Am ani buni de cand periodic beau ceai de ghimbir. Fac acest lucru mai ales iarna, cand vreau sa trec mai usor peste raceli. Ceaiul de ghimbir ajuta in lupta impotriva virozelor si este perfect pentru aceasta perioada a anului in care toata lumea raceste.
Mai obisnuiesc sa consum si ceai de ghimbir cu lamaie, mai ales in perioadele in care simt ca am probleme cu kilogramele in plus. Ceaiul de ghimbir cu lamaie ajuta la arderea mai rapida a grasimilor, energizeaza, creste tonusul, etc.
Atat ceai de ghimbir, cat si ceai de ghimbir cu lamaie mi-am cumparat online. Am gasit de curand un magazin naturist cu produse de cea mai buna calitate – magazin online Puterea Plantelor. Preturile produselor de aici sunt foarte mici si am cumparat cu cea mai mare incredere. Am aflat de acest magazin de la o prietena care de mult timp isi cumpara de aici produse naturiste si bio.
Consum ceai de ghimbir si in momentele in care am probleme cu digestia. Ceaiul de ghimbir este foarte bun in astfel de situatii si ar trebui sa-l bei si tu daca vrei sa ai o digestie mai usoara. El trebuie consumat dupa mese daca vrei sa-ti recapeti controlul asupra digestiei.
Si, mai am o problema pe care o rezolv foarte simplu cu ceaiul de ghimbir. Atunci cand calatoresc am rau de masina. Am greturi si nu imi e deloc bine. O prietena mi-a recomandat ceai de ghimbir de la PutereaPlantelor.ro si am zis ca voi incerca. Nu credeam ca va functiona, insa, dupa ce l-am incercat mi-am dat seama ca asa e.
Cand mai folosesc ceai de ghimbir? Cand sunt la menstruatie. Am zis folosesc, nu beau. Pentru a reduce din durerile menstruale, aplic o compresa cu ceai de ghimbir in regiunea abdomenului inferior si ma linistesc.
Pentru mine, ceaiul de ghimbir functioneaza in astfel de cazuri. Ar trebui sa incerci si tu.
Si, daca esti in cautarea unui magazin naturist cu produse bio de cea mai buna calitate, intra pe PutereaPlantelor.ro. Vei gasi tot ce ai nevoie.
am tot auzit de bine de ceaiul de ghimbir. eu il folosesc mai mereu la mancare, sa dau o aroma usor picanta. e genial! acum am luat cateva bucatele si chiar ma gandeam la un ceai… ai idee cum se face cel din bucatile propriu-zise?
Ceaiul de ghimbir se prepara foarte simplu. Se da radacina prin gaurile mari de la razatoare. Pentru o cana de ceai se folosesc aproximativ doua lingurite cu varf de ghimbir razuit. Acestea se adauga intr-un vas impreuna cu o cana jumate de apa si se pun la fiert. Cand da in clocot, se da focul mic, sea acopera si se lasa la fiert inca 10 minute.
La fel se procedeaza si cu radacinile. Doar ca in cazul in care radacina este razuita, aromele sunt ceva mai intense pentru ca substanta activa din ghimbir este eliberata mai rapid.
eu mi-am facut o singura data, dar nu mi-a placut. Sa stii ca eu de obicei beau ceaiuri multe, de plante, nu de porcarii, si fara zahar, dar asta mie nu mi se potriveste deloc la stomacel.
E clar ca nici turmenicul nu o sa-ti placa 😀
Ghimbirul simplu, intr-adevar, nu este acceptat de toata lumea. In schimb ceai de ghimbir cu lamaie sau ceai alb cu ghimbir sunt mult mai ok, aroma de ghimbir este mai discreta, in schimb beneficiile sunt aceleasi. 🙂