Aragaz și hotă pentru o bucătărie cu personalitate

3

aragaz arctic

Te-ai hotărât ca a venit timpul să renovezi bucătăria și să o transformi într-un spațiu prietenos și mai modern? Atunci e timpul să îți comanzi pe lângă mobilă și electrocasnice noi: aragaz, hotă, frigider, cuptor cu microunde, robot de bucătărie.

În ultimul timp, românii au început să acorde mai multă importanță gătitului sănătos. Astfel au început să utilizeze din ce în ce mai mult bucătăria pentru a experimenta fel de fel de rețete delicioase. Și cum un spațiu în care îți petreci mai mult timp trebuie să fie un spațiu care să îți fie pe plac, tot ce trebuie să faci este să îl utilezi după nevoile și standardele pe care tu le ai.

Prima problemă întâlnită este legată de spațiu. Această problemă apare în special la bloc. Însă dacă proiectul îți permite să desființezi debaraua de exemplu sau să unești bucătăria cu balconul, atunci clar câștigi spațiu prețios pe care îl poți pune în valoare. În cazul bucătăriilor mici trebuie acordată o atenție deosebită spațiului de lucru astfel încât să-ți fie ușor să îl folosești cât mai eficient. Și din punct cromatic, o bucătărie mică poate fi „mărită” din punct de vedere optic, dacă sunt folosite nuanțe deschise.

Cele mai practice bucătării sunt însă cele open space. Acest gen de bucătărie adună într-un singur loc întreaga familie și nu reprezintă doar un simplu loc de gătit ci un loc în care vă puteți petrece timpul împreună. Dacă spațiul îți permite îți poți organiza foarte ușor mobila și aparatele electrocasnice.

Cele mai importante apareta electrocasnice

Aragaz

Cu siguranță mâncarea proaspăt gătită și sănătoasă este  grija oricărei persoane care își dorește un stil de viață cât mai sănătos. În aceste condiții, aragazul este absolut indispensabil. Indiferent dacă vorbim de micul de jun, prânz, cină, masa pentru o aniversare, pentru Crăciun sau pur și simplu pentru a pregăti o surpriză persoanei dragi, o mașină de gătit modernă va face totul să decurgă perfect. Dacă sunteți în căutarea unui astfel de aparat modern și la un preț accesibil, recomand acest aragaz cu iluminare interioara.

Hotă de bucătărie

Este adevărat că aroma preparatelor delicioase este ca o invitație în jurul mesei, însă amestecul de arome nu este chiar atât de plăcut. O hotă de bucătărie eficientă cum este aceasta de aici va elimina din bucătărie tot aburul și mirosurile de mâncare.

Combina frigorifică

Dacă ai o bucătărie mică, atunci o combină frigorifică îți va fi mult mai utilă deoarece te ajută să economisești ceva spațiu. În plus, dacă obișnuiești să consumi mâncare proaspătă și să gătești zilnic, atunci poți spune că ai făcut alegerea potrivită.

Cuptorul cu microunde

Cuptorul cu microunde e un aparat destul de controversat. Mulți se tem să îl folosească din cauza undelor electromagnetice. Eu vă pot spune că orice poate fi dăunător dacă este folosit cu precauție, atunci nu se poate transforma într-un pericol pentru sănătate. Nu vă recomand să gătiți la microunde, dar puteți încălzi mâncarea, laptele sau cafeaua.

Dacă ați făcut de exemplu o tocăniță care s-a răcit, în momentul în care doriți să o încălziți, se va lipi chiar dacă folosiți o crăticioară antiaderentă și chiar dacă o să stați să amestecați continuu în ea. Să mai adăugați puțină apă, stricați preparatul. E mult mai simplu să încălziți mâncarea în cuptorul cu microunde. Sunt vase speciale pentru asta, așa că nu o să faceți nici mizerie, nu o să dureze nici mult, iar mâncarea o să se încălzească fără să se lipească.

Robotul de bucătărie

Atunci când am mai multe feluri de gătit, robotul de bucătărie e cel mai mare ajutor. Toacă, stoarce, amestecă, pasează, totul într-un timp extrem de scurt. Iar accesoriile se curăță foarte ușor. Eu îl folosesc aproape în fiecare zi, indiferent dacă am de tocat ceapă, morcov, varză sau alte legume.

Acestea sunt cele mai utile aparate electrocasnice. Din ele, absolut indispensabile sunt aragazul și frigiderul. Fără aragaz nu avem mâncare și fără frigider nu avem siguranța că mâncarea care ne rămâne mai este comestibilă și după un timp. Însă toate sunt mai mult decât utile. Pe lângă acestea, există și alte aparate de care gospodinele nu se pot lipsi.

Vouă ce electrocasnice nu vă lipsesc din bucătărie.

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Eu inca nu am hota. Cand am comandat bucataria, nu au fost atenti si au gresit partea de sus a mobilei. Circa 10 cm ajung deasupra aragazului. Pentru ca am tot zis ca ne mutam, nu m-am mai preocupat sa caut o hota mica (sper sa existe totusi) ca sa se incadreze in spatiul disponibil. Chiar imi trebuie una, dar uite ca nu a fost sa fie la acel moment. Vedem ce ne mai rezerva viata de acum inainte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.