6 motive pentru care să alegi un uscător de rufe

6

Pare un obiect lipsit de importanță, dar de fapt este un obiect indispensabil în gospodărie. Poate te-ai întrebat de ce sa alegi un uscator de rufe pliabil și la ce îți este de folos.

O parte din voi vă amintiți  cât de greu era pe vremuri. Mă refer la spălatul și uscatul rufelor. Bunicii noștri, poate chiar și părinții noștri nu aveau parte de atât de multe facilități. Spălau de mână și storceau cât puteau rufele pentru a se usca mai ușor. Unele rufe în schimb nu le puteau stoarce și le lăsau afară pe sârmă la stors.

Bunica avea o prispă acoperită, dar toamna chiar și așa bătea ploaia, iar rufele nu aveau nicio șansă să se usuce în timp util. Mă gândesc câteodată cât de greu trebuie să le fi fost mai ales în tinerețe când își creșteau pruncii. Nu aveau scutece de unică folosință și nici detergenți. Aveau doar săpun de casă și apă din puț pe care o încălzeau pe sobă. Tot pe sobă uscau și hainele copiilor, pentru că cei mici murdăreau repede și tot la fel de repede aveau nevoie de hăinuțe curate.

În perioada de vară, spălatul rufelor era chiar o activitate plăcută, însă cum se răcea clima, aceasta activitate era o adevărată problemă. Fie că existau perioade lungi de timp în care ploile își făceau de cap, fie că gerul din perioada de iarnă încremenea tot…

Îmi aduc aminte și acum de rufele înghețate pe care bunica le aducea cu grijă iarna de afară pentru a nu se rupe. Aveau un miros plăcut de prospețime, iar gerul era un adevărat dezinfectant natural. Dar dacă aveai nevoie urgent de acea haină? Ce bine le-ar fi prins un uscator rufe.

De ce să alegi un uscător de rufe?

 1. Este un ajutor de nădejde în orice tip de gospodărie. Indiferent dacă stai la casă sau la bloc, un uscător de rufe este absolut necesar. Rufele lăsate prea mult timp afară sau uscate pe calorifer își pierd din prospețime. Folosind un uscator de rufe, acestea își vor păstra și mai mult timp mirosul balsamului. În plus, dacă locuiești într-o zonă cu trafic intens, acestea se vor îmbiba de praf.
 2. Este cea mai eficientă modalitate de a usca hainele, indiferent de anotimp. Un uscator rufe va rezolva problema hainelor ude întinse peste tot prin casă mai ales în sezonul ploios sau iarna.
 3. Poate fi montat oriunde. Sunt și uscatoare de rufe fixe, însă cele mai căutate sunt cele pliabile care pot fi montate oriunde în casă sau de ce nu, chiar și afară!
 4. Ocupă puțin spațiu. După utilizare uscătoarele de rufe pliabile pot fi strânse și  rezemate undeva după dulap, pe balcon sau chiar în baie.
 5. Este o modalitate ieftină de a îți usca rufele. Uscătoarele de rufe au preturi mai mult decât accesibile. Nu toți ne permitem să ne ducem în permanență rufele la spălătorie și nici mașină de spălat cu funcție de uscare nu-și permite oricine.
 6. În perioada de iarnă, când aerul din locuință este prea uscat, un uscator de rufe poate fi folosit pe post de umidificator de aer. Acesta este necesar mai ales dacă în casă există copii mici. Atenție însă la detergenți. În acest caz ar trebui folosiți doar detergenți ecologici.

 

6 COMENTARII

 1. si noi avem unul si ne-a fost de folos si in casele mici pe care le-am locuit, dar si in casa asta mare unde in cele din urma are locul lui, pe balcon.
  m-a scutit de grija intinsului rufelor pe calorifere si / sau pe sarme.

 2. eu am chiar 2 uscatoare de rufe. Am unul pliabil, pe care-l tin in sufragerie si unul fixat in tavan, cu scripeti, montat in baie. Nu stiu unde mi-as usca rufele iarna daca nu le-as avea.

 3. am unu de 6 ani, s-a rupt si uzat. Il mai scot pe balcon dar cum da vant nu ma risc, si mi se pare inestetic in casa 😀
  Dar cea mai tare chestie este ca in subsolul blocului avem masini de uscat rufe si putem folosi toti de pe scara. Am redus numarul de haine asa, pt ca in 2 ore spal si am uscate in cele mai proaste conditii. nu stiu cine a avut ideea asta, dar tare comod e, ca administratorul blocului se ocupa. Am 2 rafturi de haine acum, le port pana la uzare, nu intru in panica daca nu am haine curate si asa castig si timp si bani.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.