De unde mă inspir atunci când doresc să îmi redecorez locuinţa

5

Atunci când ne mutăm în casă nouă sau ne renovăm locuinţa existentă, ne dorim anumite schimbări, mobilă nouă sau diverse idei de decoraţiuni pe care să le realizăm chiar noi. Ei bine, ideile nu vin de fiecare dată singure. De cele mai multe ori avem nevoie de surse de inspiraţie. Iar dacă totuşi vin singure, ar trebui analizate cu mare atenţie deoarece rezultatele obținute nu sunt de fiecare dată pe măsura aşteptărilor. Pentru a evita asta, e bine să ne documentăm cât mai bine înainte, din diverse reviste de specialitate online sau tipărite, în care sunt prezentate diverse idei practice de design şi decoraţiuni interioare sau exterioare pentru casă sau grădină.

Care este sursa mea de inspiraţie?

Principala mea sursă de inspiraţie este edifica.ro, un portal online în care găsesc răspuns la multe din întebările mele legate de casă şi grădină precum şi diverse idei pe care am început deja să le pun în practică! Fiecare idee este însoţită de imagini astfel încât să fie mai uşor înţeleasă  de către cititor.

În plus sunt în permanenţă la curent cu informaţii din domeniul imobiliar, arhitectură sau construcţii atât din ţară cât şi din străinătate.

De ce am ales edifica.ro

  • informaţiile sunt scrise pe înţelesul tuturor. Sunt anumiţi termeni de specialitate explicaţi astfel încât şi o persoană care nu are cunoştinţe în acest domeniu să perceapă mult mai uşor informaţia.
  • site-ul este foarte bine structurat, iar informaţiile sunt uşor de găsit. În fiecare zi a săptămânii apar informaţii noi despre fiecare categorie. Acestea sunt organizate într-un calendar, astfel încât cititorii să primească periodic informaţii noi despre categoria faţă de care prezintă interes. Dacă te abonezi la newsletter vei primi săptămânal o sinteză a articolelor publicate şi poţi alege ce anume te interesează în mod deosebit.
  • ai posibilitatea de a descarca ebook gratuit în care găseşti o colecţie impresionantă de sfaturi de design interior, decoraţiuni sau materiale de construcţie de ultimă generaţie. În plus afli şi care sunt tendințele astfel încât să ai parte nu numai de confort şi eleganţă ci și să fii mereu în pas cu moda!

La ce ne folosesc informaţiile de pe edifica.ro

Atunci când vrem să ne renovăm locuinţa ne dorim de fiecare dată să avem parte în acelaşi timp de confort, de un design modern şi de preţuri accesibile. Cum e posibil asta? Simplu! Informarea face diferenţa. Şi cum o astfel de activitate necesită timp, iar timpul este foarte preţios şi limitat, este bine să ne informăm din timp pentru a putea face cu uşurinţă la nevoie o triere a informaţiilor care ne sunt de folos şi a proiectelor care se potrivesc nevoilor şi standardelor noastre.

Eu spre exemplu sunt interesată de renovarea camerei copilului dar şi de renovarea casei de la ţară.

Pentru camera copilului am găsit foarte multe sugestii legate de combinaţii de culori şi modele de piese de mobilier utile, în funcţie de spaţiul disponibil aşa că îmi este mai uşor să fac o alegere potrivită astfel încât copilul să se bucure de tot confortul dar şi de o combinaţie cromatică plăcută. Spaţiul fiind de cele mai multe ori o problemă, piesele de mobilier ar trebui făcute pe comandă pentru ca cel mic să dispună şi de un loc de joacă suficient. În privinţa culorilor preferate, acestea vor fi combinate astfel încât să nu devină obositoare pentru ochi.

Sursă foto: edifica.ro

Copiii fiind încântaţi de cât mai multe culori, au tendinţa să le ceară părinţilor combinaţii care nu se potrivesc, iar părinţii au tendinţa să accepte fără a căuta soluţii care să îmbine preferinţele copiilor cu utilizarea corectă a culorilor. Trebuie ţinut cont şi de faptul că dorinţa copilului de a folosi anumite culori este strâns legată de personalitatea acestuia. O culoare îl poate calma sau inspira, sau îi poate stimula imaginaţia. Rolul nostru este de a găsi soluţii pentru ca nuanţele alese să îi transforme camera într-un loc cât mai plăcut.

În privinţa casei de la ţară, cel mai mult mă interesează informaţii legate de eficienţa energetică, mai ales că în ultimul timp costurile de întreţinere ale unei locuinţe au crescut destul de mult. Îmi doresc să am parte de tot confortul, dar cu un consum minim de resurse. Mi-am propus să investesc în izolaţie eco şi de ce nu? Panouri solare! Dar momentan încă adun informaţii pentru ca atunci când va veni momentul să demarăm acţiunile de renovare să ştim exact ce trebuie să facem, la ce să ne aşteptăm şi ce costuri aproximative există!

Ţinând cont de toate aceste aspecte consider că a fi informat reprezintă un atu, iar pe edifica.ro găsesc de fiecare dată răspuns la întrebările mele legate de construcţii şi amenajări!

DISTRIBUIȚI

5 COMENTARII

  1. ce-mi place cel mai mult la acest site este ca nu este plin de reclame. Stiu si eu ca e nevoie si de reclame, ca trebuie sa scoti si niste bani, dar sper doar ca vor pastra decenta si cand se vor face mari si nu vor umple cu reclame audio si video, cum procedeaza alte site-uri despre casa si graadina.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.