Brățări Rudraksha – simboluri sacre din mitologia hindusă

6

Astăzi o să abordez un subiect foarte drag sufletului meu. Este vorba de simbolistica bijuteriilor hand-made confecționate din Rudraksha. Considerate sacre în cultura asiatică și foarte iubite de vedetele din întreaga lume, aceste semințe au devenit populare și la noi în țară. Fiind pasionată de cultura hindusă, m-am bucurat când am constatat că pot să îmi cumpăr diferite modele de bratari Rudraksha!

Printre voi, mai mult ca sigur există multe persoane care au diferite afinități spre anumite pietre prețioase sau simboluri considerate sacre. Pe mine simbolistica m-a fascinat încă din copilărie. Asta poate că se datorează și faptului că m-am născut sub un semn zodiacal predispus spre ocultism, spiritualitate și inovație… Dacă nu ați ghicit, vă voi spune eu! Sunt născută sub semnul vărsătorului!  Din acest motiv, îmi aleg de fiecare dată bijuteriile în funcție de zodie sau proprietățile energetice pe care acestea le au asupra organismului.

Pasionații de astrologie au studiat atât alinierea planetelor cât și efectul anumitor pietre prețioase sau semiprețioase asupra organismului uman. Astfel au reușit să determine anumite legături între aceste pietre și fiecare zodie în parte. Dar oare există ceva care să aibă o încărcătură energetică pozitivă asupra fiecărei zodii? Misterul a fost elucidat de înțelepții hinduși care au reușit să constate faptul că semnițele de Rudraksha au o încărcătură energetică pozitivă asupra oricărei persoane care poartă o brățară sau un lănțișor confecționat din aceste semințe.

Sursa foto: rudralife.blogspot.com

Mai mult, atât preoții hinduși cât și cei budiști, folosesc aceste șireaguri considerate sfinte, la rugăciune. La fel cum în religia ortodoxă se folosește un șireag de metanii la rugăciune, în cultura asiatică se folosesc șireagurile de Rudraksha. Fiecare șireag are un anumit număr de bobițe. Preoții hinduși sau cei budiști folosesc în general șireaguri care conțin 101 astfel de bobițe, iar pentru fiecare în parte se rostește o mantră sfântă, balsam pentru trup și sufltet. Unii folosesc aceste semințe doar pentru rugăciune, alții le folosesc în scop terapeutic, considerând că dacă vor purta o astfel de brățară, vor reuși să țină la distanță toate energiile negative.

Ce sunt semințele de Rudraksha și ce legătură au acestea cu divinitatea?

Sursa foto: pinterest

Rudraksha este cunoscut în cultura hindusă și sub denumirea de „Copacul lui Dumnezeu”. Numele înseamnă în vechea sanscrită „Ochiul lui Rudra” (o altă denumire a zeului Shiva). Acesta, împreună cu Brahma și Vishnu au compus triada supremă în mitologia hindusă. Cunoscut mai degrabă ca Zeul Distrugerii, acesta a devenit foarte popular prin prisma faptului că a oferit naturii un echilibru. Ciclul naturii… refacere și distrugere. Mantra sa este „Om Namah Shivaya”, iar adepții săi folosesc această incantație împreună cu un rozaliu din semințe de Rudraksha de fiecare dată când se roagă. Conform legendelor, aceste semințe simbolizează lacrimile zeului, iar din acest motiv sunt considerate sfinte. Se spune că în timpul unei meditații yoghine, Shiva ar fi vărsat o lacrimă, iar în locul respectiv ar fi răsărit acest copac sfânt, ale căror fructe au puteri miraculoase și vindecătoare datorită faptului că păstrează în ele esența universală a evoluției.

Sursa foto: rudralife.blogspot.ro

Pentru confecționarea brățărilor sunt necesare fructele. Acestea sunt albastre, dar pe măsură ce se usucă devin maro închis. Sunt ușor de recunoscut datorită faptului că au un aspect unic, inconfundabil. Au o textură tare, sunt zbârcite, iar dacă vor fi fierte timp de 6 ore, nu se vor fărâmița. Dacă sunt sancționate transversal, acestea au aspect multicameral.

Puterea electromagnetică afiecărei semințe variază în funcție de numărul de fațete pe care le are. Aceste fațete poartă denumirea de „mukhii”. O sămânță poate avea între una și 21 de astfel de mukhii. Pentru confecționarea talismanelor există o regulă. Pentru brățări și rozalii sunt folosite semințele care au 5 mukhi, ca simbol al celor cinci fețe ale lui Shiva, iar pentru talismane se folosesc semințele cu șase fațete.

Ca efecte terapeutice putem aminti reglarea tensiunii arteriale și colesterolului, îmbunătățirea stării emoționale, înlăturarea depresiei, stărilor de anxietate, palpitațiilor.

Ca efecte spirituale amenitim înlăturarea karmei negative, creșterea puterii intuitive și a inteligenței, îmbunătățirea abilității de a comunica, creșterea încrederii de sine și a liniștii sufletești.

De asemenea semințele de Rudraksha au capacitatea de a încetini procesul de îmbătrânire, și de a oferi o viață lungă, prosperă și încununată de succes.

 

 

 

 

 

 

DISTRIBUIȚI

6 COMENTARII

  1. am vazut si eu bratarile astea. Nu eram sigura dar banuiam ca e ceva natural acolo pentru ca se vede clar ca fiecare biluta din aceea e unica. Nu pot spune ca ma incred foarte mult in magia bratarilor. Eu le port pentru ca imi plac.

  2. Imi plac mesajele si simbolurile transmise de pietre sau in cazul acesta de semintele de Rudraksha, chiar daca fac parte dintr-o alta cultura. Consider ca trebuie sa crezi in ele pentru a simti puterea lor de protectie.

  3. Am avut o perioada lunga in viata cand am crezut in tot, apoi nu am mai considerat ca e bine, ca e corect.
    Acum as zice ca am nevoie de orice ajutor, inclusiv al unor bratari care sa elimine energia negativa care pare sa nu mai plece din jurul nostru.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.