Deţii un spaţiu mic şi ai nevoie de un uscător de rufe potrivit? Aici găseşti soluţia!

4

Persoanele care locuiesc la bloc se confruntă de cele mai multe ori cu o problemă majoră atunci când vine vorba de uscatul rufelor. Spaţiul prea mic, temperatura din spaţiul locuit şi volumul rufelor spălate sunt principalele cauze care transformă simpla activitate de spălare a rufelor într-un adevărat coşmar. Şi asta nu este tot!

 

Uscatul rufelor pe sârme în jurul blocului sau pe suportul instalat în afara balcoanelor interzise prin lege

Dacă stai la bloc, atunci ar trebui să ştii că există o lege în acest sens aplicată la nivel local care prevede faptul că: „în blocuri, este permisă punerea la uscat a rufelor în balcoane, terase, logii, doar pe dispozitive care să nu depăşească cota parapetului; se interzice montarea oricăror dispozitive de uscare a rufelor pe întreaga faţadă a blocului„.

Cu alte cuvinte, nu ai voie să îţi usuci hainele oriunde. În schimb dacă ai un balcon şi îţi montezi un sistem pentru uscat rufe în interior, fără să depăşeşti parapetul, atunci nimeni nu te poate opri.

Soluţia este să achiziţionezi uscatoare rufe potrivite pentru spaţiul tău!

 

Ce sisteme pentru uscat rufe să foloseşti


Există mai multe tipuri de uscatoare rufe pe care le poţi folosi în funcţie de spaţiul disponibil.

În primul rând dacă ai un balcon, cel mai simplu este să montezi un uscator rufe tavan. Astfel vei respecta şi legea, îţi vei usca şi rufele la aer. În plus,  nu te va incomoda, nu vei fi nevoit să îl strângi după fiecare utilizare şi nici nu va ocupa spaţiu preţios. Recomandat este să optezi pentru un model reglabil, pentru eficienţă maximă.

Un alt model recomandat ar fi un uscator rufe tip lift, care poate fi fixat atât pe perete cât şi pe tavan şi reglat în funcţie de lungimea rufelor.

Un alt model util este uscătorul de rufe pentru calorifere. Reglabile şi uşor de montat, sunt absolut utile mai ales în sezonul rece când temperatura de afară nu permite uscarea rapidă a rufelor. Un astfel de uscător este o alegere excelentă pentru baie, în cazul în care acolo aveţi montat un calorifer clasic, sau pentru bucătărie. Astfel prosoapele ude se vor usca mult mai repede.

Foarte utile şi la mare căutare sunt şi acele uscatoare rufe pliabile. Poate fi aşezat la nevoie oriunde se doreşte, iar apoi strâns şi pus bine după şifonier sau în debara.

Indiferent de modelul ales, caută un suport rufe potrivit spaţiului deţinut şi cu siguranţă nu veţi fi dezamăgiţi!


 

Care sunt avantajele acestor sisteme 


  • Sunt uşor de montat şi reglat.
  • Sunt rezistente şi uşor de întreţinut.
  • Sunt confecţionate din oţel. Astfel nu te vei trezi că suportul va rugini atunci când intră în contact cu hainele umede şi că îţi va murdări hainele.
  • Există o gamă variată de uscătoare. Tu nu trebuie decât să alegi acel suport rufe potrivit nevoilor tale.

Sfat! Dacă ai copii mici şi un volum mare de haine la spălat, indicat este să optezi pentru mai multe variante pentru a face faţă tuturor nevoilor.

 

4 COMENTARII

  1. Cum stau la bloc, am un uscator ca în ultima imagine. Il gasesc foarte util,desi uneori as mai vrea si unul din acela care se agata de tavan. Spal doar în weekend si uneori se aduna prea multe. 😀

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.