Turcia este o ţară sigură pentru vacanţă?

5

Turcia, țara situată pe două continente este încă foarte îndrăgită de pasionații de călătorie. Din păcate, în ultima perioadă, din cauza atacurilor teroriste și conflictelor de la granița cu Siria și a celor din Istanbul, Turcia a suferit un declin în ceea ce privește turismul.

Însă ceea ce nu știu mulți este faptul că nu întreaga țară este afectată de aceste evenimente triste. Zona turistică, aflată pe coasta de vest a țării nu prezintă un grad de alertă terorist care să ne determine să luăm decizia de a evita cu desavârșire acea zonă.

Palatul Topkapî
Palatul Topkapî

Turcia – o destinaţie încărcată de istorie

Bineînțeles că mulți își doresc să viziteze Istanbulul cu numeroasele sale  obiective turistice cum ar fi: Palatul Topkapî, Moscheea Albastră, Hagia Sofia, Palatul Scfundat, Palatul Dolmabahce (locul în care a trăit Ataturk în ultimii săi ani de viață), Hamamul Sultanei Hurem, Moscheea Sultanului Suleyman, Cetatea Yedikule, Biserica Sfânta Irina, Piața Sultanahmet, Acvariul și multe alte muzee cu rezonanță. Un tur al orașului Istanbul oricine și-l dorește măcar o dată în viață. În Istanbul, un tur cu vaporașul pe Bosfor este o experiență memorabilă. Însă unele persoane preferă un alt tip de relaxare, așa că aleg plimbări lungi pe faleză, să admire podul de pe Bosfor, să meargă cu metroul pe sub Bosfor să își cumpere mătăsuri fine, haine de blană sau bijuterii din bazar, să experimenteze o ședință de relaxare în hamam  și să guste din preparatele tradiționale.

Istanbulul nu este încă o destinație turistică de evitat, mai ales că atacurile au avut anumite ținte cum ar fi protestele sau cluburi de noapte. Din păcate aceste evenimente au reușit să țină mulți turiști la distanță și să transforme Turcia într-o țară cu grad de risc. Însă un City Break spun eu că merită! De evitat zonele prea aglomerate totuși! Însă, dacă vreţi să vizitaţi Istanbulul trebuie să analizaţi bine situaţia şi să fiţi mult mai prevăzător.

Dar hai să vorbim de o zonă mult mai sigură. La fel de sigură ca multe alte orașe din Europa.

Este vorba de litoralul turcesc aflat pe coasta mării Egee și o parte din coasta Mării Mediterane. Destinații turistice precum Antalya, Belek, Side, Alanya, Marmaris, Bodrum, Kușadasî, Edirne, Çanakkale sunt încă la mare căutare.

Pe lângă plajele virgine cu nisipuri fine, ospitalitatea hotelierilor și peisajele mirifice, turiștii pot vizita diverse obiective turistice cu o înaltă încărcătură istorică.

Dacă doriți să vizitați Turcia, sfatul meu este să vă orientați către excursiile tematice, pentru că plaje și piscine avem și la noi în țară. Ar fi păcat să ratezi Calul Troian și Cetatea din Troia, Pergamul (locul în care s-a inventat pergamentul) din Bergama, Efesul și Templul Zeiței Artemis (una din cele 7 Minuni ale lumii) din zona Kușadasi, Pamukkale cu frumoasele terase de calcar cu apă termală, adevărate piscine naturale care fac parte din patrimonial UNESCO (aici s-au filmat câteva scene din filmul Odiseea). Alte obiective turistice de neratat ar fi Templul lui Appolo, orașul Cappadocia, formațiunile vulcanice din Uchisar, Mausoleul lui Atatürk din Ankara etc.

    Terasele de calcar de la Pamukkale
Terasele de calcar de la Pamukkale

Templul zeiţei Artemis
Templul zeiţei Artemis

Pentru a putea acoperi toate aceste obiective turistice, cel mai bine este să optați pentru Kușadasi, de unde se poate pleca în diferite excursii opționale către anumite zone, sau să optați pentru un circuit.

Dacă v-ați hotărât să optați pentru o vacanţă Turcia, Filadelfia Turism vă stă la dispoziție cu oferte mai mult decât tentante!


Sursă foto: https://pixabay.com

DISTRIBUIȚI

5 COMENTARII

  1. Deși S-au întâmplat multe in Turcia nu as avea vreo teama sa imi fac vacanta in Turcia! Evident ca as folosi una din stațiunile cunoscute si m-as duce oricând intr-o vacanta acolo

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.