Cât de important este un filtru de apă pentru sănătatea ta?

2

Apa este sursa vieţii, iar consumul de apă este indispensabil oricărui organism viu. Pentru ca apa să aducă numai beneficii organismului, aceasta trebuie să fie pură, fără nitriţi, nitraţi sau alte substanţe dăunătoare corpului.

Din păcate în ziua de azi, din cauza poluării, nici măcar apa de izvor nu mai este chiar atât de pură. Ce să mai vorbim de apa de la robinet, care în ciuda faptului că este tratată nu este recomandată consumului din cauza cantităţii mari de clor din conţinut.

Chiar dacă apa este esenţa vieţii şi cel mai important element din organism, nefiltrată aceasta devine dăunătoare deoarece este purtătoare de diferite bacterii. Acestea chiar şi în cantităţi mici, în timp pot provoca diverse afecţiuni destul de grave.

Însă cel mai dramatic este faptul că modernizarea galopantă a omenirii şi industrializarea au dus la contaminarea pânzelor freatice. Chiar şi ploile sunt acide, aşa că pentru consum, apa trebuie să parcurgă un drum destul de lung, trecând prin diferite metode de filtrare şi purificare.

Pentru uz casnic, utilizarea unui filtru apa este absolut necesar. Apa de la robinet poate conţine diverse substanţe chimice şi bacterii dăunătoare organismului. Printre acestea clorul, urme de plumb, pesticide sau infiltraţii cu bacterii parazite cum ar fi  cryptosporidium si giardia.

Utilizarea unui filtru apa potabila este o necesitate nu un moft! Asta dacă ţinem la sănătatea noastră. Din păcate, omul a reuşit să creeze un dezechilibru în natură, iar efectul este acesta pe care îl întâlnim şi azi. Pentru unii oameni, apa potabilă este un lux. Noi avem acces la ea, însă nu o preţuim la adevărata ei valoare.

Importanţa utilizării unor filtre apa performante

Un filtru apa performant trebuie să ofere îndepărtarea tuturor elementelor nocive din compoziţia apei, dar să elimine şi mirosul acela specific apei contaminate. În acelaşi timp trebuie să păstreze intacte mineralele benefice organismului. Tot ce trebuie să elimine acest sistem de filtrare sunt particulele de rugină care se regăsesc pe ţevile de alimentare din reţelele publice, dar şi pe ţevile din gospodăriile individuale, urmele de nisip, diverse impurităţi infiltrate, urme de clor, clorină şi plumb, urme de pesticide sau diverse metale grele, care în timp pot deveni letale.

Utilizarea unui filtru apa potabila eficient, va reduce semnificativ riscul de contaminare, implicit de îmbolnăvire. Din acest motiv, indicat este să ţineţi cont de aceste recomandari şi să utilizaţi un filtru de apa şi în gospodărie, indiferent dacă sursa de alimentare cu apă este de la reţeaua publică sau direct din pânza freatică!

 

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Eu stau la casa si folosesc apa din put. Acum am o cana filtranta pe care o folosesc pentru apa de baut dar planuim si noi sa achizitionam un filtru pentru ca am inteles ca apa cu diverse chestii in ea afecteaza si masina de spalat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.