Cum poţi transforma o bucătărie mică în una spaţioasă şi bine organizată. 3 sfaturi esenţiale!

28

Este evident că toţi ne dorim ca în locuinţă să avem parte de o bucătărie spaţioasă şi modernă. Un loc în care nu doar să găteşti ci să te simţi în largul tău.

Cel mai mare duşman al unei bucătării este spaţiul. Din păcate, mulţi dintre cei care locuiesc la bloc, au o bucătărie mică şi înghesuită. Asta se dovedeşte a fi o adevărată provocare când vine vorba de alegerea mobilierului şi a aparatelor electrocasnice.

Dar cu puţină imaginaţie şi o organizare corectă, se poate umple acel spaţiu într-un mod inedit care să îmbine cu succes utilul cu plăcutul. Într-o bucătărie mică fiecare colţişor trebuie folosit într-un mod inteligent. Astfel bucătăria voastră se va transforma din una obişnuită în una modernă, practică şi foarte frumoasă!

Mobilă potrivită

Optează pentu piese de mobilier potrivite bucătăriei tale. Cel mai indicat este să cumperi mobilă făcută la comandă care să se aşeze perfect în spaţiul pe care îl deţii.

Pentru a te bucura de cât mai mult spaţiu, nu ezita să foloseşti corpuri suspendate.

Ţine cont de faptul că fiecare raft trebuie organizat în aşa fel încât fiecare lucru din bucătărie să îşi găsească locul. De exemplu, dacă doreşti un raft pentru borcănelele de condimente, atunci distanţa dintre policioare trebuie să fie mai mică. În acest fel vei economisi spaţiu pentru obiectele mai înalte. Nu sunt adepta rafturilor standard cu distanţe egale şi de aceeaşi dimensiune. Cu cât rafturile sunt mai diferite cu atât îţi va fi mai uşor să găseşti un loc potrivit pentru fiecare obiect din bucătărie.

Foloseşte spaţiul de deasupra tocului uşii sau al ferestrei. Acest spaţiu din considerente estetice nu este folosit, dar dacă ştii ce să alegi, atunci mai mult ca sigur vei găsi o soluţie care să te încânte şi din punct de vedere vizual.

Aparate electrocasnice incorporabile

kv-_bi

Elimină din bucătărie tot ce nu ţine de bucătărie. Fiecare spaţiu cât de mic contează, de aceea încearcă să nu îl umpli cu lucruri inutile sau cu lucruri care să nu aibă nicio legătură cu acel spaţiu. Ştiu că sunt mulţi care au instalat maşina de spălat în bucătărie. Locul ei este în baie, iar dacă nu are loc, mai mult ca sigur poate fi instalată şi undeva pe hol. Dar nu în bucătărie! În bucătărie se găteşte şi se ia masa nu se spală rufe!

Când vine vorba de aparatele electrocasnice lucrurile sunt destul de simple. Poţi opta pentru o plită încorporabilă precum aceasta de aici, un ajutor de nădejde în orice gospădărie! O astfel de plită este extrem de utilă, practică, modernă şi uşor de adaptat oricărui spaţiu. Indiferent dacă optezi pentru una pe gaz sau pentru una electrică, gătitul se va transforma în o adevărată plăcere. Poţi opta pentru o plită clasică de inox sau pentru ceva inovativ şi anume o plită cu inducţie sau una vitroceramică. Acest tip de plite sunt concepute astfel încât să fie sigure, moderne şi uşor de utilizat.

Dacă spaţiul nu îţi permite, frigiderul poate fi plasat pe hol. Acest truc nu te va face doar să câştigi spaţiu ci îţi va reduce şi consumul de energie al aparatului, deoarece în bucătărie în timp ce se găteşte temperatura creşte, implicit şi efortul frigiderului de a răci este mai mare.

Ţine în bucătărie doar ce utilizezi regulat. Există o gamă variată de aparate absolut necesare în orice bucătărie precum cele de aici, care îţi vor uşura munca şi te va ajuta să economiseşti cât mai mult timp. În plus poţi apela pentru aparate multifuncţionale care să facă mai multe operaţiuni, fără ca tu să fii nevoit să cumperi câte un aparat pentru fiecare operaţiune în parte.

Ambianţa – un truc pentru o bucătărie mai mare

Optează pentru culori deschise, care să lumineze încăperea. Acest truc îţi va da impresia că încăperea este mai mare. Foloseşte corpuri de iluminat care să lumineze uniform întreaga încăpere.

Dacă ţii cont de aceste sfaturi, bucătăria ta va fi demnă de paginile din revistele de amenajări interioare!

 

DISTRIBUIȚI

28 COMENTARII

    • Este cu adevarat foarte utila, dar nu am mentionat-o deoarece m-am gandit ca spatiul de sub blat poate fi folosit depozitand anumite obiecte, iar mancarea sa se consume in leaving nu intr-un spatiu prea inghesuit. 🙂

  1. Da…mi-ai reactivat samanta de scandal :)) Locuiesc cu mama, ce sa fac, si e de neclintit cand vine vorba de schimbari, modificari. Zici ca o pun sa construiasca un bloc. De ani de zile ma lupt cu ea sa schimbam doar locul mesei din bucatarie. cica nu e bine asa….. Cedez mereu ca sa evit cearta dar uneori mai rabufnesc

  2. Imi plac articolele tale din categoria – CUM SA …- sunt pline de sfaturi utile.
    Intr-adevar culorile si ambianta pot schimba radical orice incapere a casei.

  3. Foarte bine punctat!Lipsa de spatiu cred ca este valabila chiar si in bucatriile mai mari .Orice gospodina simte nevoia sa mai cumpere ceva oricand!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.