momentele petrecute în familie, istorii personale, versuri sau despre pasiunile lor. Multe mămici cu blog postează reţetele culinare încercate de când au mai mult timp la dispoziţie, impresii despre cărţile citite, sfaturi de menaj, despre educaţia copilului, tratamente naturiste pe care le-au pus în practică în diferite situaţii cu copilul lor etc.

Fă obiecte handmade

Această ocupaţie, la fel, în ultima perioadă este în topul preferinţelor printre mămicile care stau acasă cu bebeluşii lor. Unele chiar fac din asta o afacere destul de profitabilă. În acest caz ai nevoie de multă imaginaţie, materiale corespunzătoare, abnegaţie, dar şi răbdare! Multe mame aleg să confecţioneze accesorii pentru nunţi şi cumetrii – buchetul miresei, invitaţii, mărturii şi bomboniere, lumânări de botez, tăbliţe pentru numerotarea meselor, panouri cu numele mirilor sau a copilului botezat etc. Alte mămici croşetează, fac bijuterii, produse cosmetice handmade etc. După cum am spus, aceasta poate fi nu doar un hobby, dar şi un mic business. Afacerea poate fi promovată atât prin publicitatea online, cât și prin participarea la iarmaroacele destinate produselor handmade.

Organizează evenimente

Dacă ai pregătit de câteva ori zilele de naştere pentru copiii tăi, ar putea să-ţi placă chestia asta şi să devii un event planner. Poţi organiza sărbători pentru alţi copii – zile de naştere acasă, în localuri sau la grădiniţă – cu clovni, fotografi, baloane, muzică, dulciuri şi multe concursuri. Pe lângă zile de naştere, mai poţi organiza evenimente cu diferite tematici, cum ar fi – Ziua Copiilor, Halloween, Revelionul şi alte sărbători. Cu siguranţă, cei care vor aprecia munca ta, te vor invita să le organizezi evenimente. În acest caz nu trebuie să-ţi cauţi singură clienţi, pentru că te vor solicita chiar ei! Dacă, totuşi, ai obţinut experienţă şi ai suficient timp, îţi poţi deschide o mică agenţie de organizare a evenimentelor, împreună cu o prietenă, care este în aceeaşi situaţie ca tine. Vă puteţi promova agenţia prin publicitate pe internet, în deosebi, pe reţelele de socializare, unde este gratuit.

Deschide o mică grădiniţă

Dacă tot stai acasă cu copilul tău, care vrea să se joace cu încă 2-3 copii, ai putea să faci acasă la tine o mică grădiniţă şi să ai grijă, concomitent cu copilul tău, încă de câţiva. Programul poate fi exact ca la o grădiniţă – dejun, jocuri, ocupaţii, prânz, somn etc. Desigur că nu vei face totul din resursele tale, mămicile care nu au cu cine îşi lăsa picii vor fi bucuroase să contribuie şi să te remunereze cum se cuvine.

Marketing, comerţ online

Dacă ai capacităţi de a vinde diferite produse, poţi încerca cu încredere să faci comerţ online. O practică întâlnită recent şi devenită tot mai populară este comercializarea hainelor şi a altor articole cumpărate de pe Aliexpress sau alte site-uri. La fel se fac un fel de licitaţii ale articolelor vestimentare pe care tu şi prietenele tale nu le mai îmbrăcaţi. Afacerea asta constă în felul următor: lansezi un grup pe Facebook intitulat, de exemplu – Haine purtate frumos, iar prin intermediul acestuia, să spunem – lunar, vei aduna haine de la cei care nu le mai poartă şi doresc să le vândă, evident la un preţ mai mic + procentul tău. Vei face un album cu pozele hainelor respective şi le vei expune spre vânzare. Nu este greu să te ocupi cu aşa ceva, mai ales că, oricum acasă ai acces la internet şi stai pe Facebook, plus la asta nu trebuie mare promovare, publicitatea de pe Facebook îşi va face treaba!

Cu siguranţă, mai există şi multe alte opţiuni – cursuri de machiaj şi prestarea serviciului dat de acasă, dacă ai maşină de cusut, te poţi ocupa cu crearea sau ajustarea hainelor, pregătirea produselor de patiserie etc. De obicei, mămicile în perioada concediului de maternitate se reîntorc la vechile pasiuni sau la ceea ce au visat şi nu au reuşit cândva să facă – pictează, scriu versuri, studiază on-line etc. Important este ca ceea ce ai ales să faci să-ţi aducă plăcere şi să nu influenţeze asupra relaţiei cu cel mic.

 

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. […] că sunt necăsătorite sau în concediu de maternitate, că au 18 sau peste 50 de ani, femeile vor să arate bine. Din păcate, tendința de a recurge la […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.