Carla’s Dreams – Un #Antiexemplu perfect #Imperfect – 13 mai Arenele Romane

40

Sâmbătă, 13 mai a fost o zi memorabilă pentru mine. Asta datorită faptului că am reuşit să fiu prezentă la concertul misterioşilor băieţi de la Carla’s Dreams. Aceştia şi-au lansat al doilea album în România, #ANTIexemplu, album pe care găsiţi atât piese care au ocupat mult timp primele locuri în topurile râmâneşti, cât şi piese mai noi care cu siguranţă vor ajunge hit-uri.

De ce #Antiexemplu? Nu vă obosiţi să căutaţi în dex, că nu e cazul. #Antiexemplu este o analogie a zilelor noastre. Este o definiţie a omului „ce trece prin timp, greşind zi de zi şi învăţând”. Eu personal m-am regăsit în fiecare vers şi sunt sigură că nu sunt singura.

Până să înceapă evenimentul am stat pe o bancă în parcul Carol fix în spatele Arenelor. În spatele nostru, băieţii de la Carla’s Dreams stăteau la aer, la o ţigară. Mai repetau, mai râdeau, mai vorbeau la telefon. Din când în când mai veneau la gardul despărţitor pentru a da un autograf sau salutau copiii care le zâmbeau plini de admiraţie.

Nu ştiu ce vrajă au aruncat asupra publicului de au reuşit să pătrundă atât de adânc în inimile noastre. Să fie vorba oare doar despre misterul care planează asupra lor? Nu! Este vorba de mult mai mult! Trupa Carla’s Dreams a reuşit să ne unească pe toţi indiferent de sex, vârstă, naţie, etnie, culoare politică, situaţie financiară sau statut social. A reuşit să ne facă să vibrăm de fericire să fim cuprinşi de emoţie şi să uităm măcar pentru puţin timp de problemele cotidiene.

Până şi vremea a fost de partea noastră. Până în jur de ora 16:00 a plouat, dar cerul şi-a deschis braţele pentru a le asculta muzica.

Am fost bucuroasă să observ cum la eveniment a existat un public atât de vast. Mi-a atras atenţia un bătrân cam la vreo 80 de ani cu probleme locomotorii, însoţit cel mai probabil de cineva din familie. Mi-au atras atenţia sutele de copii fericiţi că au venit să-şi vadă idolii. Mi-a atras atenţia o mămică ce şi-a adus fetiţa la concert şi în timp ce aşteptau la coadă să cumpere floricele, cea mică a rugat-o să îi cumpere şi ei un hanorac. Mămica i-a cumpărat, iar copila a cuprins-o atât de strâns în braţe încât aproape că mi-au dat lacrimile. Fericirea care se citea pe chipul lor cu siguranţă o să-mi rămână mult timp în gând.

Să vorbim despre concert!

Concertul a fost o explozie de emoţie, trăiri, fericire, confetti şi jocuri de lumini. „Furtul de emoţie nu e hoţie”… e doar bucuria a mii de oameni a căror inimi au bătut la unison pe acelaşi ritm. Mii de oameni au purtat cu dragoste „uniforma” Carla’s Dreams. Mii de oameni au cântat cu drag ca glasul lor să fie auzit până la stele.

La intrare am fost întâmpinaţi cu îngheţată din partea Lidl şi… un cadou special pe care fanii l-au tot cerut. Am primit cadou o pereche de mănuşi albe, pentru ca împreună să „Ne bucurăm în ciuda lor”… Mii de mâini albe aplaudând în ciuda vremurilor, în ciuda fricilor, în ciuda grijilor, în ciuda a tot ce ne supără ca într-un ritual al eliberării de orice energie negativă.

Până la ora stabilită timpul s-a scurs destul de greu. Asta din cauza faptului că eram nerăbdători. Păcat însă că timpul s-a scurs incredibil de repede după… invers proporţional dorinţelor.

Băieţii au cântat 2 ore enervant de bine. Să mai aibă curaj să îmi spună cineva că băieţii nu cântă bine live!!!! De fapt da, nu cântă bine, cântă foarte bine! Varianta live spre deosebire de cea de la radio este destul de diferită… şi mult mai bună, adaptată stilului rock. Emoţiile transmise publicului s-au simţit prin fiecare notă, fiecare gest, fiecare acord de chitară. Iar publicul a răspuns, cântând la unison.

Am apreciat ideea de a „comunica” cu fanii şi prin intermediul monitoarelor laterale. Texte alese din timp cu grijă şi introduse la momentul potrivit. Am apreciat faptul că deşi Inna nu a reuşit să fie prezentă la eveniment a intrat în direct prin Skype şi a cântat P.O.H.U.I.

Dar cel mai emoţionant moment a fost acela în care Carla’s Dreams ne-a transmis că nu au uitat de unde au plecat şi au cântat pentru noi „Sunt născut în Moldova”. A fost un moment foarte emoţionant, mai ales că pe scenă au purtat cu mândrie steagurile din toate ţările unde au cântat, iar la loc de cinste, în prim plan… steagurile surori ale României şi Republicii Moldova. Aceleaşi culori, aceeaşi limbă, acelaşi sânge, aceeaşi dragoste! Muzica ne uneşte!

Am apreciat şi faptul că băieţii au hotărât să cânte şi câteva piese în limba rusă, pentru că muzica înseamnă emoţie, indiferent de limba în care este cântată, iar cei de la Carla’s Dreams ştiu foarte bine cum să transmită publicului emoţia. Piesele le ştiam şi m-am bucurat să le ascult şi live. Mi-aş fi dorit însă să ascult şi „С высоты”, o piesă pe care pur şi simplu o ador! Dar poate data viitoare! 😀

Cum Carla’s Dreams ne oferă de fiecare dată noi surprize… înainte de concert ne-a bucurat cu mult aşteptata piesă „Până la sânge„, iar videoclipul a apărut cu 3 zile înainte de concert.

Dar nu a fost singura surpriză. Carla’s Dreams ne-a pregătit şi două piese noi: „Formula apei” şi „Animal de pradă”, două piese care deja mi-au intrat în suflet. Pentru „Animal de pradă” băieţii au adus şi un căţel mascotă… că deh… aşa e dragostea… „Tu, animal de pradă carnivor şi plin de sine / Eu cu iubirea transformată în lesă după tine”. Trecând peste esenţa versurilor, momentul a stârnit mii de zâmbete.

O altă surpriză a fost relansarea unei piese mai vechi, „Inima”, o piesă în colaborare cu Delia. Din păcate nici ea nu a fost prezentă.

Sfârşitul concertului a fost apoteotic. Mii de luminiţe au strălucit  „Hobson’s choice”, absenţa unei alternative reale care în inima mea a ocupat un mare gol.

Mulţumesc Carla’s Dreams pentru tot! Sunteţi speciali! 

Pasiunea faţă de muzică şi respectul faţă de public se simte!


Organizare eveniment

Haideţi să vorbim puţin şi de partea organizatorică. Nu am reproşuri de făcut. Sonorizarea a fost foarte bună, orarul s-a respectat cu sfinţenie, iar în ciuda faptului că au fost în jur de 7000 de persoane, nu s-au creat deloc mici „ambuteiaje” ca la alte evenimente. Publicul foarte civilizat, iar asta spune multe în primul rând despre artişti.

Accesul publicului în incinta Arenelor Romane a început la ora 19:00. În deschiderea concertului, a fost invitat Dj-ul Vanotek, iar concertul efectiv a început la ora 21:30. Bineînţeles că se putea intra la concert şi înainte ca băieţii să cânte. Deci nu trebuia să vii neapărat de la ora 19:00. În acest timp cei care doreau puteau să-şi picteze faţa. Make-up artiştii de la Sephora au fost prezenţi la eveniment şi au reuşit să bucure în special copiii care doreau să se picteze pe faţă.

Au fost voci nemulţumite de faptul că mâncarea şi băutura ar fi scumpe. Sincer acum, mi se pare destul de deplasată remarca pentru că la un concert nu vii pentru mâncare şi băutură ci pentru a îţi admira artiştii preferaţi. Iar comparativ cu preţurile din restaurante, nu sunt chiar deloc piperate.

Referitor la spaţiul unde a fost desfăşurat evenimentul, Arenele Romane, aici ar fi câte ceva de spus. Nu o să intru în prea multe detalii, o să spun doar că spaţiul necesită renovare. E păcat ca o clădire atât de frumoasă să fie doar o vacă de muls pentru cine o foloseşte. Chiriile sunt sigură că nu sunt chiar mici, aşa că în mod normal ar trebui să se investească în reabilitarea ei.

Mulţumiri speciale

Îmi doream de mult timp să îmi rezerv bilet la acest concert, dar din cauza faptului că de multe ori intervin alţi factori externi care ne dau planurile total peste cap am lăsat totul în mâna sorţii. Cu toate asta, am avut grijă ca să-mi comand din timp hanorac, tricou şi brăţărica. Chiar dacă puteam cumpăra hanorac şi tricou şi de la concert, eram prea nerăbdătoare. :))

Evenimentul acesta mi-a adus însă o dublă bucurie. Prietenii mei din online, care ştiau cât de mult îmi doresc să merg mă etichetau la toate concursurile posibile şi imposibile. Şi uite că nu a fost în zadar pentru că am câştigat la concursul organizat de MeridianTaxi fix cu o zi înainte să-mi rezerv biletele. Pe această cale ţin să le mulţumesc pentru această şansă.

Ce mă bucură mai mult decât biletele câştigate? Faptul că am văzut câţi oameni minunaţi am în jurul meu, iar pe această cale ţin să le mulţumesc din suflet tuturor! Asta face mai mult decât orice!

V-am cuprins! ,)

 

40 COMENTARII

 1. Ma bucur din suflet ca ai trait aceste momente magice. Nu am mai fost la un concert de asemenea factura de pe vremea lui Phoenix. Sunt veche si eu, ce sa fac….. La inceput imi dadea fiori cand il vedeam la tv pe acest Carla’s, apoi m-am obisnuit si am prins gustul muzicii lor. Mereu am considerat ca „fratii nostrii de peste Prut” in general, sunt un munte de talent

  • Phoenix a scris istorie in muzica din Romania, iar acum Carla`s face la fel, 😀 In privinta solistului, singurul care apare la TV si interviuri, masca lui mi s-a parut geniala. Apoi cand l-am auzit si cum vorbeste, m-a cucerit total! :)) Cat despre moldoveni, este adevarat ca in general sunt foarte talentati. 😉

 2. Deci de-asta avea toată lumea mănuși albe, s-au dat la începutul concertului(ki se părea mie ciudat ca toți aveau mănuși mai puțin eu :))). Le-am văzut pe fetele cu înghețata și pe cele se la Sephora da nu le-am văzut pe cele cu mănușile. Sincer, după ce am stat aproape 4 ore la coada ca sa se deschidă porțile… Nu m-am mai gândit la nimic și am fugit spre scena :)))
  Oricum, concertul a fost memorabil! Aș fi vrut sa dureze toată noaptea și tot nu m-aș fi saturat. Oamenii ăștia sunt incredibili, emoția pe care o transmit prin pieselelor și prin modul în care le canta este… Este… M-au lăsat fără cuvinte.
  Toți cunoscuții m-au întrebat a doua zi cum a fost iar eu nu puteam decât sa zâmbesc… Cuvintele pur și simplu nu erau de ajuns pentru a descrie cum a fost concertul.
  Ah, îmi pare rău că am rămas fără mănuși dar nu mai contează asta.. Emoțiile pe care le-am trăit sambata îmi vor rămâne adânc întipărite în mine 🙂

  • Erau exact la intrare in dreptul bannerului in partea stanga. Chiar a fost o surpriza frumoasa din partea lor si le-am pus deja la loc de cinste. Completeaza uniforma 🙂 Dar sa stii ca amintirile sunt la fel de pretioase. 😀 Eu nu o sa uit niciodata acest concert! Stii cum se zice… „oamenii paote uita ce le spui dar nu uita nicioadata cum i-ai facut sa se simta”.

   • Zău ca nu le-am văzut. Dar lucrurile materiale sunt mai puțin importante, ce contează cu adevărat sunt amintirile și emoțiile simțite acolo. Eh, mănuși albe se găsesc de cumpărat, chiar dacă nu au aceeași valoare sentimentala ca cele de la concert. Important este ca am luat parte la acel concert atât de frumos, de bine organizat, de genial încât restul chiar nu mai contează. Ma bucur totuși ca am deslușit misterul manusilor albe… Eu chiar credeam ca toți au venit cu ele de acasă, ma și gândeam „ia uite ma ăștia, ce fani devotați, s-au gândit la toate” :))

    • Asa este! :)) Amintirile si emotiile vor ramane mereu in inimile noastre. Cat despre „uniforme”, cred ca mai mult de jumatate purtau tricouri sau hanorace! 😀 Devotamentul fata de ei a fost prezenta noastra acolo si faptul ca am cantat alaturi de ei din toata inima. <3

 3. Heiii, mi-a crescut inima nitel si stii tu de ce. Pari asa timida si inofensiva, ca as fi vrut sa fiu la concert numai ca sa te vad pe tine dezlantuita. Asa ceva sigur e de vazut. In rest, stii ca le ascult si eu piesele dar eu inca mai tin la porunca aia cu ”sa nu ai alti zei in afara de Dumnezeu”. Mi-e mai clar ca niciodata ca nu te mai faci bine.

  • Pa nu am alti zei. :))) Nu le-am facut inca statuie… poate in viitor o papusa voodoo. (glumesc)
   Dar sa stii ca bine tot ma fac (din punctul asta de vedere) si nici nu vreau. :)))
   Multumesc mult Cristina.

 4. Cred ca in viata totul are un scop si lucrurile se aseaza asa cum trebuie.
  Ma bucur mult pentru tine ca ai ajuns la concert. Am vazut pozele pe fb si m-am bucurat pentru tine intru-cat stiu cat iti doreai 🙂
  Si….mi-a placut cum te-ai imbracat 😉

  • Pe langa supradoza de mister Carla`s Dreams ne ofera si muzica buna si de calitate. Mai mult decat atat, solistul este un artist complet.
   Iti doresc sa ajungi si tu la un concert de-al lor, o sa ii indragesti si mai mult.

 5. deci nu cred!!! pana la urma ai fost!!! cat de mult mi-am dorit si eu sa ajung! stau si ma intreb daca o sa-i mai vad macar o data in viata asta 😀 nu am ascultat inca piesele noi, dar sa stii ca mie imi place la nebunie stilul lor rock in live-uri. cred ca vocea lui Sergiu sau cum l-o chema se preteaza pe genul asta. Si stiu sa faca show cu adevarat. Eu i-am avzut anul trecut la zilele orasului si chiar n-as mai rata un concert cu ei daca as avea ocazia!

  • O sa ii mai vezi ca nu-i lasam noi sa se retraga asa repede! :)) Eu la Ploiesti cand au avut concert dn pacate i-am ratat din anumite motive :(. Nu ai idee ce rau imi pare chiar si acum. Insa voi avea grija ca pe viitor sa merg dupa ei pe unde au concert daca timpul si conjunctura imi permite. Pur si simplu daca ii auzi live, nu ai cum sa nu-i indragesti! Piesele noi le gasesti pe youtube… stiuca nu e ca atunci cand ii auzi live, dar poti sa-ti imaginezi. Depinde acum cine a facut inregistrarea, ca nah, calitatea sunetului difera de la un dispozitiv la altul.
   Daca aud ceva inaintea ta de Braila, Galati… te anunt 😀 Poate cine stie, vin si eu si „ne bucuram in ciuda lor” impreuna! 😀

 6. Muzica asta atrage tocmai pentru ca diferită, versurile par desprinse dintr-un alfabet al sufletului, ne învăluie treptat și ne cucerește definitiv. Chiar și Ania e fan al lor.

 7. Woow ce frumos…poate vor ajunge si prin Braila sau prin apropiere, ca tare mult imi doresc sa merg la un concert ca acesta. Dar oare ce pret aveau biletele? sa imi fac o idee. Ma bucr pentru tine ca ai reusit sa ajungi la concert.

 8. Sincer nu am mai ascultat muzica de foarte mult timp. Adica in afara de,,are mama o fetita „,,un ciobanas”,etc. Nu cunosc piesele lor, dar m-ai facut curioasa.

 9. Nu am fost niciodata la un concert si cred ca te-ai distrat pe cinste. Am vazut si pozele care le-ai pus in ziua eenimentului. Eu mi-as dori sa merg la un concert al Loredanei, Deliei sau Andrei. Cred ca iese un super show

  • Cei de la CSD au colaborat si cu Loredana si Delia. Eu sincer prefer sa merg la unul platit decat la unul gratuit, deoarece vorbim de alt public. Bine, cand ai drag de cineva mergi indiferent daca intrarea e libera sau pe baza de bilet.

 10. Imi plac mult cei de la Carla’s dreams si imi doresc sa ajung si eu la un concert de al lor, sa stii ca mi-a placut mult articolul, m-ai facut sa ma simt acolo si asta e foarte important, felicitari 👏

  • Nu stiu daca ma pot numi o mare fana, dar pot spune ca imi plac foarte mult. Sunt cam un #Antiexemplu de fan :)) insa Carla`s se afla undeva in capul listei in ceea ce priveste preferintele mele muzicale si cu siguranta acolo vor ramane. Si baiatul meu canta „op, op, eoina, op op, eoina mea” de la 2 ani jumate… :))
   Au avut concert la Zilele Brasovului pe 29 aprilie. Pacat ca nu ai putut sa ajungi. Nici noi nu am putut veni, dar daca era al meu liber cu siguranta eram prezenta! Iti garantez, ca dupa ce ii auzi live, o sa ii placi si mai mult. Au acel „quelque chose”…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.