Să ai un blog nu e chiar aşa uşor cum pare la prima vedere. Pe lângă faptul că eşti nevoit să postezi regulat diferite articole care să acopere toate temele abordate, mai trebuie să te confrunţi şi cu problemele tehnice care survin. Am întâmpinat şi eu astfel de obstacole, mai ales atunci când mi-am cumpărat domeniul şi nu ştiam nici cum se încarcă WordPress în CPanel. Apoi am avut de suferit atunci când din neatenţie am schimbat un caracter în temă, iar tot blogul a fost dat peste cap.
De ce m-am înscris la Şcoala de Blogging!
Am fost ajutată să rezolv problemele tehnice care mă depăşeau
Ţinând cont că am blogul de aproape 5 ani, nu mă pot numi o începătoare. Însă am luat-o de la 0 în momentul în care am trecut pe domeniu şi am schimbat platforma, renunţând la Blogspot şi păşind în hăţişurile oferite de WordPress. Trecerea a fost destul de greoaie, până m-am obişnuit cu noua platformă. Şi sincer, chiar a început să îmi placă mai mult decât prima. Bineînţeles că din neatenţie, entuziasm, inconştienţă, sau cum vreţi voi să numiţi acţiunile mele, am făcut diferite greşeli, pe care am reuşit să le îndrept doar prin intermediul profesioniştilor de la Şcoala de Blogging!
O primă problemă a apărut când am făcut update la temă, iar imaginile când le încărcam îmi dădeau eroare chiar dacă respectau cerinţele. Am înţeles mai apoi că era un conflict de plug-in-uri. Am tot instalat ce plug-in-uri aş fi auzit eu că mi-ar fi fost utile, dar fără să analizez dacă acestea chiar îmi sunt de folos sau dacă nu care cumva intră în conflict cu altul.
O altă greşeală a fost legată de faptul că am făcut o modificare fără să salvez în prealabil baza de date. Sunt sigur că orice blogger a făcut asta măcar o singură dată în „carieră”. Însă am învăţat din această greşeală şi cu siguranţă nu o voi mai repeta deoarece am plătit cu timp preţios pentru a îl readuce la forma iniţială. Bineînţeles că tot cu ajutorul Şcolii de Blogging am rezolvat această problemă.
Am învăţat lucruri utile explicate pe înţelesul meu
Pentru mine unii termeni din domeniul IT sunt egali cu limba chineză. Nu înţeleg nimic. Faptul că cineva a reuşit să îmi explice pe înţelesul meu ce paşi trebuie să urmez pentru ca blogul meu fie bine cât mai bine optimizat pentru mine a contat enorm.
Apelând la serviciile unui specialist SEO, m-am bucurat de un audit SEO Onpage unde am identificat ce probleme există pe blog şi mi s-a sugerat cum să le rezolv. Am primit indicaţii privind felul în care ar trebui scris şi structurat un articol pentru ca acesta să fie uşor de citit, rapid indexat şi să apară cât mai în faţă atunci când cineva caută informaţii folosind anumite cuvinte cheie. Rezultatul: un trafic organic mai mare!
Pentru o optimizare site ca la carte, va trebui să schimb şi tema actuală. Chiar dacă aceasta este destul de aerisită, totuşi se încarcă destul de greoi şi îmi încetineşte destul de mult blogul.
Şcoala de Blogging oferă sesiuni live pe Skype, în care ţi se explică pas cu pas cum să rezolvi problemele apărute pe blog
Câteodată ai nevoie să fii îndrumat pas cu pas. Dacă apelezi la serviciile Şcolii de Blogging, vei găsi multe răspunsuri la întrebările tale legate de blog. În cazul în care nu reuşeşti să înţelegi ce paşi trebuie să urmezi pentru ca problema ta să fie rezolvată, poţi solicita ajutor pe care îl vei primi prin intermediul unei sesiuni live pe Skype!
Şcoala de Blogging în parteneriat cu Găzduire Enterprise oferă un pachet special de găzduire pentru bloggeri
Si eu tot pe blogspot am fost atunci cand am facut primii pasi in blogosfera :D. E important sa avem pe cineva care sa ne ajute din cand in cand, mai ales pe partea tehnica. Eu la inceput faceam totul singura pana cand, desigur, am stricat niste chestii. De atunci am decis sa nu ma mai complic si sa platesc pe cineva care sa se ocupe de tehnic. A fost una dintre cele mai bune decizii :D.
Cand vine vorba de partea tehnica eu sunt total in ceata. Din acest motiv mi-am lasat blogul pe mainile lui Razvan si domnul Ivan. 🙂 Si se pare ca baietii fac o treaba buna.
Cred ca experientele nostre sunt asemanatoare. Am pornit si eu acum 6 ani cu blogspot si abia acum 7-8 luni m-am mutat pe domeniu. A fost o decizie grea si totusi am luat-o fara sa am prea multe cunostinte in ceea e priveste wordpress.
Initial wordpress mi s-a parut horror si foarte greu de folosit. Dupa ce am stresat o gramada de lume si am primit multe lamuriri. Am mai scos-o la capat. Camelia Croitor este cea mai buna persoana care m-a indrumat ori de cate ori am avut nevoie si chiar mi-a oferit ajutor fara ca eu sa-l cer!!! Ii sunt datoare vanduta!
M-am inscris si eu pentru un audit! Sa vad ce rezolv
Referitor la Camelia. Imi aduc aminte ca ea a trecut cu un an inaintea noastra pe domeniu si tot urmaream discutiile de pe grupul Bloggeritelor. I-au iesit peri albi pana i-a dat de cap. Eu m-am cam speriat. Si in sinea mea imi spuneam ca mi-e bine pe varianta free, ca nu am batai de cap. Ma gandeam ca fetele pe domeniu mereu au probleme cu blogul. Si pe mine m-a indrumat Cami de multe ori! 😉 Si Cristinici!
Aveam domeniul, dar nu aveam hosting, cand am luat hosting nu stiam ce sa fac sa ma vad online corect.
Norocul meu a fost ca Razvan a aparut la momentul potrivit. Si cat sprijin am primit din partea lui nu cred ca am primit de la nimeni. Mereu a fost acolo sa ma ajute cu orice problema. Datorita lui am blogul azi pe domeniu asa ca nu am cuvinte sa ii multumesc! 🙂
Bineinteles si domnul Ivan merita apreciat pentru tot sprijinul si ajutorul oferit, dar si pentru hostingul de calitate.
Ma bucur ca exista astfel de oameni in ziua de azi.
Newsletter-ul este cursul în sine? Dacă răspunsul e da, atunci înseamnă că sunt înscris şi eu! 🙂
Nu neaparat Radu. La newslatter te abonezi pentru noutati. Dar pentru probleme individuale il contactezi pe Razvan. 🙂
Ma inscriu si eu la newsletter ca sa aflu noutati si sa fiu conectata cu ce se mai intampla in lumea blogging-ului.
Si pe mine m-au ajutat mult, si nici macar nu am gazduire de la ei. Sunt oameni care stiu ce au de facut, stiu sa explice si pe intelesul celor ca mine si nu se sfiesc sa dea un sfat sau o mana de ajutor gratuit.
[…] urmă cu ceva timp am avut câteva tentative de logare eşuate pe blog venite din partea unui hacker. Chiar dacă am o parolă cu multe caractere şi semne, am […]