Jurnal de călătorie: Mangalia, venim din nou!

30

E primul an când vin la mare mai mult pentru Carla’s Dreams! A cântat la super-concertul EuropaFM Live pe plajă 2017 şi la Năvodari pe data de 29 iulie. Nu puteam rata asta. Şi cum în sfârşit programul de la job s-a sincronizat am reuşit să fac rezervare tot la Vila Evim unde am fost în ultimii trei ani. De ce aici? Păi un om dacă e mulţumit, revine. Şi cu asta am spus tot. Însă mare noroc… pentru această perioadă am găsit liber cam la mustaţă. Dar măcar am găsit, aşa că le mulţumesc gazdelor că ne-au primit!

Vila a fost renovată anul trecut, aşa că ne-am bucurat de noi îmbunătăţiri. Oricum era foarte bine şi înainte. Curat ca de obicei, pentru igienă nu ai nevoie mai de nimic de acasă pentru că ai aproape tot ce ai nevoie, dacă doreşti să încingi un grătar sau să faci o cafea, poţi folosi foişorul de afară.

Mai multe detalii despre camere şi preţuri găsiţi aici! Recomand din toată inima această vilă.

#Ziua1 –  mă-ntorc la tine iar şi iar mare albastră

Pornim de la Ploieşti la ora 4:30 pe drumul vechi. De la Albeşti până la Urziceni o ceaţă de să o tai cu cuţitul. De remarcat nesimţirea tiriştilor. Nu vreau să îi bag pe toţi în aceeaşi oală dar unii n-au ce căuta pe drumurile publice. Nu păstrează distanţa între ei ca autoturismele să îi depăşească uşor şi nici nu respectă regulile de circulaţie. Ei nu ştiu că atunci când cineva semnalizează iar mai apoi intră în depăşire, nu ar trebui să mărească viteza ci să o păstreze constantă pentru ca celălalt participant la trafic să revină uşor pe bandă. Pe la Malu un tir răsturnat cu puţin timp în urmă. La Drajna am intrat pe autostradă. S-a circulat bine, iar taxa de pod am plătit-o prin sms pentru a evita coada uriaşă de la ghişeu. La Feteşti taxa este 13 lei pentru autoturisme.

Am ajuns în Mangalia la ora 8:00 şi pentru că pe drum tot am discutat de Vamă, pănă să ne cazăm, am dat o fugă şi în Vama Veche. Frumos…

Cazare cum am mai spus la Vila Evim, iar mai apoi distracţie pe plajă. Apa foarte caldă, oleacă de val (spre seară oleacă mai mult), soare zâmbitor, nu foarte cald, briză plăcută. Plaja Diana mai curată decât anul trecut. Au dispărut scuipătorii de seminţe!

Să îl scoată cineva pe Horia din apă! Numai râsul lui se auzea. Răpus de oboseală Horia a adormit pe plajă la umbra umbrelei. Bineînţeles că nu a lipsit nici protecţia solară.

Seara am mers pe jos de la vilă pe malul mării până aproape de scena de la Europa FM situată între Venus şi Saturn. Facem antrenament pentru sâmbătă.

#Ziua2 – distracţia face legea

Se anunţă ploaie, dar alarmă falsă. Dimineaţa norii ascud soarele, dar în timpul zilei ne zâmbeşte. O zi perfectă de plajă, apa foarte caldă, marea cam agitată. Ne-am distrat în valurile mari chiar şi fără colac. Am mers pe plajă către port.

Pe faleză ne întâlnim cu Mickey şi Minnie. Horia radiază de fericire aşa că îi facem o poză instant – 15 lei

Continuăm plimbarea pe faleză. Ne îndreptăm către port. Ruşine Restaurant Posidon pentru  jeg! Aveţi gunoiul adunat într-un loc dar nu aşa direct pe nisip…

Închiriem o bicicletă dublă şi facem câteva ture. 30 minute – 20 lei

La întoarcere spre Vilă admirăm fulgerele cum brăzdează cerul înspre mare. Ploaia se apropie.

Seara intervine o urgenţă, iar Bogdan pleacă la Ploieşti pe la 1 noaptea.

Înainte de culcare am o discuţie plăcută cu doamna Aider. Aflu astfel că “Evim” în turcă înseamnă “casa noastră”.

#Ziua3 – ploaie

Plouă. E un aer foarte plăcut. E marea aproape, dar dimineaţa ne-o petrecem în cameră.

Horia e foarte matinal, iar lipsa lui tati l-a cam întristat. I-a trecut supărarea după ce am vorbit cu el. Europa FM anulează a doua zi de concerte chiar dacă ploaia a stat în jur de ora 14:00. ANM a prelungit codul aşa că riscul era destul de mare. Tati are parte de peripeţii prin Bulgaria, însă totul e bine când se termină cu bine („Problemele nostre fac parte din decor / Ele vor să ne fărâme, dar noi ne bucurăm în ciuda lor”). Seara plimbare pe plajă pe jos până în Venus împreună cu doamna Aider. Plajele dintre Saturn şi Venus sunt foarte frumoase, aşa că le recomand!

#Ziua4 – EuropaFM #livepeplajă

Plajă în prima parte  a zilei, apoi am mers la concertul organizat de EuropaFM #livepeplajă. Cum a fost puteţi citi aici!

#Ziua5 – zi cu soare

Ne luăm la revedere de la Mangalia. Horia primeşte un cadou la plecare de la doamna Aider… o cutie cu prăjituri turceşti absolut delicioase!

Iniţial voiam să mergem în Năvodari, dar de ciudă că nu am putut merge şi la Zilele Oraşului atunci când au cântat băieţii, am mers mai departe la renumita plajă Corbu. Este rezervaţie naturală aşa că nu avem voie pe oriunde. Plaja foarte frumoasă, dar drumul până acolo horror.

Ar fi trebuit să ne luăm cazare în Năvodari, dar iar a intervenit ceva aşa că am scurtat vacanţa şi ne-am întors acasă mai devreme. Ne întoarcem tot pe drumul vechi. Se circulă foarte bine, aşa că nu regretăm alegerea făcută. Trecem podul la Giurgeni. Aici nu ai posibilitatea de a plăti prin sms aşa că pentru a evita coada trecem pe banda pentru camioane. Taxa de pod 11 lei.

Facem o pauză scurtă la Cetatea de Floci (unde s-a născut Voievodul Mihai Viteazu) apoi înaintăm către casă. Ajungem în fix 4 ore.

Pe drum am comandat pizza de la Taxi Pizza, care a ajuns la fix! În plus au şi preţuri foarte bune.  Am prins oferta 1+1 gratis şi pentru 2 pizza medii am plătit 30 lei. Ce să le fac celor de la Kentucky dacă nu au program şi duminica? Domino au, dar am vrut să încercăm ceva nou!

În concluzie o să spun doar că am prins vreme excelentă, chiar dacă în una din zile a plouat. Nu a fost nici prea cald, marea a fost caldă, soarele destul de blând, iar noi ne-am distrat pe cinste.

30 COMENTARII

  • Anul trecut nici mie nu mi-a placut statiunea asa mult. Aveam de gand sa ma indrept spre alta statiune, dar am venit pentru Carla`s mai mult. Daca stiam din timp ca vor canta si la Navodari ma duceam direct acolo. Insa mai bine asa pentru ca anul acesta am observat ca s-au depus mai multe eforturi pentru curatarea plajelor. Dar conteaza si valul de turisti. Unii sunt super nesimtiti! Anul acesta chiar mi-a placut. Si prefer Mangalia mai ales pentru faleza aceea foarte fruoasa, care ar putea fi si mai frumoasa daca domnul primar si-ar da interesul.

 1. se vede ca v-ati distrat ceva. Sa stii ca ma asteptam sa coste mai mult inchiriera bicicletelor alora care fac valuri in statiunile de la mare. Ma bucur ca te-ai intors satisfacuta din toate punctele de vedere :)))

  • Nope! Chiar mi-as dori sa pot umbla dupa ei (ca nu e doar unul, adica solistul) pe la toate concertele. Dar neah…. timp, familie, obligatii, chestii din astea de „logistica”! :)))
   Dar am avut placerea sa cunosc persoane care chiar reusesc „sa ii urmareasca” aproape peste tot!

 2. Un concediu placut! Litoralul Marii Negre este asa doar datorita turistilor- noi il facem frumos sau, dimpotriva, mizerabil! Mangalia are potential, dar toti localnicii vor sa scoata bani de la turisti, fara sa investeasca.
  Totusi, eu nu concep vara fara mare! 😀 Marea mea, romaneasca! 😀

  • Conteaza mult valul de turisti. Unii chiar sunt total lipsiti de bun simt. Si e suficient sa apara unul. Dar daca ar fi legi drastice pentru ei, iar oamenii ar lua atitudine, atunci nu ar mai fi asa de multa mizerie. Eu am vazut cum dupa ce a fost eliberata plaja, au venit oamenii sa o curete. Dupa a rasarit un pet cam la 200 m de cosul de gunoi. Deci…
   Dar fata de anul trecut pot spune ca plaja chiar a fost curata!

  • Hai mai ca nici la mine in oras nu am putut sa ii vad. Au fost de 2 ori si nici la cel gratuit care a fost la 500 m de casa nu am putut merge. Daca reusim sa ne sincronizam programul, nu apar alte probleme, atunci ma duc fara sa stau pe ganduri!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.