În ultimii ani, consumul de energie electrică a început să crească din ce în ce mai mult. O dată cu el, a început să crească și prețul per kilowatt/oră. Aceste inconveniente, au dus la apariția becurilor cu LED, foarte apreciate atât de consumatorii casnici cât și de consumatorii indistriali. Cele mai răspândite și apreciate sunt acele aplice cu leduri de mici dimensiuni, care pot fi montate oriunde în casă.
Care sunt avantajele becurilor LED în comparație cu un bec obișnuit
Consum mic de energie electrică
Consumul mic de energie este principalul scop al acestor tipuri de becuri. Dacă alegi să utilizezi în întreaga casă becuri LED, costurile de pe factura de electricitate poate fi redusă chiar și de 10 ori. Asta depinde în mare parte de numărul de becuri din locuință. Să luăm spre exemplu un singur bec, aleatoriu. Un bec LED care emite o lumină echivalentă a unui bec normal de 75W, consumă doar 12W/oră… deci, becul LED spre deosebire de becul cu incandescență, emite o lumină de 75W, dar nu consumă 75W ci doar 12W… de 6,25 ori mai puțin. Dacă ne gândim la câte becuri ținem aprinse în fiecare zi în toată casa, atunci putem spune că facem o economie considerabilă. În plus becurile cu incandescență de 75W emit o lumină destul de slabă, așa că unul singur nu e suficient. Mulți aleg becuri de 100W, iar aceste diferențe se văd la sfârșit de lună pe factură.
Calitatea luminii artificiale
Becurile LED oferă o lumină artificială foarte plăcută, apropiată de cea naturală. În plus nu este deranjantă și obositoare. Pe lângă acele aplice LED cu lumină albă, puțeți cumpăra și diverse spoturi sau benzi colorate, dacă vreți să animați puțin atmosfera din locuință.
Durată de viață mai mare
Specialiștii au estimat o durată medie de viață a unui bec tip LED cam la 50.000 de ore de funcționare. Asta ar însemna aproximativ 5 ani și jumătate de utilizare continuă. Mai mult, indiferent de cât de mult este ținut pornit, becul LED nu se încinge precum becul cu incandescență.
Becurile cu LED sunt mai prietenoase cu mediul înconjurător
Bucurile de tip LED nu conțin în compoziția lor substanțe poluante, spre deosebire de becurile incandescente care conțin gaze rare, sau becurile de tip neon care conțin mercur. În plus, nu sunt dăunătoare sănătății datorită faptului că nu emit ultraviolete, iar lumina se apropie destul de mult de cea naturală așa că nu afectează nici vederea. În plus, datorită faptului că nu se încălzesc, acestea nu degajă nici căldură. Căldura degajată poate fi un inconvenient mai ales în timpul verii, când orice sursă de căldură afectează aerul din interior.
Design inovator, rezistență și siguranță
Becurile de tip LED pot fi achiziționate în diverse forme și culori, găsindu-și cu ușurință locul potrivit în casa ta. Nici nu mai ai nevoie de lustrele acelea clasice și enervante. Poți opta pentru aplice simple! Sau dacă îți dorești totuși să păstrezi lustra, atunci poți utiliza în loc de un bec clasic un bec cu LED-uri. Pe lângă faptul că se găsesc în diferite forme și culori, acestea sunt și extrem de rezistente la șocuri, intemperii. Astfel, poți monta astfel de becuri și în exterior pentru a îți lumina curtea. Pe lângă faptul că sunt rezistente la intemperii, becurile de tip LED nu sunt influențate de pornirile și opririle repetate sau bruște, devenind mult mai sigure. Ca modele, puteți opta pentru aplice LED clasice sau aplice LED cu senzor!
eu am peste tot becuri cu LED. Sunt scumpe, dar in 6 luni cred ca am schimbat decat o data becul de afara. In rest, sunt foarte rezistente.